Bardzo ładny ten zimowy cykl.
Wersja do druku
Bardzo ładny ten zimowy cykl.
Dzięki za komentarze.
Troszkę się forum zmieniło ale może się połapie.
Już wiosna za oknem ale przypomnę zimowych krajobrazów parę
531
532
533
534
Rewelacyjne zimowe widoczki, proste, przejrzyste i bardzo przyjemne. Świeży bielutki śnieg i świetna pogoda (fajne światło) zdecydowanie sprzyjają tym zdjęciom. Szczególnie spodobało mi się pierwsze i ostatnie z serii.
Pozdrawiam
Witaj,
cały czas robisz Canonem 5D? Pytam sie bo format czasami jakiś znajomy 4/3:) Jakiego szła używasz?
Piękne światło, bajeczne niebo:grin:
B. fajne, zimowe widoki :).
Dzięki za komentarze
535
536
537
538
539
540
Twoje krajobrazy nieodmiennie zachwycają.
Łał, ostatnia seria fenomenalna jak dla mnie, zwłaszcza 536, 540!
Po raz pierwszy zajrzałem i powiem że bardzo mi się tu podoba, wiewiór świetny ale może ostrość na pyszczek. podpalenie bardzo ciekawe, ale najbardziej 539 uwielbiam taki klimat.
Będę zaglądał częściej :).
Muszę chyba przejrzeć od początku Twój wątek, bo widzę, że będzie warto - 540 rewelacja.
Oj warto przejrzeć ten wątek, przyznam, że jestem jego cichym fanem :).
Świetna seria.
Bardzo fajne ostatnie zdjęcia. Tęcza najlepsza.
piękne, piękne, piękne
Świetna seria, gratulacje :)
Piękna kolekcja. Szczególnie ujęły mnie krajobrazy, które nie dość, że są pięknie przedstawione, to same w sobie ładne. Góry ładne, bo kocham góry, więc nic innego nie mogłabym powiedzieć:) Do tego jeszcze wiewióreczka mi się podoba, bo jakoś smiesznie uchwycona została. Myślę, że wapdnę tu jeszcze pooglądać nowości :)
536, 338-540 tylko pozazdrościć. Świetne światło na dwóch ostatnich.
Jak zawsze, z wielką chęcią zaglądam do Twojego wątku :), 540 najlepsza z tej serii.
pozdrawiam 8)
Fantastyczna seria. Jak Ty podszedłeś tego wiewióra ?? :)
Yes, yes, yes - dwie ostatnie strony pełne świetnych ujęć.
540 piękne, wiewior rewelacyjny ale szkoda, ze nie ma ostrości. Kadr po prostu wyjątkowy!
539 i 540 - bardzo gustowne. Może z tęczą horyzont zbyt pośrodku, ale czemu nie - odbicie w wodzie na tym zyskuje.
Podoba mi się ta ostatnia seria, super kolorki a szczególnie 536.
Wielkie dzięki za odwiedziny i komentarze.
541
542
543
544
545
546
Sporo tego jak na jeden raz.
W mord... aż się dziwię, że nie widziałem Twoich zdjęć na plakatach wyborczych pewnych partii odwołujących się do tradycji szeroko rozumianego ruchu ludowego (ze względu na ciszę wyborczą nie wskazuję o którą partię chodzi, nie agituję, moją wypowiedź należy rozumieć jako przenośnię) ;-). Mówiąc krótko: bardzo sielsko, bardzo dobrze. Ostatnie trzy prace rządzą!
Czegoś mi na forum zaczynało brakowac a dziś widzę, że Twoich pejzaży.
Miesiąc przerwy zaoowocował pięknymi obrazami.
Urzeka mnie w nich tak światło jak i wielka staranność w kadrowaniu i układaniu kompozycji.
Choc wszystkie są piękne to zawsze można wybrać sobie te, które najbardziej wpadły w oko, w moim przypadku to fotografie nr. 541 i 543 i 544.
Twój wątek będę odtąd linkował wszelkim początkującym pejzażystom. Tu znajdą wszystko, co najpiękniejsze w tej dziedzinie fotografii :)
PS
Szczerze powiedziawszy, to bardzo Ci zazdroszczę tych kadrów, sam miałem się wybrać o tej porze w okoliczne pagórki i znów nic z tego nie wyszło.
Nie to, zebym przyniósł z takiej wyprawy równie dobre fotki ale szkoda, że w ogóle nie pojechałem :(
Ehh...
Dzięki za komentarze.
Rocco powiedz mi czy w okolicy Starachowic można zaleść ciekawy układ pól.
Słyszałem że pomiędzy Starachowicami a Suchedniowem.
Tak, także między Świętą Katarzyną a Bodzentynem, między Nową Słupią a Bodzentynem. Ta druga to droga od podnóża Świętego Krzyża wzdłuż granic Parku Narodowego. Idzie wysoko i jest z niej piekny widok na pola w dole.
Jest masa innych o których nie wiem, w końcu to w tym rejonie powstała Kielecka Szkoła Krajobrazu Pierścińskiego :)
Można popatrzeć na podpisy jego prac, tam są często nazwy miejscowości.
Kolejna porcja świetnych pejzaży. Sielskie obrazki, fantastyczna kolorystyka i staranne kadry powodują że oglądanie tych zdjęć sprawia dużą przyjemność.
Pozdrawiam i czekam na kolejne...
Tymi pejzażami to mi przywowałeś wspomnienia dzieciństwa, jak biegałem po takich polach podczas gdy pozostała część rodziny robiła coś w polu. Ja oczywiście wtedy z psem i patykiem w ręce ścigałem wszystko co się rusza i budziłem popłoch wśód napotkanej fauny.
Piękne widoczki.
544 najfajniejsze!!!Tzn. pozostałe fajne:-)
541 to to samo co 538:)
Zmiażdżyła mnie 544 uwielbiam takie nietypowe kadry.
Pozostałe też świetne.
Podoba mi się tutaj, zastanawiam się jak obejrzeć i przeczytać cały Twój wątek:).
Piękne kadry, najbardziej podobają mi się te najprostsze (romb-romb-fala itp ;))
Mam wrażenie, że ciut za mocne jest nasycenie kolorów.
...pieknie u Ciebie na tych polskich drozkach i polach !!!!!
Twoje fotki sa dowodem na to, ze nie tylko egzotyczne miejsca moga zadziwic swoja gama kolorow i forma.
Piekno jest wszedzie, trzeba tylko umiec patrzec. Ty na pewno potrafisz.
Dzięki za komentarze.
Dzisiaj parę kwiatków
547
548
549
550
Pięknie dopracowane kadry z cudownym światłem. Ramki przydają uroku.
548 świetne! Chaber w niedojrzałym kłosie, żółcie w tle- ciekawy zestaw :) Maki na nie, no może pierwszy. Za dużo czerwieni- łodygi, tło. Dla mnie zbyt nienaturalne.
552- znowu piękny klorystycznie zestaw :)
552- ładne, sylwetkowe zdjęcie, ciekawy kolor nieba
Pozostałe mniej mi się podobają, chociaż też ciekawe :)