Fajne :grin:, kontakty międzyludzkie tylko przez "szybkę". :roll::mrgreen:
Wersja do druku
Fajne :grin:, kontakty międzyludzkie tylko przez "szybkę". :roll::mrgreen:
Niekoniecznie tylko kontakty, przecież cała sieć stoi otworem. Ale trzeba przyznać, że większość użytkowników to głównie forum ;), facebooki, komunikatory.
---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post był o 22:24 ----------
375: Dobre zestawienie.
376: Mało zdecydowane. Może szerzej? Matka z dzieckiem na tle monumentalnej budowli, dla wzmocnienia złapane od dołu.
377: Porzuciliśmy liniową rozrywkę na dużym ekranie na rzecz interaktywnej na małym.
378: Już słyszę ten dialog:
- Czekaj, czekaj, zaraz znajdę...
- Tak? A ja chyba już znalazłem...
cześć,
Te z Berlina uliczniaki mi się spodobały,
para na ławeczce ma jakieś kurczaczki w klapach? Pięknie 'uciekają' w wirtualny świat od jesieni życia. Fajny odlschool.
Zestawienie kolorów ciekawe, na kolumnowym, a i klasyk z wózkiem dzięki cięciu się broni.
pozdrawiam,
Fajowe kadry - drugie szczególnie misię.
Pozdrawiam.
dzięki za odwiedziny
dzięki - to nie kurczaki - a liście - trochę wiało :-P
to nasz hol w berlińskim hotelu - mega fajnie zrobiony był :)
co do klasyka z wózkiem i cięcia - to trochę przypadek
strzał z biodra i kadr praktycznie 1 do 1 z tego co wyszło
jedynie chyba ciut prostowałam
"spodobało" mi się to zestawienie dlatego nie usuwałam go z karty ;)
Z ostatnich serii stawiam na 368, choć lekko przyciemne w PD. 371- bajeczny widoczek. Tzw uliczniaki to nie mój temat ale 377 zwraca uwagę
372 mnie urzekło - spokojne zdjęcie , można się zrelaksować . Z uliczniaków 377. 375 nie wiem inaczej bym kadrował, jest potencjał ale czegoś mi brakuje .Te uliczne na jakiej ogniskowej robiłaś ?
uliczniaki w większości to panasonic 20
czasami 45 olka
i kilka strzałów 15 panasonica były robione
371 Piękny widoczek ale trochę chyba przedobrzyłaś z kolorami. MZ za dużo magenty.
372 Znowu piękny, spokojny obrazek ale tym razem jakby kontrastu brakowało.
o ile z kontrastem jak najbardziej się zgadzam - to tej magenty nie dostrzegam totalnie
aż sobie to zweryfikuję za chwil kilka
wiem że ten obrazek jest ostry i zbyt wyrazisty - ale z tego co pamiętam to tak tam było (chociaż możliwe że machnęłam jakimś suwakiem za bardzo :roll: )
seria "telefoniczna" ciekawa. Ale gdzie króliki ja się pytam?
Tego ostatniego uliczniaka to bym tak typowo po streetowemu zrobiła, po bożemu, w czerni i bieli. Prosto i na temat. Mój nr 1.
próbowałam - ale nie wychodziło po bożemu - te czernio-biele mi nie grały były jakieś wyprane
takie że mi w nich nie grało tak jakbym chciała - dlatego został kolor
spierdzielają przede mną - w końcu kuternoga jeszcze jestem i nie zasuwam jeszcze tak jak kiedyś :roll:
musisz sprawić sobie takiego co nie będzie uciekał :lol::
Ooooo - uroczy :mrgreen:
ale ja i zwierzaki żywe - nie to nie może się udać :mrgreen:
To prawie jak ja z kwiotkami ;)
Albo takiego ... :)
Załącznik 168754
To nasz. Był. Żył 14 lat - jak na królika miniaturkę rewelacyjnie długo. Aż weterynarz fotografował i zapisywał, a potem gdzieś na uczelni dane przekazywał.
Te ostatnie uliczniaki jakoś mi umknęły, a wyglądają świetnie, najlepsze 378. i 375.
dzięki za odwiedziny i zostawienie śladu ;)
to już jego drugie zdjęcie w tym wątku :) także miło :)
pamiętam tego ewenementa :) miał z Wami dobrze to i odchodzić mu nie było w smak..
ostatnio ja na kwiatki narzekać nie mogę - choć kaktusy ze 2 lata temu mi padły ;)
i notorycznie usychają zioła :/
to tak w międzyczasie na dokładkę
378_B w wersji BW dla Bufetowej
chyba sama wolę tą wersję
Załącznik 168796
i trzy następne z ulicy berlińskiej ;)
379.
Załącznik 168806
380.
Załącznik 168804
381 ograniczenie szybkości ;)
Załącznik 168805
Lubie foty w wersji B&W. Bardzo przyjemnie sie oglada.
:) ograniczenie szybkości - świetne.
Pozdrówka.
Dokładkę fajnie się obejrzało :)
379 Uśmiech Helgi bezcenny. :roll::mrgreen:
378 B Pewnie mają ciche dni, łączność przez Wi-Fi. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
380 .Lubię to fajne wymowne pan pijący kawe i pusta miejsce . Na 381, aż prosi się o przymknięcie dziury np na f8 moim zdaniem wszystko powinno być ostre na tym zdjęciu. Kiedyś ktoś już mi o tym zwracał uwagę .
Dokładka bardzo smakowita, szczególnie 380.
Czekam na deser :)
co prawda tak późno deser nie wskazany ale co tam
deser w 3 odsłonach
382 jak to na angielskim czytaliśmy godziny "tu tu tu" ;)
Załącznik 168971
383
Załącznik 168972
384
Załącznik 168970
Ogólnie ok, ale na postaciach jest mocny kontrast. Przez zastosowanie maski w formie okręgu można spróbować podbić lekko ekspozycje i zmniejszyć kontrast. Dodatkowo przy obróbce (nie wiem jaką metodą przechodzisz do BW) obniżyć jasność kanału żółtego. Poza tym niezłe wyostrzenie.
380 - Szkoda, że nie można pozbyć się z kadru tych drzwi. Niepotrzebnie obcinają (przyciemniają) kadr. Ewentualnie dla przeciwwagi dodać do kadru okno (podobnie ucięte w połowie jak drzwi), które było z lewej. Takie gdybanie o kadrze.
381 ograniczenie szybkości - dobre :)
Berlińska seria w BW jak najbardziej mi pasuje, muszę kilka swoich miastowych też przerobić :wink:
ekspozycję na postaciach podbić ?? - ta Pani mi się wtedy cała przejara ( w sensie jej kurteczka), choć może i nie..
nie wiem - generalnie jeśli miałabym obiżać jasność żółtego - to myślałeś raczej też lokalnie na tej parze czy globalnie ?
ciężko mi było tutaj z BW - więc spróbowałam ugryźć to BW trochę od innej strony niż dotychczas
dzięki za sugestię
to okno nie bardzo mi sie widziało - zwłaszcza że chyba i tak za mało go w kadr wrzuciłam - raczej w oryginale z tego co sobie przypominam było ciut więcej drzwi..
382 - Konwersja ogólnie plus. Ale ta kolumna na pierwszym planie tnie ten kadr, skupia uwagę, jest czarną plamą. Gdyby objąć maską jej frontalną, względem obiektywu, stronę i podbić odrobinę jej ekspozycje na plus. Nie przytłaczałaby tak, byłaby nieco bardziej naturalna w tym świetle. Można dostrzec tam fakturę stalowej, nieco chropowatej belki. Piszę to po zrobionej próbce.
383 - Do końca nie wiem jak odczytać ten kadr.
384 - Ładna tonacja. Miękko, bez mocnych kontrastów, nawet pasuje do skupienia postaci.
Panowie! - Jeżeli jesteście ziomasami, to te zdjęcia są w wersji czarno-białej, a nie BW. Nie pozwólmy się zaprzedać.
Pozdrawia Polak z Polski.
Ostatnie deserowe ciekawe i zapowiedź nadjeżdżającej kolejki metra złapana w odpowiednim czasie :grin: