Nie Live BULB, tylko BULB.
Wersja do druku
Nie Live BULB, tylko BULB.
tzn. funkcja BULB jest. jest ona ograniczona do 120 sekund.
chodzi mi o wyświetlanie efektu na żywo podczas długiego czasu naświetlania.
olympus E-P5 / E-M5 ma i nazywa sie to Live BULB natomiast GX7 nie ma możliwości podglądu... a przynajmniej tego nie znalazłem w instrukcji obsługi.
o to mi dokładnie chodziło.
Żaden aparat oprócz kilku nowszych Olympusów tego nie ma.
ja tylko zwróciłem na to uwagę porównując do "rówieśników".
natomiast nie uznałem brak tej funkcji za oczywiste, tzn. za oczywiste, że żaden tej funkcji nie ma i nie będzie miał oprócz kilku olympusów.
mało tego skoro wychodzi nowość... uznałem, że można się doszukiwać funkcji nam potrzebnych z innych aparatów.
Potrzebnych? Od roku używam OM-D i nie użyłem tej funkcji ani razu. Posiada jakieś ograniczenia (nie pamiętam jakie) i w sytuacji gdy chciałem jej użyć dałem sobie spokój. Nie jest to funkcja która powinna decydować o wyborze aparatu.
W E-M5 zdjęcia wykonane przy użyciu tej funkcji były bardzo zaszumione.
nie zrozumiałeś mnie.
dla osób którym to potrzebne.
jednym tak, innym mniej a jeszcze innym w ogóle... ale może zainteresuje to osoby, którym to jest potrzebne!
nie czepiajcie się ;) niepotrzebnie.
napisałem, że tej funkcji nie ma. nie napisałem, że dyskwalifikuje przy wyborze.
natomiast już zbiór wspólnych lub rozbieżnych funkcji od innych modeli pozwoli łatwiej podjąć decyzję.
---------- Post dodany o 13:56 ---------- Poprzedni post był o 13:56 ----------
o i to jest dobra uwaga.
w euro jest tydzień fotografii i z kuponem rabatowym GX7 + KIT wychodzi 3990 zł.
ceny powolutku zaczynają faktycznie spadać ;)
kolejny test:
http://www.dkamera.de/testbericht/pa...lumix-dmc-gx7/