1 załącznik(ów)
Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Nocną jazdę beż świateł już przerabiałem, ciekawe doświadczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Powiedzcie mi tylko to czego służy to małe pokrętło R obok logo OM10. Wyczytałem że to to przewijania filmu ale też coś o podwójnej ekspozycji. W jakiej pozycji mam je ustawić żeby było dobrze. Pionowej do robienia zdjęć i poziomej przy zwijaniu? Czy odwrotnie?
Ja już nie pamiętam, z olympusa pozostał mi już tylko jakiś jeden obiektyw chociaż chodzi mi po głowie pomysł na om 1/2, może jak znajdę w dobrym stanie to się skuszę.
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Troche koloru może poprawi nastrój ;-)
Velvia 100F
Skąd Ty to robiłeś, leciałeś balonem????::)))
Zupełnie z innej beczki, kolory slajdu wymiatają. Próbowałem wiele razy uzyskać coś podobnego, wyposażyłem się w różne pluginy i dedykowane oprogramowanie i ... ciągle to nie jest to. Może po prostu nie da się pogodzić tej syntetycznej estetyki z kolorystyką analogowego materiału, w niektórych warunkach czasami coś wygląda dobrze (najlepiej na stronach firm, które te pluginy przygotowują) a w codziennej praktyce ciągle wychodzi mało strawna kaszanka.
Poniżej chyba velvia, już nie pamiętam, ale malowana hexarem af.
Załącznik 96236
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Z obrazka wynika że po skończeniu filmu przekręcam do poziomu:) Sorry że tak wnikam ale nie mogę się rozczytać z tej instrukcji:)
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Nocną jazdę beż świateł już przerabiałem, ciekawe doświadczenie.
Jest ten dreszczyk nieprawdaż :)
---------- Post dodany o 13:47 ---------- Poprzedni post był o 13:43 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Z obrazka wynika że po skończeniu filmu przekręcam do poziomu:) Sorry że tak wnikam ale nie mogę się rozczytać z tej instrukcji:)
Przekręcasz to poziomu a potem kręcisz korbką z filmem i zwijasz :). W jednym aparacie wciskasz w innym przesuwasz a tu przekręcasz do poziomu :)
O to właśnie mi chodziło. Dzieki:)
odys, jest tak jak piszesz w kwestii slajdów. Bliskie ładnych kolorów, "prawie" jak slajdy, są starsze matryce CCD. Zwłaszcza w Leice M9, Canonie 5D, czy w Pentaxie K10 na przykład. Z nowych aparatów najbliżej do takich kolorów ma chyba Fuji, w serii X.
Velvia 100F
@wuzet, jakie te Twoje zdjęcia są cudne! Aż bym chciała sobie odbitki zrobić. I te kolory...
sie zarumieniłem ;-)
Ostatnio jeszcze bardziej polubiłem slajdy jak zacząłem ja sobie sam wywoływać :-)
Jak będę duża i będę miała trochę większe mieszkanie niż obecna kawalerka, to też będę sobie sama wywoływała zdjęcia :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Jak będę duża i będę miała trochę większe mieszkanie niż obecna kawalerka, to też będę sobie sama wywoływała zdjęcia :-D
To jest bardzo dobre zajęcie, najlepiej w przerwie między karmieniem, ale trzeba uważać żeby się nie pomylić z butelkami:P
Mi już na te wszystkie aktywności czasu nie starcza, a slajdy to już chyba mocno się zakisiły od leżakowania.
Kolorki slajdów wymiatają...