Dzięki
411
412
413
414
Wersja do druku
Bardzo mi się podoba 412.
414. - fajny minimalik.
Bardzo malownicze miejsca :).
Wszystkie dobre, jak zwykle u Ciebie.
Mój faworyt to 412 :)
A gdzie masz takie piękne widoki Szklarz? :grin:
Igora, takie widoczki są na Słowacji.
Już sie zbliża
415
414 bajeczne, piękne kolory
411-413, takie turystyczne, nie ma nic szczególnego na tych zdjęciach.
414 - podoba mi się choć widziałbym to trochę inaczej, bliżej te drzewa a jakby na nich więcej światła było to już zupełny odlot by był
edit:
jeszcze tu wróciłem bo jakoś mi ta fotka utkwiła w pamięci. Naprawdę fajny klimat. Ściągnąłem, wyciąłem trochę dołu i dla mnie lepiej. Ta trawa z przodu niepotrzebnie odciąga uwagę od drzew. Jednak trochę tej pierwszej trawy musi zostać bo tworzy pierwszy plan i podkreśla dolinkę która jest za górką.
Jakby podejść bliżej i szerszym kątem zrobić ?
Niezmiennie lubię Twoje widoczki.
Dzięki za komentarze
Dwie inne wersje listka.
416
417
Listek - kawał dobrej szklarni - B&W i kolor bardzo ładnie pasuje, sepia mniej.
Tatrańskie krajobrazy.
Pobudka 4,30 , do Strbske Pleso przybyliśmy około 5,30 a już po półgodziny marszu przez las zobaczyliśmy piękno tej doliny i pierwsze promyki słońca na szczytach.
Dolina Młynicka
418
419
420
421
422
423
425
426
Bardzo ładna i ciekawa seria.
Pzdr
Słowa uznania za krajobrazy i podziwu dla wstawania o tak wczesnej porze :).
Dzięki za komtarze
427
Dolina Młynicka i wodospad skok
428
429
430
431
Wyrazy uznania dla autora bardzo dobrej serii. Choć z natury jestem gnuśny, i łażenie po górach często mnie flustruje (za to jestem wilkiem morskim), ale po takich zdjęciach miałbym ochotę właśnie tam pojechać. Jedyne złe co zauważyłem to zakłócenia na chmurce w 426 (pewnie po zmniejszeniu). Jeszcze raz gratuluję:)
Ostatnia seria bardzo mi sie podoba a zwłaszcza pierwszy kadr, 427.
Świetna kompozycja i kolorystyka.
Moim zdaniem tez 427 najlepszy.
Dzięki za komentarze.
Mam zamiar was przeprowadzić po tej dolince pokazując troszkę fot.
Jak narazie fotki z wczesnego ranka i swiatełka troszkę mało ale to się zmieni.
427 bardzo ładne :)
Zazdroszczę tych widoków w realu :) , trudno mi się zdecydowć który najładniejszy
Dzięki za komentarze
Kolejna seria
432
433
434
435
436
437
438
439
440
Ładne chociaż nieco puste. Jakis sztafaż by się przydał albo mocny element na pierwszym planie.
Wyróżniłbym na plus kadr numer 439. Podoba mi się i kompozycja i światło i kolor.
PS
435 i 436 chyba Ci się zdublowały.
Z ostatnich 432. ładnie odcina się ziemia od nieba.
ps. że też Tobie chce się tyle po górach łazić. W kompleksy człowieka wpędzasz;-)
Zwróciło moją uwagę 434, ale dopiero panorama w pełni oddaje piękno tego miejsca :) Szkoda tych niedoskonałości w miejscach łączenia, ale widok świetny.
Powiem szczerze, mnie te skały, mimo naprawdę udanych kadrów, nieco przytłaczają.
Ładna panorama, mam tylko wrazenie, że trochę przeostrzyłeś.
Na planie jest dużo skał, drobnych kamieni, kantów i załomów, to raczej trzeba miękko bo robi się oczopląs.
Obie panoramy wciągające. Bardziej w mój gust trafia druga. Góry pokazane są bardziej majestatycznie, a i niebo dorzuca swoje trzy grosze.
Majestatyczna, czysta, plastyczna i przestrzenna.
Podoba się.
Piękna ta ostatnia...
Piękne panoramy.
Powiem tak: przestań dodawać te zdjęcia bo ja nie mam możliwości jechać teraz w góry a aż mi się nogi rwią kiedy patrzę na te widoki.
Panoramy dla mnie piękne, podobnie jak miejsce..
Dzięki za komentarze
Dolina Furtakowska
435
436
Pojechałes z nasyceniem ale tak pozytywnie.
Zwlaszcza drugi kadr wpada w oko, wybija się prawie granatowa tafla jeziorka wśród skal.
Polarek?
Panoramy przytłoczyły mnie, ale w pozytywnym sensie. Czuć wielkość i przestrzeń. Przedostatnia praca wydaje mi się za ciemne. Ostatnie zaś zdecydowanie najlepsze z całej udanej serii. Żadnego niepotrzebnego zacienienia, ładne kolory i kompozycja. Fotografia z gatunku klimatycznych. Aż chciało by się powiesić na ścianie:) Ostatniego zdjęcia szczerze zazdroszczę.