Ja tez :) Dlatego nic bym nie majstrowal :)
Gotow jestem nawet dodac 3 zdjecia mackanr1 - oczywiscie wybrane przez niego. Tylko niech o to poprosi :mrgreen: Zobaczymy co jest wieksze - jego duma, czy parcie na afisz.
Wersja do druku
Ja tez :) Dlatego nic bym nie majstrowal :)
Gotow jestem nawet dodac 3 zdjecia mackanr1 - oczywiscie wybrane przez niego. Tylko niech o to poprosi :mrgreen: Zobaczymy co jest wieksze - jego duma, czy parcie na afisz.
Ja także zostawiłbym tak jak było do tej pory.
Można nie przyznać pierwszego miejsca w danej kategorii, pomimo zgłoszonych zdjęć. A kategorie można ustalić wg. szablonu Galerii Publicznej, własnego pomysłu, pomysłu nas wszystkich. Jest to do rozważenia przez prowadzącego APZ-ta.
Niestety w mniejszym lub większym stopniu malkontenctwo jest cechą wspólną całej ludzkości. To tylko kwestia znalezienia powodu.
Załóżmy hipotetycznie, że zabawię sie w kategorie... Kto ma to wszystko rozsortowaC?
Na początku zakładałem i taką możliwość.
I puszczamy oczywiście oddzielną galerię dla każdej kategorii? A jak zorganizować Nagrodę Klubowiczów?
PS. Zamknięte jest samo głosowanie w ankiecie, jakbyś mógł poprawić, proszę....
Nic nie kombinujcie.Jest jak jest i jest dobrze.
A tak przy okazji,to.To ze Krysia z Pcima Dolnego zostala miss mokrego podkoszulka i jej fotka wygrala podczepiony konkurs to nie znaczy,ze Krysia to sliczna modelka a robiacy jej sitasna fotke bedzie wygrywac podobnymi pstrykami w Pcimie Glownym.Tam niestety juz wyzszy,inny stopien, podkoszulek ma byc suchy na Krysi a i Krysia nie musi byc na fotencji.
Nowe jest wrogiem dobrego...
I kto ma określić do której kategorii należy praca? Na 101% zdarzy się tak, że coś będzie się nadawało do 2-3 kategorii - i co wtedy? Wybrać jedną czy ma startować wszędzie?
Nowe wrogiem dobrego, nie ma sensu aż tak przesadzać.
Jednakowoż należałoby bardziej sortować zdjęcia do FM...
Nie sortowałbym tego. W nazwie zgłaszanego zdjęcia można by dodać opis wg. wzorca: nazwa_miesiąca-numer-kategoria. Głosowanie odbywało by się jak dotąd na zdjęcia, które w ogólnym zarysie najbardziej przypadają głosującym do gustu. Podliczając wyniki dalej ogłaszane byłoby zdjęcie, które otrzymało najwięcej głosów (najlepsze z pośród najlepszych). Jednak dodatkowo można byłoby ogłaszać także zdjęcia, które otrzymały najwięcej głosów w kategoriach.
Czasami w kategoriach nie pojawiałoby się żadne zdjęcie, innym razem byłby tylko jeden reprezentant, więc nie ma potrzeby by dodawać galerii, głosowań, etc. Kategorie w moim zamyśle to dodatek, a nie radykalna zmiana zasad konkursu.