361 i 363-naprawde godne uznania:)
Wersja do druku
361 i 363-naprawde godne uznania:)
364 ekstra , fajnie wyszło. Piękny pierwszy plan, proste czytelne i subtelne...
W drugim, trudno wyłapać ten pierwszy plan, czerwona plama...
363- wspaniały pełen realizmu widok dający jakby oddychajacą przestrzeń,
364- jestem na tak i podoba mi się taki właśnie sposób przekazu,
365- czuję, że gdyby góra zdjęcia nie była tak zaciemniona to przekaz byłby czytelniejszy.
364 na tak, świetnie, następne razi ciemną plamą u góry.
Dzięki za komentarze
A co powiecie o tej focie
366
ehhh... kolejne zdjęcie do pochwały. No, ale jak mus to mus, za dobre chwalić trzeba;) Podoba mi się kompozycja i zabawa odcieniami szarości (tak po krótce).
podobają mi się szarości na dole, ale nie podoba mi się czarna plama drzewa. Połówkowy ?
Z cienia pod słońce, inaczej nie mogło wyjść.
Kadr ładny.
Jednak troszke inaczej bym BW zrobił ;)
Grizz
Dopiero raczkuję w BW, może zapodasz parę porad.
Dziękuję innym za komentarze.
Takie tam zachodziki
367
368
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Nie samotne
369
Na portretach może nie, ale podejścia do krajobrazu można się od Ciebie uczyć....
Dawno nie widziałem tak niebanalnych zachodów słońca...
Ostatnie kompozycyjnie cud miód i orzeszki....
Ukłony.
wykrecik smaruje wazeliną (ma w tym pewnie swój interes :wink:) , powiem jak myślę bo szczera dziewczyna jestem: dwa pierwsze (dla mnie) takie sobie- wszystkie moje kolezanki takie przywożą z wyjazdów- chociaż gorsze technicznie to fakt- ale takich standardowych nie lubię:???: zbyt ckliwe
natomiast ostatnie!!!!!!!!! dla mnie baaajka! przepiękny, "ludowy" temat jak z obrazów Stanisławskiego- baaardzo w moim guście!
mobłobybyć troszeczkę jaśniejsze?
Pozdrawiam!
Zachody to obcykałeś z każdej strony. O zameczkach, ruinach można powiedzieć to samo.
I widać, które drzewo w okolicy to ulubione.
Całościowo jestem pod wrażeniem.
Dzięki za komentarze.
Kolejne drzewko w dwóch wersjach
370
371
Jak zawsze smacznie :)
Dzięki Paszczol
po fotce nr 363, nic już nie robi wrażenia :D
Zgadzam się z tą opinią, Ale podejścia trzeba robić i czekać na odpowiednie warunki.
374
Bardzo fajna seria. Najbardziej podoba mi się 373 ze względu na światło....
Obie ostatnie foty klimatyczne, wręcz pachnące. Dziś pochodziłem sobie po polach fotografując podobne klimaty.
Dzięki za komentarz.
376
fotki świetne, ale powiedz nam co zrobisz jak Ci to drzewo zetną ? :D
Spoko mam już upatrzonych kilka kolejnych obiektów.
Jak zwykle jest co oglądać w tym wątku.
376 - bardzo podoba mi się to zdjęcie. Głównie ze względu na "deszczowe" chmury, przez co całość, mimo dość zwyczajnego motywu, jest zupełnie niebanalna. Pozazdrościć "oka", wyobraźni, że o kwestiach technicznych nie wspomnę.
Dzięki Grześ.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
377
375, 377 bardzo piękne światło, podobają się.
Dzięki wanilia
378
Ostatnia fota - fajny kawałek krajobrazu zamknięty w ładnym kadrze. Balans bieli jednak mi nie bardzo leży - po fotce widać, że słońce jest relatywnie nisko więc "ciepłe" światło pasuje, jednak na fotce jakoś tak za zółto jak dla mnie...
Dzięki za komentarz
379
378 udane, bardzo udane.
Ostatnie, zaś jakieś takie nijakie :/
Dzięki Grizz za komentarz.
Ciężko oddać klimat tego zjawiska.
380
Może taki kadr
381
Bardzo fajnie tu u Ciebie. Ładne, polskie krajobrazy. Podobają mi się bardzo Twoje prace, choć gustuję w innych tematach.
pozdrawiam
Kadry uchwycone rewelacyjnie, światełko także, co do balansu bieli trochę za "ciepło".