Szczerze mówiąc, to nie mam zdania jeszcze. Jest cicha, to wiem. Niefartownie przyszła przed wyjazdem do Kolonii.Cytat:
Zamieszczone przez johan
Wersja do druku
Szczerze mówiąc, to nie mam zdania jeszcze. Jest cicha, to wiem. Niefartownie przyszła przed wyjazdem do Kolonii.Cytat:
Zamieszczone przez johan
Widzę, że spełniłeś moją prośbę :)Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Zdjęcie wyszło super - używałeś telekonwertera ? Czy to jest pełen kadr tylko przycięty po bokach do kwadratu czy jakaś mniejsza część ?
Jeżeli dobrze słyszałem wszystkie Sigmy mają być dostępne dla 4/3 :?: Jeżeli tak o 80-400 ze stabilizacją może lepiej by się spisywało mimo tych 100mm różnicy...
To jest 1:1 ścięty po bokach. Mam też z TC, ale siakieś nieostre. Poczekam, aż księzyc wejdzie wyżej (na wschód mam światła centrum Łodzi.)Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
ale jajca, jeśli księżyc wypełnia cały kadr, to jest grubo... do takich fotek nawet ciemność na końcu nie przeszkadza.
A można pobrać gdzieś pełną wersję tego zdjęcie?? (może ORF??)
Naprawdę chcesz ORFa? Jak wrócę z Niedzicy to wystawię (może lepsze).Cytat:
Zamieszczone przez Yx
W galerii wrzuciłem zdjęcia z E330 i E500. Wyraźnie widać, że ostrzenie na LCD rzondzi.
E330, 500mm + TC 1.4, ostrzony ręcznie (na LCD), czas 1/80, przysłona 11, ISO 100.
E500, 500mm + TC 1.4, ostrzony ręcznie (wybrałem najostrzejsze z kilku), czas 1/40, przysłona 11, ISO 100.
Warto kliknąć (dwa razy) w obrazki :-).
Pozdrawiam
Przyznam, że robi wrażenie. :D
Poniżej fotki z dpreview. Chyba żyleta to nie będzie :cry:
dprewiev
Czy znana jest cena tego obiektywu?