Odp: BLM-1 na markowych ogniwach , gdzie ???
Zauważyłem że po ponad 3 latach moje oryginalne aku olego nie trzymaja tak jak dawniej. Powiedzcie mi czy lepiej kupić aku delty http://allegro.pl/akumulator-delta-b...813344936.html czy może pobawić się w takie wynalazki marki noname o pojemności 3x większej? http://allegro.pl/aku-do-olympus-e-1...789314273.html. Za pomoc z góry dzięki
ja ostatnio kupiłem za 35 zł BLM-1 na czyszczeniu magazynów w jakimś sklepie z BlueCity. Anonsowałem w wątku ::dobra cena:: aukcję na allegro i kilka osób też sobie od nich kupiło bateryjki. Na moje oko wizualnie żadnym detalem nie różni się od oryginału, który miałem w aparacie. Prądowo go nie mierzyłem ale na oko działa wyśmienicie.
Może zamiast szukać alternatywnych producentów, rozejrzyj się za takimi wyprzedażami??
Niestety już nieaktualne. A jak ma się deklarowana pojemność typu 3500/4500 mah do żywotności i awaryjności aku ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tobik
Niestety już nieaktualne. A jak ma się deklarowana pojemność typu 3500/4500 mah do żywotności i awaryjności aku ?
Nie wierz w cuda, współczesna technologia nie pozwala na wsadzenie większej pojemności w takie ogniwo niż 1500 - 1800mAh.
Te kilkukrotnie większe pojemności to zwykłe pierdoły marketingowe.
Chińszczyznę produkowaną na ryżowych polach trzeba jakoś zareklamować.
A jeśli chodzi o żywotność to jeśli chińczyk się postarał to będzie podobna do oryginałów,
a jeśli się nie postarał to odpowiedź znajdziesz w szklanej kuli.:-)
Kup sobie oryginała, reszta to loteria. Miałem taką za 20,- PLN i miała przykrą wadę - trzymała może połowę tego co oryginał, ale po informacji że bateria się rozładowuje (znika jedna "zielona kreska") robiłem góra 5-6 fotek i koniec ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Moominek
Kup sobie oryginała, reszta to loteria.
Nawet takich firm jak delta czy hahnel ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tobik
Nawet takich firm jak delta czy hahnel ?
Nawet, Hahnela też można podrobić, Hahnel też może zamówić u Chińczyka trefną partię, oni ich przecież nie produkują.