witam
czy ktoś z użytkowników 5060 robił upgrade firmware do v.756-83, co wnosi nowego ?
witam
czy ktoś z użytkowników 5060 robił upgrade firmware do v.756-83, co wnosi nowego ?
dawniej C-4000 , c-5060 teraz ? jaka lustrzanka
a na starym sofcie coś ci się kaszniło ? Bo jak nie to po cholerke zmieniać ?![]()
c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II
nowy ponoć poprawia rawy
dawniej C-4000 , c-5060 teraz ? jaka lustrzanka
Ja nie narzekam na RAW-y.
Chyba, że wydłużyli ogniskową i rozjaśnili obiektyw na jej końcu!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A jak sprawdzic jaka wersja jest w aparacie?
Witam,
Ja zmieniałem (właściwie to mi serwis zmienił - sprawa oczywista pokrętło trybów)
Co do zmian, to niestety nigdzie nie widziałem jakiegos podsumowania co do zawartości tej wersji (wcześniej miałem -81).
Co do raw'ów to w sumie nie mam opinii. Używam gimpa z ufraw(bodajże) i z tego co przeglądałem przed oddaniem do serwisu i zdjęcia wyciągane z plików RAW nie różnią się znacznie (ale oczywiście YMMV).
Jedyne co zauważyłem *subiektywnie* to trochę gorszy autofocus (ale oczywiście może to być tylko *subiektywne* wrażenie !! aparatu nie miałem w rękach 1 miesiąc więc mogłem odzwyczaić się od tego.
a skąd zassać ten FW ?
5060, xD32 (oryginalna), CF256Kingston, v756-81
Ja mam wgrany przez serwis, jak ktoś wie jak go zgrać z aparatu to chętnie podam (ale nie wiem czy to wogóle możliwe).
Tutaj: http://www.molon.de/5060/index.html#Firmware kiedyś widziałem link do tego firmware'u, ale dzisiaj nie działa. Strona polska wiec, może się uda jakoś załatwić 'inaczej'.
hmmm - ciekawe co wnosi ta wersja 83 - i dlaczego nie udostepniono jej w necie ...
5060, xD32 (oryginalna), CF256Kingston, v756-81
Witam. Napiszcie jak zachowują się zdjęcia które zostały zrobione w pionie i potem obrócone na wyswietlaczu aparatu czy tez chodzą tak wolno na nowym sofcie , czy zostało to poprawione??????