13 fajne kolorki i bardzo przyjemne dla oka :D
Wersja do druku
13 fajne kolorki i bardzo przyjemne dla oka :D
Fajne fotki, ciekawe ptaszki, ale jakość słaba :)
11 bardzo ładna. Na moje babskie oko powinieneś troszkę popracować nad kolorystyką. Domyślam się , że okoliczności nie zawsze są ładnie oświetlone ale ja bym tam czasem wyciągnęła jakieś kolorki z tła jeśli jest przygaszone.
Pozdrawiam:)
Dzieki wszystkim za rady i pomoc.
Wczoraj wrocilem do mojej mini czatowni i pomeczylem troche kowalika karolinskiego ktory opanowal wrecz jeden z moich konarow.
Poczytalem troche o obrubce zdjec i pocwiczylem ale co stego wyszlo ocencie sami.
Pokornie wyslucham nowych rad i opini ,chodz coraz bardziej mnie denerwuje moja niemoc i powoli trace zapal.
Co do przepalen do zdaje sobie z nich sprawe,poprostu zla godzina wypadu i zbyt mocne slonce ( niezawsze ma sie czas o odpowiednich godzinach)
14.
15.
16.
17.
ty nooo :0 dajesz rade :)
na ptaszkach to ja sie znam niewiele, ale wg mnie nie ma tragedii. jedynie ostatnie troche kontrastowe, ale reszta trzyma sie ladnie tonacji. ladnie wyostrzone po zmniejszeniu, dbasz o umieszczenie obiektu w prawidlowym miejcu kadru, co tu wiecej wymagac ;)?
zauwazylem tylko, ze balansuje na granicy GO (DOF)- moze by tak jedna dzialka mniej dla pewnosci? w wypadku ptaszka dobrze (chyba) by bylo, zeby caly sie lapal na ostro. chyba, ze robisz detal typu glowka, albo oko.
dla mnie sa poprawne technicznie.
pzdr
Zdjęcia wydają mi się ciut przeostrzone - na piórach pojawia się schodkowy raster.
Samo kadrowanie, tło modela i sam model - w dechę.
Grizz- bo jedni pisza 'nie ostre" inni "przeostrzone", a tak na marginesie dopiero teraz napisales o co ci chodzi z tym ostrzeniem i teraz wezme sobie to do serca.
Chyba mam problem ze znalezieniem tego punktu ostrzenia pomiedzy zaostrym a nieostrym.
Grizz -teraz robie:
smart sharpen
radius na 0.5
remove: lens blur
i ciagne "amount" az mi sie wydaje ostre