Odp: Moje studyjne początki
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Chyba nie posiadam jeszcze takich umiejętności :)
Tymczasem taka pół żartem pół, serio fotka.
[6]
Podoba mi się, choć "mocno świecona".
Właśnie nie umiem opanować tego światła, żeby twarzy nie przejarać, a dół był poprawnie doświetlony.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Właśnie nie umiem opanować tego światła, żeby twarzy nie przejarać, a dół był poprawnie doświetlony.
Noo czasem sie nie da ogarnąć jednym sprzetem. Zależy co za modyfikatory masz. Czasem trza rozdzielić - na twarz osobno, na doświetlenie osobno, albo na całość dobrze się sprawdza duuuża okta.. taka no z 150 cm min. średnicy :)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Noo czasem sie nie da ogarnąć jednym sprzetem. Zależy co za modyfikatory masz. Czasem trza rozdzielić - na twarz osobno, na doświetlenie osobno, albo na całość dobrze się sprawdza duuuża okta.. taka no z 150 cm min. średnicy :)
T.
Zważywszy, że mój pokój ma 2,7 m szerokości, to na pewno sobie ją wstawię :D
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Porad nie udzielę bo się najzwyczajniej na tym nie znam, ale zacytowane zdjęcie (wybacz Aga!) podoba mi się BARDZO!
Krysia - z lewej jest powietrze z prawej jego brak (ucinasz lub graniczysz z ozdubką) + niepotrzebny fragment dłoni (ale potrzebny do przytrzymania rozumiem) = kadr taki sobie. Prócz tego wg. mnie wzrok Krysi schodzi za bardzo w jej lewo i widać światło odbite (może stamping). Czuje że ciasniejszy kadr byłby właściwszy.
Ja od siebie dodam, że nie lubię kadrów jak widać modelce do nosa :)
Jeśli to mają być początki studyjne, to ja na Twoim miejscu darowałbym sobie wszelkie didaskalia typu makeup (szczególnie taki wyrazisty), szaty, szatki i inne szmatki, siateczki welony i eksperymenty malarskie na ciele. Tło białe lub czarne, skupienie się na aspektach oświetlenia i osobowości modelek, modeli.
Do tej pory wszystko jest sztuczne, bardzo sztuczne.