Środkowe fajoskie ale ten Twój format jakiś taki wydłużony... Przyciąłbyś jak porządny człowiek do 4/3 :-P
Wersja do druku
Środkowe fajoskie ale ten Twój format jakiś taki wydłużony... Przyciąłbyś jak porządny człowiek do 4/3 :-P
A ja najchętniej zobaczyłbym kadr 238 z rozdziawieniem paszczy z 237.
Pozdr
:grin:
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post był o 19:36 ----------
:grin:
---------- Post dodany o 19:40 ---------- Poprzedni post był o 19:38 ----------
nie wiem czemu taki długaśny wyszedł. następną razą się poprawię, obiecuję
237 cudne.
Generalnie faworyzuję pionowe kadry i ten z 237 też mi się podoba zarówno tematycznie jak i kompozycyjnie.
Natomiast trawy wypełniające tło w 236 nadają zdjęciu pastelowy, zwiewny charakter z ładnie zaakcentowanym wyostrzeniem na malca.
Na forum Olympusa format 4/3 wydawać by się mógł "jedynym słusznym" :wink: ale przypominam, że został on dostosowany do ekranów monitorów i telewizorów (zresztą w większości obecnie już nie jest to popularna proporcja), a wybrany w zdjęciu 237 stosunek boków 3:2 ma dłuższą fotograficzną tradycję. Mimo, że używam z dużym zadowoleniem sprzęt Olympusa, oraz posiadania wcześniej innych aparatów o proporcji 4/3 niemal zawsze przycinałem swoje zdjęcia do formatu 3:2 :grin:
To chyba kwestia przyzwyczajenia :)
oooo, coś takiego?
239.
Załącznik 116998
dzieki za uwagi w sprawie kadrowania i odwiedziny:)
Na Twój widok tak się rozdarł? "A" jak abir!! :mrgreen:
---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------
Kadry obłędne. pokazać takiego knypka, w tak dużej przestrzeni, żeby przyciągał uwagę... To jest coś.
Panie abir, szacun!
Ladna ptaszyna :)
pozdro
237 i 239 super :grin:
Warto tu zaglądać, fajne foty pokazujesz. Trzciniak fajnie skomponowany.
Kurczę, kadrem 237 położyłeś wszystkich na łopatki. Kapitalna fotka. Moment uchwycony mistrzowsko.
Seria z trzciniakiem bardzo dobra. Pion jak na mój laptop jest za duży, muszę przewijać, ale poziomym kadrom, jak dla mnie, nic nie brakuje.
jeszcze raz dziękuję.
pozytywne komentarze jak i uwagi zawsze mile widziane
dziś pierwsze próby z błotniakiem samcem. myślałem że wiem gdzie mają gniazdo, zaczaiłem się od świtu, i co - okazało się że błotniaki mnie wyrolowały. miały gniazdo z drugiej strony stawu. auuu to bolało. druga zasiadka - już jakiś efekt jest.
240.
Załącznik 117229
241.
Załącznik 117230
Pikne :)
pozdro
To 241 udało się Tobie całkowicie :-). Pozdrawiam
Podobają się :grin: (jak zwykle w tym wątku).
Świetne są te zdjęcie. Gratuluję wytrwałości.
Galeria :)
Rewelacyjne błotniaki :grin:
Błotniaki pięknie podane, szczególnie 241.
237, 241 moje typy.
Widzę że w końcu go dorwałeś :wink: Piękny okaz, gratuluję.
Stary,
240 i 241 rewelacyjne.
pozdroofka
Mistrz!
Na błotniakach się nie znam, ale ptaszor super. :mrgreen:
dziękuje Wam wszystkim za miłe wpisy.
tak, udało się. lecz chciałbym dorwać go jeszcze w innych pozach. teraz pogoda nie pozwoliła na siedzenie, ale może w ten łykend co będzie
:mrgreen::mrgreen:, trzepoczę rzęsami, które zrobiłem z włosów od miotły:mrgreen::mrgreen:
---------- Post dodany o 07:54 ---------- Poprzedni post był o 07:52 ----------
jeśli stałeś choć raz w błocie to znasz się z pewnością:mrgreen:
popieram w całej rozciągłości - co dowodzi że pion bardzo dobry w takich fotach ale na pewno nie jedyny słuszny ;)Cytat:
Zamieszczone przez alnico
Pięknie zapozował na 237 :)
Świetny kadr i foto.
Pozdrawiam.
Świetnie uchwyciłeś je w locie :-)
jak ktoś pamięta moje czajki z zeszłego roku - to w tym roku pogoda zrobiła psikusa, bajorko na polu nie powstało (mało śniegu, słabe roztopy), no i czajek zabrakło. a miejscówka była świetna pod każdym względem. no i trzeba czekać do wiosny.
ale nie ma co narzekać, jak się chce to można mądrzejszą żonę od teściowej znaleźć:-P - a czajki tym bardziej. na tegorocznej miejscówce są dość daleko, może innym razem zbliżą się. na razie 3 kadry
242.
Załącznik 117852
243.
Załącznik 117853
244.
Załącznik 117854
Ja dziś kaczki pstrykałem. Mniej wymagający przeciwnik :) a i tak kadrów mogę pozazdrościć :)
No czajki są śliczne i już :)
Świetne fotki! Czajka na 243 wygląda jak rycerz z pióropuszem na hełmie. :D
Czajka pięknie obfotografowana z wszystkich stron, jeszcze en face by się przydało :)