To juz znikam i nic nie pisze
Wersja do druku
Kubańskie dobre, stereotypowe ale dobre. Tak dużo się dzieje w tym wątku, że ciężko nadążyć. Mam nadzieję, że Ci się szybko nie skończą zdjęcia z podróży, których swoją drogą pieruńsko zazdroszczę jak pewnie wielu forumowiczów. Fajnie zwiedzić taki kawał świata.
260 - bardzo fajne, oddaje świetnie klimat miejsca :)
Ech... po tych toruńskich klimatach znowu zachciało mi się portretów.
Moja osobista , najpiękniejsza modelka :) (jedna z dwóch naj)
Ładny, czysty portret. Troszkę brakuje ostrości na oczach. Jest za to na czole. :wink:
Trochę może i brakuje (chociaż ja tego nie zauważyłem dopóki Rafał nie zwrócił uwagi) ale portret jest uroczy :)
Ja jestem nieobiektywna :)
Bardzo Wam dziękuję.
Jeszcze druga modelka. Nie chciała pozować. Mina mówi, znowu to samo....:wink: zmęczona jestem
Ładne te portrety. Zaprawdę.
Wpadajcie częściej :grin:
Jeszcze jedno dziś :
fajno mieć mp3
To mp3 to nagroda za pozowanie? ;)
Bo minka od razu weselsza :)
A może w kolorze?
O tak... Ładne pastelki, pasujące do modelki :)
Wanilio bardzo fajne zdjęcia portretowe;) Pierwsze to mój faworyt.
Przyczepię się jednak do ostatniego troszkę:) Otóż moim zdaniem wyszło aż za miękko:) - ale to tylko moje zdanie:)
Starsza pozujaca pieknosc-oczy mamusi.
Ostatnie jest tak samo miękkie jak pierwsze :) tylko efekt na kolorach może bardziej odbija. Popróbuję jeszcze może uda mi się uzyskać efekt nieco delikatniejszy.
Lucca dziękuję serdecznie za miły komplement o mojej córci.
(hmm.... a gdzie patrzeliśmy sobie w oczy?:wink::grin:)
Jeszcze raz moje dziewczyny...
różna obróbka, liczę na opinie i podpowiedzi :)
Fotki z Kuby zacne i to z autem i to z koniem fajnie oddają klimat tej wyspy. Portrety bardzo ciepłe w odbiorze.
podwójny portret :)
bardzo fajnie!
pzdr
Sympatyczny, ale nie jestem do końca przekonany co do zastosowanej głębi a co za tym idzie do pograżenia w nieostrosci drugiej dziewczynki.
za duzo sie dzieje w kadrze-rece, sweterki, oczy na drugim planie, kolorki i kolczyki. bardziej w kategori reportaz, czy jakos tak.
ale, ale: jak swiatelkiem sie zabawilas? jedno z dory i jedno z dolu/poziomo?
w oczach widze wiecej...
pochwal sie :)
a.... ze trzy chyba punktowe i dodatkowo cała moc oświetlenia kuchennego :grin: takie tam zabawy zamiast gotowania :mrgreen:
przy pierniczkach domowego wypieku osobistego...
Z portretów podoba mi się "fajno mieć mp3" i "w pastelowych kolorach" :) spokojne i miłe w odbiorze
Kolega Kaz przypomniał mi klimaty kubańskie, więc poszukałam w moich zasobach:)
Jakaś wydziwiona obróbka?Nie podoba mi się:-(
Ta ostatnia seria, to jakby ktoś inny robił te foty... :/ Obróbki nie widzę, ale samo kadrowanie, no, takie pozbawione smaku wanilii, że się tak wyrażę :-)
Co jest na zdjęciu D2?
Ja jeszcze do "podwójnego portretu" , który wszak za podwójny w zadnym razie nie może być uważany, bo osoba poza GO jest tylko tłem dla tej pierwszej. Generalnie dość płasko mimo głębi wyszło i nieciekawie.
Widać, że z "zasobów" czyli z lamusa ;)
Jednak nie jest tak źle, Don Kiszot fajny i facet z czerwoną gwiazdą na berecie.
Pozostałe takie sobie, robisz lepsze :)
Wpadłaś w pułapkę.
Z jednej strony chcesz spełnić marzenia jednych, tęskniących w te zimowe wieczory za ciepłymi widoczkami /to tacy jak ja
- dziękuję :) / z drugiej strony pokazujesz zdjęcia, które w pierwszej selekcji nie przeszły i których słabości jesteś już na pewno świadoma.
Narażasz się na krytykę forumowiczów, którzy traktują każde zdjęcie jak obiekt wystawowy i wyżywają się w krytyce. To też jest zrozumiałe i do przyjęcia. Wiele wątków, w tym i Twój zostało po to założonych, by się uczyć.
Ten jednak rozrósł się do miejsca spotkań i relaksu, do poznawania świata Twoimi oczami.
Decyzja należy do Ciebie, czy chcesz być w gronie wyrozumiałych przyjaciół, którzy chcą się nacieszyć ładnymi widokami, czy też chcesz poddawać Twoje zdjęcia wiecznemu osądowi i liczyć się z wprawdzie objektywną ale nie zawsze miłą i potrzebną krytyką.
Z mojej strony proszę o więcej, nawet nie do końca poprawnych zdjęć, bo moja chęć zwiedzenia Kuby jest coraz większa.
Jasiu to święte słowa. Jest dakładnie jak piszesz.
Sugerując się innymi wątkami gdzie znalazłam zachwyty klubowiczów nad technicznie nienajlepszymi zdjęciami z różnych miejsc o których w zimowy wieczór miło pomyśleć ,stwierdziłam, że tych może nieco mniej ciekawych, ale oddających klimat miejsca mam jeszcze bardzo wiele.
Niestety tak jak wykrakał mi to Lucca będą wobec mnie coraz wyższe oczekiwania. No cóż, nie będę więc wyciagać z lamusa żadnych zdjęć.
I nie zhańbię się już żadną w moim mniemaniu średniej jekości fotką.:wink:
Muszę jakoś sobie poradzić z tym brzemieniem :wink::cool:
Pozdrawiam maruderów :wink:
P.S. Niedługo kolejna wyprawa, mam nadzieję że bogatsza w wiedzę zabiorę się do utrwalania piękna i egzotylki krajobrazów.
zaraz tam hanba... odgrzewany obiad to nie hanba :)
no i gratulacje z okazji brzemienia :twisted:
i dziekuje za pozdrowienia :mrgreen:
Każdy fotograf ma w swoich zasobach jakieś normalne fotki a nie tylko takie na wystawe :)
Kuba super temat.
wanilia, załóż drugi wątek szufladowy, ja podobnie jak Dziadek jestem głodny świata i z przyjemnością go Twoim okiem zobaczę.
Sie nie przejmuj krakaniem Lucci.On nie jest zadna wyrocznia.Jakie moze miec on pojecie,jesli sam wstawia tak waski temat,ze poza platkiem,paczkiem i kawalkiem liscia nic u niego nie zobaczysz.Rob to co uwazasz za sluszne.zmajstruj tamat -Moje abc z aparatem-i tam wstawiaj te znalezione w glebokiej szufladzie.Fotki wczesniejsze nie sa gorsze od tych nowych.Swiat tylko wtedy gorzej wygladal.
Wanilia, kadruj ciasno. Zdjęcia zwykle na tym zyskują. Pozwoliłem sobie przyciąć dwie Twoje foty, które są w moim przekonaniu fajne.
Zdjęcia z Don Kichotem, wystrojonym pieskiem, brodatym dziadkiem w berecie są naprawdę fajne i obrazują, że na Kubie też można spotkać odlotowe motywy. Zdjęcia przedstawiające kubańskie ulice i normalne toczące się życie, chociaż bez wyraźnego motywu wnoszą element poznawczy kraju tak odmienny od naszego, że zasługują na uwagę.
piesek jest super na bajerze.
Ach dziękuję wam bardzo za dobre słowa. Czarny, rzeczywiście w Twoim wydaniu ładnie to wygląda.:grin:
Nie będe się dąsać (ja nie z tych od cichych dni, tylko od expresowo latających talerzy:wink::grin:, burza a zaraz potem słońce:wink:)
Ale nie powiem, miło mi się na sercu zrobiło :grin: