Spokój z przepychankami !!!
Wersja do druku
Spokój z przepychankami !!!
A wiecie że piksele z matryc też są punktami?
Ba, nawet potem są interpolowone aby uzyskać tyle pikseli ile było punktów, co powoduje różne różniaste artefakty :D
No i ciekawe kto czy te algorytmy są sony czy nikona, czy może olka. A pewnie jakiś Einstein je układa po cichu w piwnicy, aby nas oszukać.
A my z tego oszukiwania mamy lepsze aparaty! I zdjęcia o wyższej rozdziałce.
Zdaję sobie z tego sprawę. Mógłby narobić sobie problemów mijając się z prawdą :lol: Na tym właśnie, to polega. Nieoficjalnie można popitolić, ale oficjalnie trzeba ważyć słowa. Dlatego domi w tym przypadku wolę wierzyć w oficjalne stanowisko Nikona. Jeśli nie miałoby odzwierciedlenia w rzeczywistości zapewne stałoby się podstawą roszczeń SONY.
Jak, to dlaczego? Absurdalne pytanie. domi czasami piszesz paranoicznie.
W czyjejś stopce widziałem zwrot "make RAW no WAR". Tym bardziej polecam userom SONY Alfa System, bo jpg SONY do niczego się nie nadaje :lol: (znowu ta złośliwość :mrgreen:).
oo, z Pentaxa także, to pewnie te same JPGi ;) Czyżby Sony robiło JPGi Pentaxa, a może na odwrót ? ;)
a tak w ogóle, to nie ma się od czego odżegnywać, przecież każdy wie, że firmy dziś korzystają z podzespołów innych firm, żeby było taniej. Tak jest z samochodami, tak samo jest z elektroniką. Tak jest taniej (badania) i wygodniej. W moim odtwarzaczu MP3 marki iRiver znajdują się części róznych firm: moduł radiowy to najmniejsze i najlepsze na świecie miniradio firmy Philips, procesor odpowiedzialny za działanie tego sprzętu to najwyższy model proca do odtwarzaczy marki Samsung (sam Szajsung montuje ten proc tylko w najwyższych modelach). Jeszcze pewnie znalazło by się kilka części innych firm. Ale who cares jak sprzęt wymiata jakością dźwięku. Co dziwne, Szajsung z najwyższej półki z tym samym procem nie potrafi grać tak dobrze. No właśnie i tu dochodzimy do sprawy matrycy i całej reszty dzięki której mamy fotę. Bardzo niektórych boli (i nie konfabuluję tylko umieram ze śmiechu), ze matryce robi Sony. A niech sobie robi, macie z tym jakiś kłopot ? Bo ja nie wiedzę problemu. Zdjęcia są ok, to po co się zagłębiać w to co kto tam zrobił do puszki.
Alakin, jednak gdy popatrzę na Twój avatar to widzę że sporo dla ciebie znaczy marka. Przecież Twoja Leica to nic innego jak Panas, no ale kropki u panasa brak ;P Ja bym nie wydawał dodatkowej kasy mogąc mieć to samo taniej ;)
domi: Hoya produkuje szkło dla wielu firm. Sam mam program w którym mogę zaprojektować sobie obiektyw i firma w Niemczech, która ten program daje za darmochę złozy mi to szkło, własnie z produktów marki Hoya. Dokładnie wszystkie szkła jakie Hoya produkuje dostępne są w programie do wykorzystania przy konstruowaniu obiektywu. Dodatkowo, na obiektywie może być nabita firma: dzemski ;)
a wiesz, że za to to możemy się spotkać w sądzie i tylko dzięki mojemu ugodowemu usposobieniu do tego nie dojdzie, bo to nie ten poziom (jak mawiają niektórzy).
Nigdzie nie napisałem kogo dotyczy (osobowo) zdanie o ludziach których to boli (ale uderz w stół...), a ludzi tych masa na forum najkona. Więc daruj sobie takie docinki, bo do 3 razy sztuka.
A resztę poproszę na priv, bo od tego jest. Wysłełem Ci wiadomość kilkanaście dni temu, odpowiedzi brak, widać lubisz drzeć koty na publicznym. Jak na każdym forum, ktoś trollować musi ;P
(PS. Proszę adm o usunięcie tego postu po jakimś czasie, żeby mieć pewność że kolega Euro przeczytał)
Nie groź dzemski. Poprzednim razem odniosłeś się do wypowiedzi w wątku. Pisałem ci, że jest, to nieprawdą, ale postanowiłeś uczynić, to tematem drwin. Wówczas pisałem ci, że konfabulujesz. Szczerze przyznam, że chcę wierzyć, że ludzie mijają się z prawdą wierząc, że słowa, które wypowiadają mają odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Mnie nie interesuje forum Nikona. Jeśli odnosisz się do wypowiedzi w wątku, to bierz za swoje słowa odpowiedzialność. Zaczynam mieć wątpliwości czy mam doczynienia z dorosłym czlowiekiem.
Wszystko jasne. Przemyśl ten fragment swojej wypowiedzi szczególnie w kontekście pierwszego fragmentu swojego posta.
Nie odpisuję na twoje PW. Nie spodziewam się znaleść w nich niczego, co miałoby wartość merytoryczną.
Jak i moją.
BTW
Aby nie zakładać nowego wątku, podam poglądowe porównanie trzech luster od Sonego A100, A200, A700. Szkoda, że nie ma tutaj serii trzysta.
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=37&t=1246