raczej nie
Wersja do druku
Fajna wstawka Bogdan, foty takie trochę hdr-owe.
Fajne foto Bodzio - a palety gdzie? :)
Pozdrawiam.
Coś mam widać z oczami:-)
Bardzo ładna seria z produkcji.
Pozdrawiam
fajne foty... dawaj więcej "produkcyjniaków"
henry 12 - przodownik pracy. bardzo fajne zdjęcia
Tak i normy przekraczam o 1000% :shock:, budując jedynie słuszny ustrój :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, dla dobra partii dodatkowo jeszcze 40% na wzmocnienie. :-P :-P :mrgreen:
Fajne zdjęcia z tej fabryczko-tartaku.
Taka mało seryjna produkcja :) fajne :)
Muszę się wziąść w garść i robić systematycznie to co zacząłem. Ale to se ne da :roll:
Ostatnie zdjęcia z piwnic zamku Reszel. Jak zobaczyłem ten długi stół i wysokie krzesła, od razu przed oczami zobaczyłem Krzyżaków i słynne "Tam Tara Dej" :mrgreen:
415. Załącznik 110228
416. Załącznik 110229
417. Załącznik 110230
418. Załącznik 110231
Wciągaj koksik, wąchaj klej
Tan Tara Dej.... .
Tia to były czasy... .
---------- Post dodany o 17:00 ---------- Poprzedni post był o 16:58 ----------
Krzyż czerwony??? U Krzyżaków??:shock:
Zajumali Templariuszom krzesło, o ja nie mogę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bodzio! Jak Ty co wypatrzysz, to już wypatrzysz! O rany! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Może to był stołek dla gości z PCK? :D
@bodzip na tych stolach to jadlo, wino i piwo...:mrgreen:
Reszel c.d.
Z wieży w zamku w Reszlu widać było usytuowany obok kościół. Piękny gotyk. Jak widzę te stropy ... piękna, doskonała technicznie robota architektów. Czasem nachodzi mnie na porównanie z prymitywizmem cerkiewek Beskidu. A one też swój urok mają.
Po kościele oprowadził nas mężczyzna głuchoniemy. Z racji tego nie usłyszeliśmy hmmm nic :D ale człowiek pokazał najciekawsze miejsca. W ogóle to bardzo zaangażowany był.
Żałuję że na wieżę nie mogliśmy wejść - jakiś remont robili. A z wieży cudowna panorama podobno jest.
Dzsiaj cz. pierwsza.
419. Załącznik 110440
420. Załącznik 110441
421. Załącznik 110442
422. Załącznik 110443
423. Załącznik 110444
Ładny kościół. Ładnie pokazałeś. Ładne zdjęcia. Pierwsze bardzo mi się podoba. Ładnie wygląda ten kościół. A te organy z 422 :grin: pewnie ładnie brzmią.
Dzięki.
Z zewnątrz nie mam. Jak się cofniesz w wątku to przez okienko w wieży zamkowej jest cały widoczny.
Nie mam dltaego, że wąskie uliczki i ostro pod słońce, a z drugiej strony to prywatne, zamkniete podwórka. Szkoda.
Zresztą z tym ostrym słońcem to widać i na zdjęciach wnętrza. Niejednokrotnie musiałem ratować plamy przepału, bo by zdjęcie trafiło do gniotowego wątku :mrgreen:
Piękne " Wędrówki z Bodzipem po kraju " :grin:
Obserwujem i oczekujem C.D.N. :mrgreen:
Pięknie Bodzio.
Pozdrawiam.
ogólnie nie przepadam za wnętrzami kościołów na fotografiach, wolę ich konstrukcje z zewnątrz, a jeszcze bardziej wolę cmentarze na Twych fotach :)
ale i tak przyjemnie się tu wraca :)
zadbany i ładny. lubię te piszczałki na górze
Bodzip ładne zdjęcia. Miło się je przegląda.
Piwnice zamku Reszel fajnie pokazałeś :-) Jest klimat, tylko rycerzy brakuje ;-)
@bodzip jestes olkowym kustoszem zabytkow i znawca sztuki sakralnej :-)
Fajnie jest tu zagladac.
To tak jak Heniu napisał. Te budowle mają klimat. Czasem wchodzisz na zaplecze takiej cerkiewki i widzisz ikonę z 1664 roku, ukrytą gdzieś w kącie i przykrytą kawałkiem płótna. Czujesz ten nawis lat, a równocześnie widzisz jak ona jest pięknie zrobiona, i ząb czasu jej nie ruszył.
Czasem dowiadujesz się ciekawostki - jak to cały ikonostas schowano w ścianie między deskami, aby nie zniszczył go żołnierski but w czasie akcji "Wisła". Albo jak rozmawiam ze starszym panem, który opowiada jak przy jego domu - i miejsce mi pokazuje żołnierze polscy i rosyjscy pospołu zastrzelili łemkowskiego księdza i na siłę do wsi wprowadzono prawosławnego.
Dużo było krzywd, a historia i kultura malowana ludzką opowieścią uczy nas szacunku dla drugiego człowieka.
A z drugiej strony - gdy oglądam zamki krzyżackie... dla mnie, ponieważ nie mieszkam na tych terenach to historia z książek i filmów. Więc jak widzę tę potęgę budowli gotyckich, te przemyślenia architektoniczne - ot, centralne ogrzewanie w zamkach - to jestem pełen podziwu tak dla monumentu jak i dla prymitywizmu.
a tak nie cierpiałem historii w szkole :-P