Coś nie tak chyba z obróbką, bo masz mocne światło na zdjęciach, a jednocześnie szum. Ten szum jakby pokompresyjny?
Wersja do druku
Coś nie tak chyba z obróbką, bo masz mocne światło na zdjęciach, a jednocześnie szum. Ten szum jakby pokompresyjny?
może chcę na siłę przedobrzyć zdjęcia...do bólu je ostrzę i wychodzi taki potworek...
co masz na myśli szum pokompresyjny ?
Ania ma rację. Warunki robienia zdjęcia były obrzydliwe. Bardzo ostre słońce i w związku z tym czarne cienie.
Ty starałeś się wyciągnąć cienie, no i wylazł szum. On wyjdzie nawet na ISO 100.
Filtr szary i wbrew logice wyższe ISO. Nie wierzysz ? :mrgreen: - ustaw w aparacie bracketing ISO, strzel 3 zdjęcia i zobacz.
Czasami powstaje szum po nieumiejętnej kompresji bądź nadmiernym wyostrzaniu. To miałam na myśli. :)
OT: moje fiołki pojechały na rekonwalescencje... chyba się nadaję tylko do trzymania kaktusów :(
A te kola wodno-mlynskie to chyba jeden ze starych patentow.Calkiem nawet podobne Załącznik 63953
ok przeholowałem ale i tak zdjęcia pokażę...
7
8
Dałbyś gdzieś linka do rawa tego mocno zaszumionego, to bym się chętnie pobawił.