Zamieszczone przez
Don Pedro
Zombi poruszył temat przekrzywienia, zatem dorzucę swoja uwagę odnośnie podobnego przypadku w moim E400 Tu również występuję nieznaczne ale jednak odchylenie od pionu/poziomu/ ustawianego za pomocą 3 punktów AF i ME-1/ muszla powiększająca-to uwaga dla nie wiedzących/ w stosunku do widocznej linii wertykalnej lub horyzontalnej. Jest to odchylenie minimalne, ale jest. Chińszczyzna, czyli tanio, ale nie do końca poprawnie. Ciekawe jakie inne wady pokażą się w przyszłości. I jeszcze inna drobnostka, w pudle owszem była instrukcja po polsku, ale już płytka - instruktaż korzystania z aparatu nie zawiera ani grama języka polskiego. Znam nieco czeski i rosyjski to sobie posłuchałem po ichniemu. 40 milionowy kraj jakim jest Polska, nadal traktowany jest jak coś gorszego. Rozumiem,że niemiecki dystrybutor-Media Markt, sprzedać, sprzedać za wszelką cenę sprzedać/ od czasów rzymskich pieniądz nie śmierdzi, więc może płacić ktokolwiek, byle kasiora leciała/ , a Ty/ w tym wypadku ja/ głupi Polaczku naucz sie po np.angielsku i nie marudź, ciesz się, że sprzedano ci w pudełku, a nie luzem. A to,że troche krzywo,że nie po polsku to nic, grunt żebysmy zdrowi byli.Mnie to boli. Stracił Pentax klienta/mnie/, a to dzięki nieudacznikom z Appolo, teraz wszystko wskazuje na to,że będę omijał MM, nie lubię lekceważenia potencjonalnego nabywcy. Podobno diabeł tkwi w szczegółach.