i to od ok 5 lat
Wersja do druku
i to od ok 5 lat
Wizytówką wg mnie jest Galeria Publiczna, reszta to wizytówki autorów. Czytając większość wypowiedzi na forum dotyczących galerii coraz częścej mam ochotę wywalić z niej wszystko
Ale galeria jest wizytówką - są tam lepsze i gorsze zdjęcia bo to przecież jednak forum amatorów, a nie profesjonalistów, choć i tacy tu są. Czy jak ktoś się fascynuje fotografią, uczy się, siedzi przy programach, a zdjęcia mu i tak przeciętne wychodzą to już nie ma prawa ich wstawić do własnej galerii?
A co gdy komuś zdjęcie się bardzo podoba i daje 5, a innemu nie i daje 1. Kto ma rację? I dlaczego ten, który daje 1 jest znawcą ;-)
Pewnie masz rację tylko na razie jest to ogólnodostępne forum gdzie każdy może zdjęcia wrzucać do galerii. Może nawet słowa nie napisać w wątku...
Zresztą oceniają zdjęcia ( nie tylko w galerii) osoby które w profilu nie mają ani jednej fotografii, a szkoda. Zawsze warto wiedzieć kto ocenia (przynajmniej dla mnie). Ocena osoby której zdjęcia wywołują u mnie opad szczęki ma inne znaczenie niż osoby której zdjęcia są mi obojętne lub są to zdjęcia zupełnie nie z mojej dziedziny.
Nikogo do niczego nie nie zmusimy. Na szczęście:grin:
Ja np.jak wchodze na forum to mam napis :Najlepsze Zdjecia olympus klub......I pod spodem cala linia miniaturek w nowosciach.Normalne tam sa i sliczne bardzo.
Kiedy klikne na nowosci wchodze do galeri.I tu mam pewien dylemat.Nie wiem czy jestem w galerii publicznej czy w galeriach np. Krysi co ma 13 lat i wstawila sobie tam kotecka co go lubi.Kotecek troche do wilka podobny,ale Krysia go bardzo lubi,bo ona kotecki wszystkie lubi i to jest jej galeria i jej kotecka.
Moje też i pewnie innych także. Kwestia jak do tej galerii podchodzę. Często wolę nic nie wrzucić, bo wychodzę z założenia, że zdjęcia robię jakie robię i artysta ze mnie żaden.
Inna sprawa, że temat zapoczątkowany przez bufetową, niebezpiecznie znów schodzi w kierunku sposobów oceniania w galerii i związanego z tym kumoterstwa.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ee tam! Nie Stresuj się.
---------- Post dodany o 13:52 ---------- Poprzedni post był o 13:49 ----------
Moderacja galerii? Noo pomysł świetny! Ale jaki larum by się podniósł!:shock: Ło matulu! I to naj głośniej by krzyczeli Ci co to "chcą pokoju na świecie".
Ale myśl zacna!
persie drogi, gdyby to było na poważnie to już by się działo jak nie tu to gdzie indziej. :lol:
Jestem radykałem wbrew pozorom i to moje zdanie: nie należałoby pozwalać na zalew galerii potworkami, to ciche przyzwolenie
to gest w stronę użytkownika, choć wg mnie krzywdzący.
Jeżeli nie jesteś pewien jakości swego "dzieła" umieść je w wątku, tam będzie przegadane i nie dostaniesz po uszach "0-2" nie zbierzesz
komentarzy czasem bardzo dosadnych.
Jednocześnie pojęcie: ocena dla qmpla straci rację bytu.
Uważam, że nawet galeria (sama nazwa)użytkownika to miejsce na jego najlepsze prace a nie zbiór huratfórczości.
Ja do takiego spojrzenia musiałem dojść nabierając dystansu do własnej działalności gniotorobnej.
---
edit:
Przyzwolenie za zalew wątpliwej jakości fotami naszej galerii to krzywda dla ich twórców
Pamiętaj: to moje zdanie, więc nie ma się czym przejmować.