Bardzo fajny i obiektywny test. Ciekawością przedstawiony,
z przyjemnością go obejrzałem.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Bardzo fajny i obiektywny test. Ciekawością przedstawiony,
z przyjemnością go obejrzałem.
Pozdrawiam
Do pisania się nie nadaję , ale swój egzemplarz przetestowałem w Toskanii, przykładowe fotki w moim wątku i wstawiane są systematycznie kolejno, Aparat zdał egzamin , żadnym 4/3 i Penem nie uzyskałbym niektórych z moich fotografii, żałuję tylko ,że producent robi wszystko by podpychać od siebie zaawansowanych użytkowników, nie mając dla nich pełnej w tym lustrzankowej oferty. Wszak w produkcji malutkich, zgrabnych aparacików z lustrem wiódł nie tak dawno prym , nie zadbano tylko i aż o odpowiednią matrycę.
Pozdrawiam AP.
To czemu tak wywolujesz rawy,ze osiagasz taki poziom Jpg.Raw to jeszcze nie obraz.To takie cos jak kobieta sie obudzi i stwierdzi,ze budzik nie zadzwonil.To wlasnie taki jest raw do momentu jak ona trzasnie drzwiami i wyjdzie na zewnatrz.Wtedy sie zmienia w Jpg.Jak ona z rawa zmieni sie w jpg to zalezy gdzie i komu chce sie pokazac.A ze zmienna jest(co wiemy doskonale) to z takiego rawa masz 1000 roznych Jpg.
Bosko to ująłeś Panie Mirek. :D
Mirek54
ej, żeby się tak jeszcze z baby jak z RAWa jednym kliknięciem dystorsję usunąć dało, albo szum usunąć to porównanie byłoby idealne
Kurde a z jakiej odleglosci ogladasz JPG o wymiarach okolo 1,65mx70cm.Bo jesli odleglosc przekracza dlugosc to obojetny i szum i dystorsja.Jesli jednak dlugosc przekracza odleglosc to i tak szukasz odpowiedniej GO a a dystorsja nie ma juz znaczenia.Szum nawet moze byc przyjemny.