Z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjąć, że nie masz racji. Jakość powinna być co najmniej dobra, tak jak w przeważającej większości obiektywów Zuiko - nawet tych dużo tańszych.Cytat:
Zamieszczone przez MateuszJ
Wersja do druku
Z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjąć, że nie masz racji. Jakość powinna być co najmniej dobra, tak jak w przeważającej większości obiektywów Zuiko - nawet tych dużo tańszych.Cytat:
Zamieszczone przez MateuszJ
ja rozważałem zakup 12-60, ale zdecydowałem się na 14-54 +FL50 = koszt był ten samCytat:
Sam byłem w tej sytuacji. Ostatecznie wybrałem 12-60 i powiem, że jest wart tej ceny.
Cichy, szybki, jasny po prostu super. Wcześniej miałem 14-54 ale 12-60 rozłożył go na łopatki. Polecam gorąco
Fakt 14-54+FL50 to również ładny zestaw. Nie twierdze, że 14-54 to zły obiektyw. Jest to bardzo dobre szkło ale jeżeli zastanawiasz się nad kupnem szkła mając 14-54 to 12-60 jest bardzo dobrym wyborem.
Jedyny minus to cena.:-)
pozdr.
No tak.
No to może rybie oko?
Daniello - w swoim podpisie widnieją takie magiczne dwie liczby połączone poziomą kreską: "9-18" :-). Czy można uprzejmie prosic o Twoje opinie o tym szkle, przykładowe fotki bądź linka do galerii z takowymi ? Jak to leży w ręce ? Nie za małe/za lekkie ? Jak z ostrością na tych 9mm ? Czy mocno aberruje na 9mm ?
Będę wdzięczny za opinie z pierwszej ręki (a i myślę, że nie tylko ja).
Jutro coś porobię, w zasadzie do tej pory nie miałem okazji. Z chęcią udostępnię.Cytat:
przykładowe fotki bądź linka do galerii z takowymi?
Jest praktycznie wielkości 14-42, kapkę większy i znacznie cięższy. Sprawia wrażenie solidniejszego. Bagnet ma metalowy.Cytat:
Jak to leży w ręce?
Nie za małe/za lekkie?
Jak z ostrością na tych 9mm?
Czy mocno aberruje na 9mm?
Ostrość, aberracje ocenimy jutro, sam jestem ciekaw, bo póki co zrobiłem parę fot w domu na ISO 800-1600 i ciężko to oceniać w obecności dużego szumu.