Czy warto wymienić Olimpusa E520 na Pentaxa K-r
Czy warto wymienić Olimpusa E520 na Pentaxa K-r
Dlaczego chcesz wymieniać aparat ? Masz jakiś konkretny powód czy tak po prostu ?
jezeli celem ma byc podniesienie poziomu wlasnych zdjec ... wiecej mozna uzyskac kupujac kilka ksiazek , czytajac rozne poradniki w internecie
gdybys zadal pytanie w jakims szerszym kontekscie , tego co chcesz osiagnac , co Ciebie ogranicza , do czego dazysz ... bedzie latwiej podac trafna odpowiedz
Tak mnie jakoś naszło, bez powodu. No może nie do końca. Przestały mi się podobać moje zdjęcia z Alp. Dużo jest takich "zamglonych".Oczywiście może to być kwestia braku umiejętności, stąd pytanie.
Za dużo mam lat żeby się uczyć, a na cyfrowej fotografi sie nie znam to fakt, zawsze robiłem analogiem (zenit, praktica cosina)
Ostatnio edytowane przez ArKrampouez ; 14.04.12 o 20:12
Myślę, że zmiana systemu niewiele tu pomoże. To niestety raczej umiejętności. Po wymianie możesz być również rozczarowany. Radzę raczej doskonalić warsztat.
Pokaz te zamglone.Najlepiej nieruszane,takie prosto z aparatu.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
dokladnie jak kolega powyzej napisal , zainwestuj czas i checi w podniesienie umiejetnosci , zmiana systemu spowoduje teraz tylko zamieszanie ... jezeli mozesz wrzuc jakies zdjecia z ktorych nie jestes zadowolony , moze uda sie dojsc przyczyny , mozliwe ze zdjecia masz poruszone , mozliwe ze wadliwy jest AF i przydala by sie regulacja , tak mozna gdybac do konca swiatawrzuc zdjecia i zobaczymy , najlepiej kilka nieudanych i jedno albo dwa udane i sie zobaczy
No to odwróćmy pytanie. Mam kasę, nie wiem co z nią zrobić ( a inflacja zabija gotówke), a szkoda jej trzymać. Warto kupić tego Pentaxa, a Olimpusa zwrócić żonie, bo tak naprawdę kupiłem go jej kiedyś na urodziny, ale ona go jakoś nie lubiła bo był za duży.
Dzięki za pomoc , sprawa umarła , poradzono mi żeby kupić coś z wyższej półki, bo taka zamiana jaka sobie wymyśliłem nie ma sensu (trzeba się po prostu uczyć), co zresztą potwierdziliście swoimi wpisami
dzięki za pomoc była bowiem nieodzowna, można ten temat skasować