-
Wlasnie wgralem nowe oprogramowanie do OLY-5060, poszlo bez problemow - dokladnie tak jak w instrukcji ze strony podanej przez Traina. Robilem testy przed i po, roznica w jakoscie pracy AF jest wiecej niz zauwazalna - wczesniej w ciemnym miejscu by ustawic ostrosc potrzebowal kilku sek (ustawial sie w skrajnej pozycji i malutkimi kroczkami probowal ostrzyc), teraz (w tym samym miejscu) robi to o niebo szybciej (ostrzy w kilka dziesiatych sek.)
Pozostale poprawki o jakich mozna przeczytac sa (przynajmniej u mnie) na tyle subtelne - zmiejszenie czasu zapisu, pracy aparatu czy budzenia - iz ciezko wogole o nich mowic.
Pozdrawiam Bartek
Acha, no i AUTO ISO przestalo oznaczac ISO 80 - zachowuje sie juz tak jak powinno.
-
Po nastepnych doświadczeniach z nowym softem w C5060, moge dziś napisac, ze odczyt Raw-a w Ps jst ostrzejszy i gladszy zarazem, wydaje sie rowniez, ze kolorystyka ulegla poprawie.Jest jakas taka milsza w odbiorze.Reasumujac, to co teraz z Raw-a czyta Ps wali mnie na glebe.I mysle, ze nie przesadzilem zbytnio.
P.s.Focicie w ten mróz?Ja mam male obawy.Przepraszam , ze nie na temat.
pozdrawiam
-
pewnie! ale tradycyjnym pentaxem ME super :) chociaz moj 5060 przetrwal mrozy, opady sniegu, pustynne piaski, duza wilgoc, upadki na asfalt... to kawal solidnego sprzetu
-
A CO ZROBIĆ JAK NA KONIEC SIĘ WYŁACZY, MOŻNA WŁĄCZYĆ JUŻ NORMALNIE ?? i jeszce jedno - to mozna wgrac przez kabel USB?, TYLKO PEWNIE JAK TO SAM ZROBIE TO STRACE GWARANCJE A MAM JESZCZE 13 MIESIĘCY GWARANCJI NA NIEGO, wię pewnie pozostaje mi tylko wysyłka do serwisu z prośbą o wgranie nowszego softu, powiedzcie jeszcze 1 jak zachowują się fortki oglądane na podglącie (robione w pionie i obrócone) też tak wolno chodzą??
-
z fotkami na podgladzie obroconymi nic sie nie zmienilo, wgranie nowego softu jest banalne wiec chyba niema sensu wysylac do serwisu...
tak, jak aparat zgasnie mozna zrobic OFF recznie pokretlem
-
No i zrobiłem upgrade ;)
Trochę strachu, ale już mam :D
I pytanko.
Czy po wgraniu softu wyciągać na kilka godzin baterię ??
-
Osobiscie uwazam, iz wyciaganie baterii na dluzszy czas nie jest szczegolnie potrzebne - co mialoby to dac? Po resecie wszystko wraca do fabrycznych ustawien, a po ponownym wlaczeniu laduje sie juz nowy soft.
Pozdrawiam
Bartek
-
NO DOBRA TO MAM POBRANY NOWY SOFT Z NETU , I CO DALEJ JAK TO WGRAĆ - mam jakiś plik ze skrótem .bin i co dalej, jaki kabel zwykły USB??
-
no dobra ja też zmieniłem soft , skuszony wypowiedziami kolegow , miałem wersję 56-82 , teraz mam 84 , hmm powiem tak ; rakiety z AF nie zrobicie , może cosik tam szybciej , ale tam gdzie AF wspomaga się lampką na moje oko nic się nie zmieniło , też trwa to okoła 3 sek ( na oko :) )
może zapis RAW na kartę i odczyt jest troszkę szybszy , ale o ile nie dam głowy .
nie potwierdzam w MOIM przypadku że można focić przy zapisie zdjęcie w RAWIE :(
co do instrukcji flaszowania wzorowałem się tym http://www.master.pl/~cinek74/olek/a...firmwareu.html
i tym http://forum.hslab.pl/viewtopic.php?t=2453
pozdr. właścicieli c-5060 :)
-
ja chyba narazie odpuszcze sobie zmiane softu, kolosalnych różnic nie ma a jak narazie ten soft chodzi mi stabilnie i nic się nie wiesza :)