Ale podają adres siedziby, towar mają na miejscu i jak pojedziesz bez zapowiedzi to kupisz jak w normalnym sklepie więc trudno ocenić mój zakup jako zakup w sklepie internetowym.Cytat:
Zamieszczone przez Mariusz M
Wersja do druku
Ale podają adres siedziby, towar mają na miejscu i jak pojedziesz bez zapowiedzi to kupisz jak w normalnym sklepie więc trudno ocenić mój zakup jako zakup w sklepie internetowym.Cytat:
Wejdz na www firmy FOTOIT i zobacz na logo w lewym górnym rogu:-)Cytat:
Zamieszczone przez zombi
Co jest napisane?;-)
Byłeś i widziałeś siedzibę firmy. Jeden pokój w biurowcu, szafa pancerna ze sprzętem, dwie gabloty i kilka komputerów. MINIMUM inwestycji w siedzibę. Korespondencja głównie via e-mail. To klasyczna sprzedaż wysyłkowa, a akurat Ty odbierałeś osobiście.
Oczywiste jest, że każdy sklep internetowy musi mieć siedzibę.
Mnie bardziej zastanawia czy to walnięte body trafi z powrotem do szafy pancernej.
Napisz jeszcze czy wystawili Ci gwarancję Olympus Polska, czy ew. naprawy musisz realizować przez nich.
Mariusz:
to body trafi na rynek z powrotem (naprawione lub nie, w tym sklepie, lub w innym) i dlatego istotna jest (nie)znajomość S/N. ktoś może wyłapać ten egzemplarz i szczęśliwie, w nieświadomości focić nim przez lata.
zombi:
thx,
W sumie masz rację Mariusz co do rejestracji i sposobu działnia firmy. Co do sposobu zakupu nic nie klikałem na żadnej stronie internetowej ani nie kupowałem na alledrogo tylko zadzwoniłem czy mają towar i pojechałem do nich z gotówką. Gwarancja niestety na europejskim druku, ale skoro serwis jest de facto w Czechach to mam nadzieję nie ma znaczenia. Zresztą mam ich rachunki i pieczątki na rachunku i gwarancji więc w razie kłopotów mam nadzieję jestem kryty. Zresztę nie mówili, że gwarancję trzeba realizować przez nich a opowiadali jak sami wysyłali inny aparat do naprawy Olympusa i czekali dwa tygodnie na jego zwrot, więc rozumiem, że dawana przez nich gwarancja w Polsce działa.
Tak nabijasz, nie wiem co to jest i gdzie to jest i mnie to nie obchodzi. Gościo napisał ze kupił w siedzibie(fizycznie) i KONIEC.Cytat:
Widzisz, dzwoniłeś i potwierdzałeś, że mają towar na miejscu. Akurat mieli. Gdyby nie mieli chcieliby zapewne żebyś złożył zamówienie na stronie.Cytat:
Zamieszczone przez zombi
Mój Olek kupiony w Action miał polską gwarancję, poza tym pudełko było oklejone "polskim dystrybutorem". Z tego co wiem FOTOIT ma niskie ceny, gdyż sprowadzają towar z niemieckich hurtowni. Tylko z gwarancjami u nich różnie bywa.
Canon uznaje europejskie, Olek zapewne też. Zawsze możesz wysłać maila do Olympus Polska, na bank odpowiedzą.
Olympus uznaje każdą gwarancję!Cytat:
Nie, nie złożyłbym zamówienia bowiem gdy kupuję towar za blisko 4 tysiące to po pierwsze nie robię tego przez firmę, której siedziby i pracowników nie widzę na oczy a po drugie jestem w stanie zapłacić za coś tylko wtedy gdy dostaje to do ręki.Cytat:
Co do gwarancji mam nadzieję, że teraz przygody mnie ominą i nie będę musiał korzystać z serwisu. Do tej pory miałem tylko pozytywne wrazenia. W moim C-8080, którym żona walneła o glebę i uszkodziła mechanizm zooma (tak że zaczął żęzić) zrobili to bez szemrania w ramach gwarancji a w C-70 który miał problemy z AF zmianili soft i wymienili na gwarancji optykę. A tak na prawdę obawiam się zapytać żeby nie usłyszeć, że w Polsce gwarancja europejska nie jest honorowana, choć z drugiej strony jesteśmy przecież w UE do cholery.
To dobra informacja, ale czy każdą gwarancję traktuje tak samo. To znaczy czy jako obywatel naszego pięknego kraju nad Wisłą na europejskim druku także mam 24 miesiące gwarancji czy tylko 12.Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Tak, dzięki UE mamy 24 m-ce ;)Cytat:
Zamieszczone przez zombi