Zęby mi zazgrzytały jak zobaczyłem tan napis:roll: Jarzębina robi jakieś dziwne wrażenie tj jest oświetlona tak że nie pasuje to do tła. Czekam na kolejne próby :)
Wersja do druku
Zęby mi zazgrzytały jak zobaczyłem tan napis:roll: Jarzębina robi jakieś dziwne wrażenie tj jest oświetlona tak że nie pasuje to do tła. Czekam na kolejne próby :)
Powtórzę się. Kłosy powinny być bardziej wyraziste na tle bo naprawdę trzeba się skupić aby je wyłowić z całości a to przecież one grają główny motyw. O napisie już wiesz ale z swej strony dodam, że w takiej postaci zdominował on całość kadru zastępując treścią to co powinno wynikać z obrazu. Jarzębinki o ile ich grona można przyjąć to podzielenie światłem listków razi i brak im plastycznej miękkości. Zastosowanie w niej efektu lusterka zrobiło chaos w ładzie padającego światła stąd odbiór mniej przyswajalny. Pomimo tego Twoje próby uważam za ciekawe bo pomysł fajny tylko trochę oszlifować i będzie efekt.
Dr_feelgood , Forever i Wiejo , bardzo dziekuje za komentarze :)
Pogwałciłam wszelkie zasady w fotografii , proszę ostrożnie spoglądać na w/w "okazy" , żebyście nie dostali uszczerbku na zdrowiu ;)
Jest to moja pierwsza koncepcja grafiki odbicia lustrzanego , jak słusznie zauważył Wiejo . Pozostaje tylko kwestia odpowiedniego doboru "materiału" i jego obróbki , a tu się uczę . Macie racje , ze w pracach powinno współgrać światło i dobór tonacji bardziej subtelnie . Wezmę to pod uwagę.
Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne , "gradobicie" też się przyda ;)
Pozdrawiam serdecznie :)
Tym razem "poszalałam" ze storczykiem ;)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie w Nowym Roku :)
Witaj! :)
Cos dluuuuuuuuuuuuugo Cie nie bylo :)
Brdziej mi się podoba storczyk1. Trochę może odbicie jest spłaszczone (jeśli chodzi o rozmiary) ale może inaczej się nie dało :wink:
Witaj Nataszach i Helmuth :)
Jeżeli zatęskniliście za mną , to jest mi bardzo miło :) I wzajemnie ;) :)
Storczyk1 jest celowo spłaszczony , zniekształciłam go lekko, ot takie "kombinacje" .
Storczyk1 zdecydowanie. Ale.....to zniekształcenie tak średnio wygląda. Poza tym gałązka rozjechała się z gałązką z odbicia.
Jak przedmówcy, storczyk1 mi się bardziej podoba ale tak jak mówi Jolly. To spłaszczenie mi się nie bardzo widzi :wink:
P.S. Gdzieś Ty się podziewała tyle czasu? Też życzę wszytkiego naj w Nowym Roku :roll: