Po kilku latach postanowiłem założyć kolejny swój wątek ze zdjęciami. Stary gdzieś przepadł w czeluściach forum. Zaczynam swoją przygodę ze strobingiem i fotografią studyjną. Będę wdzięczny za wszelkie komentarze i porady.
Na początek Justyna
[1]
Po kilku latach postanowiłem założyć kolejny swój wątek ze zdjęciami. Stary gdzieś przepadł w czeluściach forum. Zaczynam swoją przygodę ze strobingiem i fotografią studyjną. Będę wdzięczny za wszelkie komentarze i porady.
Na początek Justyna
[1]
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
1. Kontra.. mozna bylo ustawic tak zeby wiecej odcinala a nie tylko kawalek wlosow i kark, zeby cala glowa byla odcieta swiatlem jak juz.
2. Dla mnie za ogolne swiatlo glowne, za duzo, za jasno, wszedzie jest i sie gubi definicja elementow twarzy.. nie ma swiatlocienia prawie w ogole.
Choc powyzsze dwa to moze byc kwestia osobniczego widzenia i gustu.
Ogolnie mi sie podoba. Takie warsztatowo poprawne w sumie. Co do modelowani i kadru sie nie wypowiem... no moze nie podoba mi sie takie odciecie na dole. I tyle.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Kontra to SB 20x80 i nie za bardzo mogłem go tak ustawić, żeby był za modelką. Jak ustawilem z boku, to efekt jak na zdjęciu. Pewnie trzeba mieć dwie z obu stron, albo postawić lampę za modelką ze strumienicą. Będą też kadry ze BD, więc światło będzie bardziej zdecydowane.
Dzięki za merytoryczne uwagi!
A ja zaczne od kadru mysle ze byles za nisko, ten kadr nie bardzo.Reszta nie jest zle,ladna modelka, i spodzewam sie jeszcze lepszych fot oraz widze ze zestaw softbox i blenda. Wracajac do samego kadru mysle ze poziom oczu to zdecydowanie lepsze rozwiazanie powodzenia![]()
Ostatnio edytowane przez macieknr1 ; 29.01.14 o 02:13
[2]
A że ja się znam na fotografii studyjnej jak świnia na gwiazdach, to tylko powiem, że bardzo widoczna jest struktura tapety modelki i to wywołuje jakieś takie nieprzyjemne wrażenie. I usta ma w dwóch kolorach, jakby konturówka od wypełnienia się odcinała.
Witam serdecznie.
Wolałbym bez blendy bo płasko wyszło.
Trochę cienia...
Pozdrawiam.
Tu jest z cieniem
[3]
Chyba najlepsze,ja bym przyciemnił trochę tło aby wzrok mógł bardziej się skupić na modelce![]()
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
[4]