już chyba tutaj pisaliśmy, że dali zdjęcie E-410, a im chodziło o E-400. Trzeba się uczyć jak naciągać... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez zigger
Wersja do druku
już chyba tutaj pisaliśmy, że dali zdjęcie E-410, a im chodziło o E-400. Trzeba się uczyć jak naciągać... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez zigger
Paprochy w wizjerze? Na matówce siedzą, a nie na matrycy, więc na zdjeciach ich nie ma. - przedmuchaj wygotowaną gruchą (matówkę!)Cytat:
Zamieszczone przez MichalS
Króciutkie (i może głupie :) ) pytanie: jest jakaś specjalna metoda na takie "kudełki"? Jak czyścić, żeby nie wdmuchiwać jeszcze dalej?Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Tak jak pisałem - gruchą dmuchnąć, ew delikatnie (DELIKATNIE!) strącić mięciutk ą szmatką - taką do obiektywów.
Matówka jest delikatna, więc drugi sposób grozi jej porysowaniem (w praktyce - robiłem to z 3 razy i nic się nie stało), ale w 85% grucha wystarcza.
Witam Was,
chciałam się podłączyć do tego wątku. Jestem w zasadzie zdecydowana na kupno E-400, poczekam może na ewentualną obniżkę gdy wejdzie na rynek E-410, czy słusznie robię?
Mam do Was pytanie o energożerność tego aparatu. Zdaża mi się wyjeżdżać na 3-4 tygodnie w miejsca gdzie nie ma cywilizacji. Focę dość oszczędnie.
Fotki traktuje jako pamiątki z podróży chociaż czasami wysyłam coś do gazet (oczywiście nie jakości NG ;) ). Dotychczas wystarczał mi C-4000, ale karta 128 i ciagła wymiana paluszkow zaczęła mnie irytować.
Dziękuję za pomoc
J.
Jana-ceny już chyba nie spadną, no może na alledrogo ktoś coś wrzuci za nieco mniej. Ja testuję ten aparat, mam ten komfort, że przed zakupem od kolegi mogę się nim nacieszyć i na jednym naładowaniu w ciągu tygodnia wykonałem ok.400 fotek+przeglądanie i nieco zabawy na sucho z menu i dopiero co padł. Spokojnie te 500 fotek zrobisz, ale to zależy od wielu czynników/ Mam też C-725 od 3 lat i 4x2300 akumulatorki wytrzymywały diabelnie długo. Do E400 koniecznie kup czytnik np. Hamy-ok 40zł ma transfer usb2.0 a nie 1.1 jak w E400 i koniecznie wypadałoby zoopatrzeć się w mocniejszą lampę. życzę udanego zakupu i lat przyjemności z uzytkowania. To idealny aparat dla pań-mały,lekki z dobrymi lensami-kitami i łatwy w obsłudze,nafaszerowany mnóstwem możliwości i pięknie maluje to co oko Twoje widzi.Samo przeglądanie zdjęć na LCD jest w przypadku tego aparatu przyjemnością, monitorek należy do najwyższej klasy.
Mam E400 i akumulatorek 1150mAh wystarcza na ok. 300 zdjęć w trybie "wycieczkowym" tj. robisz zdjęcie, oglądasz na LCD, robisz następne, któreś kasujesz. Potem aparat usypia się, znów kilka zdjęć itp.
Duży plus że jest to akumulator Li-on, które mają minimalne samorozładowanie (max. 2%/miesiąc). Można zabrać 2 szt. i w razie potrzeby wymienić. Znalazłem już w Polsce BLS1 za 60PLN normalnie gwarancja i deklaracja jakości
Dziękuję Wam pięknie. To w zasadzie nie pozostaje mi nic innego jak udać sie do sklepu :D
Udac sie do sklepu to malo. Przydaloby sie jeszcze kupic :)Cytat:
Zamieszczone przez Jana
No i szykuj trochę więcej kasy, bo lustrzanka czyści kieszeń.Cytat:
Zamieszczone przez Jana
Gdy kupisz kompakt, to w zasadzie koniec wydatków, a w przypadku DSLR, to dopiero początek.
Potem dochodzą dodatkowe obiektywy, filtry, dodatkowe karty i akumulatorki, torby duże i małe itp.
Miłych zakupów ! :mrgreen:
Pozdrówka