Oj tam... :D Z tym przekazem żartowałam. Daję wszystkim kartblansz do dopisania własnych treści (mogą być nawet świńskie) ;)
Wersja do druku
Oj tam... :D Z tym przekazem żartowałam. Daję wszystkim kartblansz do dopisania własnych treści (mogą być nawet świńskie) ;)
Klatka fajna, szukaj więcej pomysłów. Walizka do wypożyczenia?
Witaj.
Podoba mi się Twój pomysł na cykl z klatką,myślę że jeszcze sporo ciekawych fot nam pokażesz,czego oczywiście Ci życzę.
Pozdrawiam.
Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie "nowego fetysza" (jak to ładnie określił Wujek) :mrgreen:
Poniżej dwa zdjęcia, niestety, trudno mi podjąć decyzję które lepsze. Mam typa ale ciekawam Waszego zdania. Pomożecie? ;)
"W poszukiwaniu Panienki M."
Jak dla mnie drugie, zdecydowanie. Strach na wróble zapraszjący ptaki do towarzystwa i wspólnej samotności.
Bardzo symboliczna fotka. Można by esej napisać.
MBSZ to jedna z twoich najlepszych fotek, a napewno najbardziej wielowątkowa.
Gratki Aga :)
Oba są fajne,makowy3 jednak bardziej dynamiczny i na niego stawiam.Tam,rozjaśniłbym tylko nieco górną partię zielonego pola w PG.
pozdr.
Nie będę oryginalny - drugie z ostatnich MSZ lepsiejsze...
Z uwagami za e-510...:wink:
Pozdrawiam
makowy3 - wiem, powtarzam się za poprzednikami, ale zdjęcie tak mi się spodobało, że nie mogłem sobie odmówić komenta. dla mnie bomba.
Makowy3 świetny. :)
Bardzo ciekawa fotka.
A nie są przypadkiem dwie ostatnie foty odrobinę nieostre? Albo mi się coś na oczy rzuciło na stare lata.
A muszą być ostre?
IMHO mocno wyostrzone straciły by klimacik
Rafał, wydaje mi się, że są ostre :roll: Przynajmniej na tyle, co reszta moich zdjęć... Nie wiem na ile mogę więcej wycisnąć ze sprzęciora. Czy to mydło wynika z jego kitowatości, czy powstaje podczas nieumiejętnej obróbki i kompresji.
Cieszę się, że mimo wszystko łapiecie te ostatnie klimaty, bardzo się cieszę :D
Dzięki.
Dla odmiany coś normalnego:
"W"
Makowa 3 świetna. Wpadaj do Bydgoszczy ja dwie klateczki mam, chętnie użyczę. Możnaby zrobić zdjęcia z serią klatek :grin: np. pod tajemniczym tytułem łowca dusz albo cuś podobnego :grin:
Fajne makowe :) Pozdrawiam :)
Ostatnie dla mnie za bardzo abstrakcyjne. Ja raczej z trudnością widzę pieska na ławeczce, gościa i coś co mi przeszkadza na pierwszym planie;-)
Kaz, bo to w sumie taka forma bez treści, właściwie układ linii i wpisanymi między nie elementami, takie lekkie potraktowanie tematu ;)
Kilka migawek z tegorocznego Jarmarku Dominikańskiego.
"Kolorowe Jarmarki"
Wszystkie 3 bardzo mi się podobają. Miś dlatego ,że sam w sobie uroczy- mógłby byc w całości, pani w tym stroju na jarmarku świetnie się komponuje, a ostatnie- świetna kolorystyka wyszła. Z przyjemnością obejrzałam! :grin:
Niektóre Twoje prace są bajkowe, ale nie słodkie. Jest w nich jakiś smutek, tajemniczość, co nadaje im tylko uroku. Makowy, którym wszyscy się zachwycają i ja również się dołączam do tego chórku, ma jakiś taki burtonowski klimat, jak z Alicji w krainie czarów...
Co do jarmarku to zazdroszczę, bo wiem że można tam wsiąknąć na całe godziny, a kopalnia świetnych ujęć to jest przeogromna. Mam nadzieję, że będą następne. Niestety mi się w tym roku nie udało tam pojechać.
pozdrawiam
Wanilia, rafakk - dzięki.
Poniżej ciąg dalszy, refleksje czarno-białe, gdzieniegdzie lekko głupkowate ;)
Ha ha! Alkomaty osobiste - super! :D
Też bym takiego alkomata chciał.
Kolorowe bardziej mi do gustu przypadły. Poza tym podziwiam Twoją obróbkę zdjęć - fantastyczna!
Piotr, nie przesadzaj z tą obróbką ;) Zdjęcie z "dużą owcą" jest trochę skopane technicznie ale publikuję ze względu na ujmującą mnie treść :)
"Tai Chi" ;)
Fajnie tajczi nad tą wodą. ;)
Nie wiem czemu ale mnie się też uśmiecha fotka "jarmark-5" ;-)
Tai-Chi- klimatyczne.
Widzę cosik wzięło Cię na winietowanie, jednak u "Dużej owcy" winieta przyciemniła za bardzo obraz
e-510 i Kaz - dzięki za słowa. Kaz, z tym winietowaniem walczę, akurat na owym zdjęciu były mocne kontrasty i chciałam je zatuszować, wiem że nie do końca efekt powala ;)
Poniżej seria "Powolne powroty".
Jako seria całkiem całkiem... choc brakuje jakiegoś wyraźnego akcentu na tych zdjeciach.
Pierwsze z "Powolnych Powrotów" bardzo fajne.
Ciekawa jest ta seria,najlepsze foto z krową na spacerku. :)
Resztę powiedział już grizz.
Pozdrawiam.
Makowy 1 jest jakby nieco czytelniejsze lecz 2 z uchwyconą pozą jest znacznie ciekawsza. Relacja z Jarmarku Dominikańskiego interesująca a ciekawe kadry to 4, 6, 1, 2. Cykl powroty rzetelnie przedstawia wolno płynący rytm życia w małej miejscowości gdzie na wszystko jest czas. Podzielony pomiędzy codziennymi obowiązkami oraz tak ważnymi sąsiedzkimi pogaduchami.
ciekawy tytuł i trafiona seria, pierwsza fotka z najfajniejszym klimatem.
pzdr
Dziękuję za komentarze. Rozumiem Wasze uwagi na temat braku wyrazistych akcentów w powyższej serii, pewnie podobne uwagi bym miała jako widz. Ale takie scenki mnie zauroczają za każdym razem, chciałam je upamiętnić ot tak, nie siląc się na szukanie wyrazistego pretekstu. Może faktycznie lepiej traktować to jako całość.
Poniżej kilka kadrów z pielgrzymki na świętą górę prawosławnych - Grabarkę (byłam nieśmiałym obserwatorem). Będzie więcej zdjęć.