Odp: Po co robić zdjęcia i po co je oglądać?
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Kiedyś zapytano znanego muzyka rockowego (nie pomnę nazwiska), po co młodzi ludzi sięgają po gitarę. Odpowiedział, że po to, żeby wyrywać d*u*p*y.
Gitarą - owszem, ale aparatem to tylko te trzeciego sortu. Niestety :)
Co ciekawe, to panie wyrywają tak facetów i robią to całkiem skutecznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Statystyczny człowiek tylko paskudzi planetę, zużywa jej zasoby i powoli doprowadza do katastrofy globu.
E tam, glob ma nas gdzieś. Wystarczy kilkadziesiąt lat bez człowieka i z największego syfu robi się śliczna dżungla.
---------- Post dodany o 15:42 ---------- Poprzedni post był o 15:39 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Znam kilka osób, które bez trudu potrafia połączyć muzyke Beatlesów z klasykami. Jak sie chce to zawsze można coś z czyms połączyc ale jednak obecna muzyka jest zupełnie gdzie indziej niż ta sprzed 30 lat.
Ale właśnie tak się teraz dzieje, łączy się wszystko ze wszystkim na miliony sposobów.
Z muzyką to jednak także jest trochę pipa, po elementów składowych jest skończona ilość; wszak muzyka opiera się na nieskomplikowanych prawidłach matematycznych. Iloczyn tego też nie jest nieskończonością.
Oczywiście można te prawidła łamać, ale tego nie jest w stanie słuchać nawet twórca :)
Wszystko trochę jak z kolorami: są ładne, ale za wiele to ich nie jest. W dziesięć minut można wypisać wszystkie zestawienia i więcej nie będzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
E tam, glob ma nas gdzieś. Wystarczy kilkadziesiąt lat bez człowieka i z największego syfu robi się śliczna dżungla.
Podpisuję się pod tym obiema rencyma....:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Spójrzmy na to inaczej. Pasją pani Krystyny jest malarstwo. Konkretnie kwiaty. Obrazy pani Krystyny budzą podziw rodziny oraz wszystkich znajomych z Koła Gospodyń Wiejskich. Jako artystka budzi zainteresowanie u znużonych kurami domowymi rówieśników płci męskiej. Sporo obrazów rozdała, kilka nawet udało jej się sprzedać. Bardzo ją to dowartościowuje - czuje się inna, fajna i spełniona..
Pani Krystyna nie zna się na malarstwie, nie wie kto to był Goya i Kandinsky. Czasem marzy aby ktoś odkrył jej talent i jej nazwisko pojawiło się w Encyklopedii PWN ale wie, że to śmieszne.
Kiedy umrze, jej obrazy nadal będą wisiały w świetlicy Koła Gospodyń Wiejskich i wielu domach. Sporo z nich pewnie trafi na strych ale to już pani Krystynie nie będzie robiło :D
Wlasnie wyslalem do ADM'u podanie o zmiane nicka na "Pan Krystyna" :)
Lepiej bym tego nawet gifem nie ujal :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Gitarą - owszem, ale aparatem to tylko te trzeciego sortu. Niestety :)
Co ciekawe, to panie wyrywają tak facetów i robią to całkiem skutecznie.
...
No wlasnie.... zaobserwowalem to zjawisko... wsrod najblizszego otoczenia, jak i na spacerze w parku, na ten przyklad. Strach zalozyc aparat na szyje, bo zaraz zlatuje sie gromadka wspoldzielacych pasje "pstrykajacych czterdziestek..." ;)
[QUOTE=k@czy;932088]Wlasnie wyslalem do ADM'u podanie...
To u Ciebie tez funkcjonuje ADM jak u nas :mrgreen:
ADM - znaczy ADMinistracja naszego forum.....
Pytanie postawione w tytule nie ma większego sensu ale do wywołania filozoficznej dyskusji, nadaje się przez to idealnie :)
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że amator pstrykania, chciałby pozostawić po sobie ślad, jak uznani za wielkich w tej dziedzinie (ale może są i tacy).
Jeżeli przyjąć, że to hobby, to pytanie nie ma sensu tak jak wiele innych "po co": po co chodzić na ryby, po co włazić na skałki, po co jeździć na rowerze, po co skakać na bungee, itede, itepe.
Po co oglądać? Ano choćby po to, żeby zobaczyć jak robią to inni i wyciągać z tego wnioski dla siebie.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Pytanie postawione w tytule nie ma większego sensu ale do wywołania filozoficznej dyskusji, nadaje się przez to idealnie :)
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że amator pstrykania, chciałby pozostawić po sobie ślad, jak uznani za wielkich w tej dziedzinie (ale może są i tacy).
Jeżeli przyjąć, że to hobby, to pytanie nie ma sensu tak jak wiele innych "po co": po co chodzić na ryby, po co włazić na skałki, po co jeździć na rowerze, po co skakać na bungee, itede, itepe.
Po co oglądać? Ano choćby po to, żeby zobaczyć jak robią to inni i wyciągać z tego wnioski dla siebie.
Teraz to dopiero rozwinales temat :D
Idziemy dalej - po co wyciagac wnioski? I dlaczego dla siebie?
Mi to się najlepiej wyciąga banknoty z bankomatu... i to dla siebie....:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Maciek_WM
Sądzę, że to tylko nadgryzienie tematu, i ciekaw jestem jakie są Wasze powody/odpowiedzi/refleksje.
Dlaczego w ogóle robię zdjęcia?
Bo to wielka rzecz!-------------------->ruszyć dupsko, wziąć aparat i strzelić fotę.
Dlaczego wstawiam do wątku/galeriiBo są piękne
Nie wyrosnę już na Henriego Cartier-Bressona.A gdzie im do mnie??
Wszystko zostało już sfotografowane na pierdylion sposobówAle nie prze zemnie!
Aaa zarąbisty jestem i bez aparatu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Dlaczego w ogóle robię zdjęcia?
Bo to wielka rzecz!-------------------->ruszyć dupsko, wziąć aparat i strzelić fotę.
Dlaczego wstawiam do wątku/galerii
Bo są piękne
Nie wyrosnę już na Henriego Cartier-Bressona.
A gdzie im do mnie??
Wszystko zostało już sfotografowane na pierdylion sposobów
Ale nie prze zemnie!
Aaa zarąbisty jestem i bez aparatu.
Koniecznie w berecie....:wink: