Zamieszczone przez
kali999
Widziałem zdjęcia kolegi z 5D, zakupił w zestawie z L, 4.0 to niezła lipa, używał AF i dosłownie złapał mu ostrość na włosach które były rozwiewane od wentylatora, a twarz dziewczyna miała już nieostrą. To się pytam na co takie GO? I jak można porównywać cenę? Ja E-3 z 12-60 kupiłem 3 miesiące temu temu za 7600. Kiedy najtańszy 5D z L był za około 10000, do tego nie mam żadnych innych obiektywów, czyli muszę dokupić, a nie oszukujmy się za cenę bardzo dobrego Zuiko nie kupimy bardzo dobrych obiektywów Canona. Także przerzucenie się na Canona to dużo droższa zabawa.
Właśnie wróciłem z dwu dniowej wyprawy po Sandomierzu i okolicach. Miałem tylko jeden wieczór na starówce, a tak się składa, że niemiłosiernie padało, czy wyciągnął bym 5D na pewno nie. Dzięki uszczelnieniu E-3 mogłem się niczym nie martwić i robić zdjęcia starówki nocą, przecierając tylko co jakiś czas z kropel obiektyw. Dzisiaj był grany zamek Krzysztopór i gdyby nie odchylany lcd musiałbym kłaść się w błoto, a dzięki tej możliwości bez problemu łapałem najciekawsze kadry jakie dało radę. Tylko 2 dni, a inny aparat nie dałby rady.:mrgreen:
E-3 Rulez