Judasz, Ty prawie HDRa zrobiłeś. :)
Wersja do druku
Judasz, Ty prawie HDRa zrobiłeś. :)
nigdy w zyciu, troche odszumienia , troche wyostrzenia, zdjelem troche niebieskiego koloru, nalozylem filt polowkowy od gory troszke tam przyciemnilem wyostrzzylem i odszumilem i tak jakos wyszlo :) pzdr.
Powtorzylem za Toba te wszystkie czynnosci,tylko nie odszumialem i zmniejszylem,nie mialem polowki,ale poczekalem az mgla sie rozejdzie.I tak jakos wyszloZałącznik 63015
Ps.Do wlasciciela-Co Ty chcesz od aparatu????
Mirek przyznaj się, doświetliłeś jeszcze dziewczynę lampą błyskową ;)
Generalnie wyszło piknie.
Blyskiem uroku swego co posiadam:-P:mrgreen::mrgreen:
Doczytalem,ze wlasciciel nie wroci tam gdzie mgla byla.Podjechalem i zrobilem bez mgly-akurat zeszla.To moze chociaz takie zachowaj na pamiatke.Załącznik 63017
nic nie chce od aparatu, oddałem go i tak synowi, jest młodszy to sie nauczy. Pisałem tez , że nie umiem robić cyfrakami, no bo nie umiem.. Żle się zachowuje ten zestaw przy ostrym świetle, tego sie nie zmieni chyba. Jeszcze dwie próbki
http://www.picshot.pl/public/view/95164 przed
http://www.picshot.pl/public/view/95165 ipo
Ja wiem, że to można zrobić, tylko trzeba mieć dwie rzeczy czas i umiejętności, a ja nie mam ani jednego ani drugiego i mam nawyki z analoga i już ich nie wyplenię.
Zresztą , chcieliście wiedzieć co mnie denerwuje to napisałem . Temat chyba czas zamknąć
Jesteś chyba pierwszym człowiekiem u którego "nawyki z analoga" wpływają negatywnie na jakość zdjęć wykonywanych cyfrówką. :)
Jednym z "nawyków a analoga" mogło być robienie odbitek w labie, gdzie gość powyciągał to i owo, no i wyszło lepiej, niż domyślnie z cyfry. Teraz trzeba to zrobić samemu, chyba że zamówimy odbitki i znów ktoś będzie według własnego gustu ingerował w zdjęcie :)
Do autora wątku: może Fuji X100, odpowiednio skonfigurowany, dałby porządany efekt prosto z puszki?
k-r jest niewątpliwie lepszy od e-520, ale w przy takim podejściu polecałbym Ci raczej XZ-1 lub któregoś PENa niż kolejną lustrzankę.
Kup nowszego PENa np. e-pl3 lub OM-D EM-1 zatem jak masz $$ :)
PS Leonardo da Vinci męczył się by uzyskać tą "mgiełkę", a Tobie przeszkadza ;) - link