-
-
wdzieczna modelka z Twjej córki.. na moich fotkach jest mój siostrzeniec.. ciezko go był namówić do pozowania, więc fotki robiłam w trakcie zabawy.. oddalona byłam od niego około 2m, więc zoom nie był na full, f/3,2.
-
Gosiek - fotki wrzucamy raczej a forum "fotograficzne" a nie "porady" - tu niczego nie uzyskasz - tam najpewniej Cię "zjadą" za przyciętą głowę - bo to feler - chyba , że przcinasz konsekwentnie ciasno kadrując.
Jester - portrety b.ładne. Modelka również :) Ja nie mam akurat portretów wartych pokazania. Ale jak pamiętam , że efekt miałem podobny.
-
Do Gosiek: -dzieki w imieniu córuś i moim :) Siostrzeniec fajny, radosne dzieciaki fajnie wychodzą. Moja pzrzeżywając trudy tej "sesji" (co widac na 4 fotce) specjalnie nie miala ochoty sie usmiechać :)
Do Yelo_35: -dzieki!!! Chcialem udowodnić niedowiarkom, że nawet takim sprzętem da sie to wykonać (oczywiście w pewnym zakresie), a jednocześnie poprzeć Cię w sporze ze Zdripem, że jednak masz rację.
Skoro Ci sie podobają, to zastanawiam się, czy nie wrzucic ich do działu ocena zdjęć? Wiem, że nie są idealne , ale myslę, że mają cos w sobie.
Probowałem znależć Twoje fotki robione c-480, ale Ty zamieszczałes chyba wszystkie z jakiejs lustrzanki.No nie powiem, wiekszosc bardzo mi sie podobała. Pozdrawiam!
-
Yellow_35 nastepnym razem może wrzuce coś do objechania.. ;) jestem tu nowa i nabieram dopiero obeznania..
-
Jester
Chyba nie zrozumiałeś o co toczyła się dyskusja i usiłujesz wyważyć otwarte drzwi. ;)
Nikt nie twierdził że się nie da zrobić portretu, poszło tylko o pewien szczegół techniczny.
Ale jeśli chcesz wspierać Yello_35 duchowo - nie mam nić przeciwko, tylko nie licz że będę o tym dyskutował. ;)
Pozdr!
-
Jester - moje fotki robione C 480 są choćby w wątku z Małyszem - te końcowe w galerii. I wątek "Szadź i prosta architektura" - cały post robiony C 480. Najczęściej zamieszczam te z IS 500 ponieważ uważam je generalnie za lepsze jakościowo - choć skany są akurat marne.
A Twoje fotki wrzuć na forum - ja akurat nie znam się na portretach na tyle żeby krytykować - ale defekty ewidentne zauważam :) U Ciebie ich akurat nie ma - a fotki b.ładne.
-
Zdrip- nie zamierzam wspierać duchowo kolegi Yellow 35, bo myślę, że sam bez tego sobie poradzi (poza tym nie czuję sie do tego powołany :) ). Odnosnie waszego sporu-przeczytalem sobie całą treść i faktycznie dotyczy on konkretnego szczegółu, tzn możliwosci w portretach uzyskania aparatem C-7XX mniejszej GO za pomoca trybu macro. Skoro masz taki aparat i twierdzisz, że to niemożliwe, to zapewne tak jest i zwracam honor. Ja założyłem, że skoro można zrobić to aparatem C-480 i C-500 (sam sprawdziłem), to tym bardziej można zrobić to C-7XX, bo jest lepszy. Ale skoro sprawdziłeś, że się nie da, to ja wycofuję się z tego założenia. Pozdrawiam.
Może ktoś podpowie mi jak wkleić tu fotkę a nie linka do niej?
-
Jester
Żeby długo nie tłumaczyć - kliknij "cytuj" na moim poście - zobaczysz w jaki sposób to się robi.
Pozdr!
-
Dzieki Zdrip, jak widać działa!