ale kolorki...uhhh....górne lepsze.
Wersja do druku
ale kolorki...uhhh....górne lepsze.
Widzę ze muszę jesien odpuscić i zapodać parę fot z gór.
Dzięki
472
473
474
475
476
477
478
Świetna seria, z resztą jak zwykle. Widać, że wkładasz w swoją pasję dużo serca i czasu, że nie wspomnę o poświęceniu snu na rzecz oświetlenia :)
Do zamku, który pokazałeś również się przymierzałem. Jeszcze trochę to obfotografujesz wszystkie obiekty i krajobrazy będące w zasięgu moich koni mechanicznych. Na dodatek poprzeczka jest ustawiona bardzo wysoko. Ciężko będzie zrobić dobre zdjęcie, by nie okazało się wtórne.
Ładne robisz te swoje pejzaże.
Jak tak oglądam zdjęcia w tym wątku, to dochodzę do wniosku, że kolega Szklarz mógłby jakieś warsztaty zorganizować. Chętnie wziąłbym w nich udział. Tematyka zdjęć wybitnie mi odpowiada.
Dobra seria
475 najbardziej mi pasuje
Dzięki za komentarze.
Można prosić kilka słów na temat technicznej strony zdjęcia nr 475? Czy były użyte jakieś filtry, "sztuczki"?
Dla mnie wszystkie ładne , ale z ostatniej serii 475 ładniejsza. Świetne okolice no i te mgły+ woda+ las. W mieście tego nie znajdę, no może namiastkę w parku. Pozdrawiam.
ps. musi wcześnie wstawać ;-)
Co do fotki 475
Na obiektywie szara połówka Nd4 121
Lekko podciągnięty balans bieli z 5900 na 6300
Parę korekt na poziomach cienie na -30, średnie tony -3, jasne tony +15, światła, +8.
Korekta na Barwach HSL
Nasycenie kolor Pomarańcz +22
Żółty + 19
Wszystko to w programie LR
Dziękuję bardzo.
476, 477, 478 i 480 rewelacyjne!:)
479 bardzo malarsko wyszło, ładny, solidny landszafcik :-)
Dzięki za komentarze
481
widoki jesieni znad wody bardzo miłe dla oka, malowniczo położony zamek na zdjęciu 472 też zachęca do oglądania, pejzaże wprowadzają w lepszy nastrój a szczególnie 475. Ostatnie jakoś mnie nie przekonuje.
481 MZ za ciemne
Dzięki za komentarze.
Zapraszam na relację z przejścia Doliny Zimnej Wody przez Czerwoną Ławeczkę i Dolinę Staroleśną.
Pobudka 5,30 rano i z Starego Smokowca z buta, nie kolejką wyruszamy na szlak.
482
483
484
485
486
487
ostatnie seria dobra - troszkę za ciemne jak dla mnie
Parę jesiennych listków
488
489
490
491
492
493
relacja widoków z szlaku wzbudza zazdrość a szczególnie zdjęcie 487 gdzie ukazał się naprawdę przepiękny widok. Naprawdę piekne miejsca. Z jesiennych listków najbardziej wzrok się skupił na zdjęciach 491 i 492 gdzie subtelnie przenika słoneczko z barwą liści.
Fajne, nastrojowe jesienne kadry. Szczególnie pierwszy - bardzo mi się podoba. Kolorystyka - jesienna, popołudniowa jednak - jak na moje oko zbyt ciepła - nawet w cieniu jest ciepło. Kupiłeś Canona?
Dzięki za komentarze.
Ktotek zgadza się zmieniłem sprzęt.
5D w dodatku:)
Bardzo przyjemnie ogląda się Twój wątek. Przepiękne widoki uwieczniasz i naprawdę piękne zdjęcia.
Ostatnie jesienne też bardzo mi się podobają, a szczególnie 491.
487 znakomite. Piękny, nietuzinkowy widok.
PS: Canon musiał sporo zapłacić by pozyskać takiego krajobrazistę.
Kurna grosza nie dał i jeszcze musiałem sporo dopłacić.
Kolejne fotki z Tatr, zbliżamy się do Czerwonej Ławeczki.
494
495
496
497
498
499
500
501
502
503
504
505
506
Sporo fot w szuflandi
ajjj przepięknie. Super pogode miałeś:grin: Wybiore się tam na pewno w następnym roku. W tym się nie udało przez śnieg:cry:
ale widać jak pięknie;) super fotki :cool:
Naprawdę piękne zdjęcia. Świetnie potrafisz oddać uroki takich miejsc. Pozdrawiam. Acha jak masz więcej to poprosimy jeszcze :)
Że też Wam się chce opo tych górach biegać. Nie lepiej tak w foteliku, gazetka i TVN;-)
Fotki robią wrażenie, a szczególnie dla mnie 495, 500, 502, 504. Ładne niebo. Fociłeś z polarkiem czy innym filtrem?
Dzięki za komentarze.
Dużo przyjemniejszą sprawą jest pochodzić po górach niż odkładanie tłuszczów przed TV.
Na obiektywie tylko polar.
ekstra to fotograficznie zrelacjonowałeś. Przeniosłem się oczyma wyobraźni.
Trud wspinaczki
507
487 rzeczywiście bajeczny widok!
jesienne- nastrojowe z ładnym grającym światłem
Dzięki za komentarz Wanilia
Parę fot ostatnio pstrykniętych.
508
509
510
511
512
513
Z widoczków 510 bardzo ładna. Reszta przy niej blednie.
W 508 inaczej poprowadziłbym liść - jest zbyt wysoko łodyżka.
Dobra seria. 509 obróciłem do poziomu i lepiej mi pasuje:wink:
Podoba mi się 510 z tą odrobiną tajemniczości i 513- piękny kicz (jak twierdzą niektórzy ;))