To taka moja wersja ;)
Wersja do druku
helmuth podoba mi się to jak rozjaśniłeś budynki. Tak sobie myślę że w sumie chyba nie ma co ratować tego zdjęcia, muszę się tam wybrać jeszcze raz jak będzie ładniejsza pogoda za oknem. Jak robiłem to zdjęcie aura nie była zbyt sprzyjająca. Dzięki za podpowiedzi.
Z mgłą mam taki problem przy zdjęciach nocnych że jak tylko się pojawi to zdjęcia tracą na ostrości, wyskakują jakieś dziwne szumy a przez tą wilgoć która jest w powietrzu powstaje masa brzydkich refleksów świetlnych. Nie wiem czy jestem jakimś odosobnionym przypadkiem ale mi to strasznie przeszkadza:)
Pozdrawiam
Witaj fura! Nie Jesteś odosobnionym przypadkiem, mgła prawie zawsze przeszkadza, nie łatwo strzelić dobrą(estetyczną i klimatyczną)fotę z jej udziałem.
Tak czy siak, Twoje nocne kadry B&W idą w dobrym kierunku.
P.S.
helmuth Poprawiłeś sobie, Rozjaśniłeś i dalej Ci wisi:-P
stempel Zgubiłeś?:grin:
Kolejna wrzutka z tego samego wypadu co foty wyżej:
81
Testuje sobie nowe szkiełka, Heliosa 50/2 i Jupitera 135/3.5. Całkiem ciekawe,fajnie móc pobawić się w końcu małą głębią ostrości. Testowe:
82.
Witam! Czas odświeżyć wątek. Na ten cel poświęcam kilka koncertowych pstryków. Zapraszam
83
84
85
86
87
Witam!
Trochę czasu mnie nie było na forum ale często obserwowałem z boku co się tutaj dzieje. Przez ostatni rok nie robiłem mnóstwa zdjęć tak jak przez pierwszy rok jak dopadłem aparat. Nie wiem czy się czegoś nauczyłem ale chciałbym żebyście ocenili kilka moich prac. Nie wiem czy zasada umieszczania zdjęć w postach jest taka sama jak rok temu więc jeśli coś się zmieniło to dajcie znać, poprawię.
88
89
90
91