Środkowe fajoskie ale ten Twój format jakiś taki wydłużony... Przyciąłbyś jak porządny człowiek do 4/3![]()
Środkowe fajoskie ale ten Twój format jakiś taki wydłużony... Przyciąłbyś jak porządny człowiek do 4/3![]()
A ja najchętniej zobaczyłbym kadr 238 z rozdziawieniem paszczy z 237.
Pozdr
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post był o 19:36 ----------
---------- Post dodany o 19:40 ---------- Poprzedni post był o 19:38 ----------
nie wiem czemu taki długaśny wyszedł. następną razą się poprawię, obiecuję
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
237 cudne.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Generalnie faworyzuję pionowe kadry i ten z 237 też mi się podoba zarówno tematycznie jak i kompozycyjnie.
Natomiast trawy wypełniające tło w 236 nadają zdjęciu pastelowy, zwiewny charakter z ładnie zaakcentowanym wyostrzeniem na malca.
Na forum Olympusa format 4/3 wydawać by się mógł "jedynym słusznym"ale przypominam, że został on dostosowany do ekranów monitorów i telewizorów (zresztą w większości obecnie już nie jest to popularna proporcja), a wybrany w zdjęciu 237 stosunek boków 3:2 ma dłuższą fotograficzną tradycję. Mimo, że używam z dużym zadowoleniem sprzęt Olympusa, oraz posiadania wcześniej innych aparatów o proporcji 4/3 niemal zawsze przycinałem swoje zdjęcia do formatu 3:2
![]()
Ostatnio edytowane przez ravbog ; 8.05.14 o 20:05
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
To chyba kwestia przyzwyczajenia![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
dzieki za uwagi w sprawie kadrowania i odwiedziny![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie