Żegiestów stracił status uzdrowiska. Mają go odzyskać po połączeniu w konglomerat Krynica-Muszyna-Żegiestów
Wersja do druku
No tak, potwierdzam :(
Aktualnie tak wygląda "Dom Zdrojowy" :roll:
1064. Załącznik 107815
Pomimo tego, nadal jest pięknie
1065.Załącznik 107814
I takie gmaszysko stoi puste? Szok :shock:
O Żegiestowie trzeba napisać dwa słowa. Wspominałem, że stracił status uzdrowiska, wspominałem też, że się buduje.
Położenie.
Dolina Popradu to bardzo, bardzo długa dolina. Po jednej stronie Polska, po drugiej rzeki Słowacja.
Od tej doliny odchodzą boczne małe dolinki. W każdej coś jest - Muszyna, Muszyna Złockie, Wierchomla, wspomniany Żegiestów. Ale - Żegiestów wieś.
Uzdrowisko Żegiestów zlokalizowano przy samej drodze. Jeden jedyny - pokazywany wcześniej dom zdrojowy usytuowano w takim małym wykuszu skalnym w ścianie góry. Pozostałe hotele, i domy uzdrowiskowe były wzdłuż drogi.
No powiedzcie, kto by się chciał leczyć, gdy za oknami jeżdżą mu samochody, a tuż poniżej drogi tłucze się pociąg.
Pewnie jedyne ciekawe zdjęcia powstałyby z drugiej strony rzeki, ale... no tak, znów jest jakieś ale :D
Od Krynicy aż po Piwniczną w większości to domy cyganów. No trochę straszno jest :mrgreen:
Ale, może jak mnie najdzie, a stan Popradu będzie na tyle niski, że będzie można przejść w bród, to się przejdę :)
1066. Załącznik 107885
1067. Załącznik 107886
1068. Załącznik 107887
1069. Załącznik 107888
1070. Załącznik 107889
1071. Załącznik 107890