18 i 19 swietne obiekty:) no ale z zapasem wlasnie rob tego typu zdjecia, zeby potem bylo miejsce na prostowanie itd:grin:
Wersja do druku
18 i 19 swietne obiekty:) no ale z zapasem wlasnie rob tego typu zdjecia, zeby potem bylo miejsce na prostowanie itd:grin:
Szum.. ISO 100/200 wiec powinno byc ok, ale autor chyba z cieni za ostro wyciagal i stad takie dziwne placki :)
Co do ostrosci to zgoda - golebie nieostre. Co do zdjecia nastepnego po golebiach, to ja nie wiem jak coponiektorzy moga ocenic ostrosc lub jej brak na takim pomniejszonym zdjeciu? :)
Tom
Po rocznej przerwie postanowiłem odświeżyć wątek i na razie wrzucam do oceny moja próbę nocnego kadru.
@20 - no chopie nareszcie ostro :) w statyw zainwestowałeś? podoba się, @apz to na dole to chyba skarpa jest, można to było w ogóle wyciąć
Dziękuję za wszystkie uwagi. Jeśli chodzi o dolną część zdjęcia to jest to skarpa i nie za bardzo byłoby co tam pokazywać, a jakoś nie chciałem tego obcinać bo wydawało mi się, że wyglądałoby dość dziwnie gdyby bryła szybu wyrastała nie wiadomo skąd. Do tematu tego szybu na pewno wrócę gdyż to moje drugie podejście i ciągle czuje niedosyt :) Poniżej prezentuję kilka zdjęć z majowego weekendu i jak zwykle proszę o uwagi:
Mostek fajny, tylko te chaszcze na pierwszym planie, szpecą obrazek. Szkoda, że na pierwszym planie zabrakło słoneczka :)
Ostatnia z wodospadem niezla, ale sklaniam sie rowniez ku mostkowi.
Widać spory postęp przez ten rok braku obecności na forum. Bardzo fajny wodospad, ładny kadr, kolory i woda ładnie się prezentuje. Mostek również bardzo ciekawy tylko ta plama słońca z lewej strony na górze psuje efekt.