Ale zdaje się, że Stylusa trudno by było nazwać "kieszonkowym" a Lx100 już do większej kieszeni się zmieści.
Wersja do druku
Ale zdaje się, że Stylusa trudno by było nazwać "kieszonkowym" a Lx100 już do większej kieszeni się zmieści.
Będzie wersja MK2 znajdzie się miejsce na odchylany, dotykowy ekran jak i na wbudowaną lampkę. Coś trzeba zostawić na później.
No i przez zastosowanie migawki centralnej podobno synchronizuje lampę w pełnym zakresie czasów migawki mechanicznej.
@Grzyboo
też jestem takiego zdania.
myślę jednak, że przerobią korpus. tzn albo będzie większy albo będzie większy i będzie zbliżony do gx7.
z tym, że pozbędą się jakiegoś np. elementu sterującego.
jest jeszcze trzecia alternatywa... będzie taki jaki jest ale dostanie tylko gibany i dotykowy telewizor :) a lampa jako breloczek jak teraz :(
Znaczy się, że przewidujecie ewolucję Panasonica podobną do tej którą przeszedł Sony Rx100? w sumie to bardzo prawdopodobne.
Ten aparat jest za mały, żeby pomieścić i lampę, i wizjer. A że lampą nikt się nie ekscytuje, a z powodu wizjera wszyscy robią w gatki, to Panasa wybrał wizjer :D
Witam !
W mniejszym i lzejszym RX100 M3 firma Sony dala rade zaprojektowac i zmiescic wbudowana lampe z recznie regulowanym katem swiecenia palnika
oraz elektroniczny wizjer.
Czy ktos z tego sie korzysta ?
Czesto mam okazje korzystac z jednego i drugiego.
Jak dla mnie noszenie dodatkow i wachlowanie nimi przy malym mobilnym aparacie to nieporozumienie a RX100 M3 nosisz na pasku i nie martwisz sie
ze cos jeszcze gdzies trzeba podpinac i odpinac ;)
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------
Witam !
Sensor 4/3 jest fajny ale nieco utrudnia to wykonanie malego i lekkiego aparatu z jasnym zoomem o wysokiej jakosci obrazu.
Ogladalem foty z LX100 i niestety nieco wyszlo im to rozwiazanie bokiem bo obiektyw nie wyrabia na calym kadrze a poza tym
soft nieco ciapcia detale.
Ale to pisze na podstawie tego co widzialem w internecie wiec nie wiem na ile te foty sa wiarygodne ?
Pozdrawiam
RAWy wyglądają o niebo lepiej niż JPG z puszki.
Obiektyw ma ogromną beczke na szerokim kącie, ale za to jest jeszcze szerzej niż 24mm i można po wyłączeniu korekcji to będzie wykorzystać. Po skorygowaniu w RT nadal jest przywoicie i jak dla mnie wystarczy, ale ja nie robię odbitek większych niż 30x45cm.
Szumy nawet na ISO6400 w RAW są na przywoitym poziomie i da się coś z tego wyciągnąć.
Tak, ale kosztem stopki, flesza, mikrofonu nie podłączysz.
Pierwsza wersja Rx100, fajna, ale narzekali na brak stopki, w Rx100m2 dostali, ale wizjer nadal nie był w standardzie. poza tym malkontenci marudzili, że owszem jasny obiektyw, ale tylko na ekw. 28mm, potem robi się ciemno jak w...wiecie gdzie :-P
Sony pokazało Rx100m3 dali wizjer, (ciekawie umiejscowiony ) została wbudowana lampa, ale kosztem w/ w stopki. Kto co woli.
Witam !
Brak mozliwosci podlaczenia dodatkowego mikrofonu to faktycznie szkoda i tutaj nie popieram takiego rozwiazania przez sony.
Co do braku stopki pod lampe to mozna wyzwalac bezprzewodowo inne lampy.
Najwazniejsze, ze jest wbudowana jakas tam lampa.
Pozdrawiam
Powtórzę się kolejny raz... wg mnie nie ma możliwości. w innym przypadku byłaby lub będzie.
ale musi nastąpić inny przypadek.
porównujecie do innych modeli konkurencyjnych firm ale żaden z Was nie wziął pod uwagę najważniejszej rzeczy a mianowicie rozbieżności w przykładach.
padł stylus! to nie ta konstrukcja. pada sony brak pokręteł. wszystkie mają mniejsze matryce. litości.
jest GX7 ma wszystko czego chcecie ;)
i nie piszcie, że można, jak na Waszym przykładzie trzeba coś wywalić = nie można :(
fakt ta lampa to porażka ale wg mnie większą wadą jest brak taczskrina z możliwością gibania a to już qruca b00mba mogli bez najmniejszych problemów zamontować :D