Rzekłbym, diabelsko trafnie to ująłeś. Ale ja się tym nie przejmuję, i trzaskam foty w CH jeżeli mam takową potrzebę.
Sorry za OT
Wersja do druku
Właśnie w weekend jadę do Czech i mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :) osobiście jestem pokojowo nastawiona. Zobaczymy jak wyjdą widoczki...
Przywieź nam Złotego Bażanta ;)
A jesteście z Pozniania :) Pewnie :D To wyślę pocztą jak mi podacie adres ;) Ale lepiej będzie jak przywiozę dobre fotki :) pijaństwo szkodzi ;)
Kto by miał Cię tu gonić? ;-) Tylko nie przywoź Zlatého Bažanta a weź np. Gambrinusa czy Kozla ;-)
Chyba nie masz racji - to teren prywatny i właściciel decyduje, co wolno na jego terenie. W centrum handlowym Černý Most w Pradze ochrona nie pozwoliła mi (przy sprzedawcy) fotografować wnętrz centrum... w sklepie to co innego.
Podobnie było jakiś czas temu w Austrii i w Bratysławie - ochrona nerwowo reagowała na "odbezpieczony" aparat.
Na zewnątrz nie ma problemu - każdy budynek może być sfotografowany z zewnątrz. I chyba w PL (jak i np. w Czechach) jest na to stosowny przepis.
OK, OK coś tam się przywiezie po weekendzie mam nadzieję, że będę miała chociaż skromne fotki :) w sumie to brzmi logicznie z tym wewnątrz i na zewnątrz budynku...
A gdzie jedziesz (konkretnie miasto)?
W ostatniej chwili okazało się, że w Czechach nie ma miejsc i mamy nocleg w Świeradowie Zdroju. Nie patrzyłam jeszcze na mapę, ale podobno jest to blisko Czech i będziemy tam jeździć na narty (deski). A masz jakieś ciekawe miejsca do focenia :)??