Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Wczoraj będąc w stolycy w miejskiej macalni wziąłem do ręki GX7.
Pierwsze wrażenia - jest szybki, fajnie leży w ręce, trochę gorzej niż E-M5 z gripem, ale dużo lepiej niż Oly bez gripa.
Wizjer bardzo fajny - bez lagów, świetna rozdzielczość. Wprawdzie w okularach nie widzę rogów, ale tylko dla formatu 16:9, czyli dla pełnego formatu wizjera. Gdy przestawiłem format na 3:2 (a tak robię zdjęcia) doszły paski po brzegach i wtedy już widzę na raz cały kadr.
Poczekam na testy i informacje jak działa silnik jpg i zaczaję się na zestaw z 20-ką. Muszę tylko sprawdzić jak będzie się trzymał z 12-35.
Pozdrawiam
Tomek
Pamiętasz może jaka była cena tego panasonica ?
Chyba 4549 z 14-42, ale pewien nie jestem.
Są już na fotozakupach i w fotojokerze po 4440.
Pozdrawiam
Tomek
Fajnie, dzięki za info.
Pozdrawiam
Popatrzyłem i faktycznie.
We Fotojokerze jest za 4444 zł.
Tez jestem FAT:)
ale nie jestem wiarygodny chyba..
bede mial GX7 jak tylko wyjdzie, kolega sie najaral (nie wiem co on cpie) i zapowiedzial, ze kupuje czeka tylko na dostawe do sklepu, zatem jak dorwe, to potestuje
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
2 maślanki (Włoszczowa) na kolację.
Serio: musi mi ktoś - dla mnie - wiarygodny tj. Janko, Fatman, dobas zapodać info czy to na forum czy na yt przy jakim czasie ibis w gx7 zaczyna pływać. Mam kilka szkieł mf i ibis plus vf4 to jest must have.
1. poza ceną i video - WTF!? EM1 jest idealny, mogę wejść do basenu i z dziećmi robić zarąbiste rybie kadry
2. Gx7 ma lepiej zaimplementowany focus peaking, gada z fl600r i tylko trochę bardziej kulawy jest na - umówmy się - extreme iso. Wybierając tą opcję nie będę mógł skorzystać z zewnętrznego mica.
3. GX7 zostawi mi trochę grosza na koncie.
Podsumowując: Fatman do roboty!
również przymierzę się do wymiany gh2 (film), epl1 (foto) na gx7, będę miał dwa w jednym :)
poczekam jeszcze prezent z personalview
Ciekawe czy dziurki w kołeczkach do mocowania paska tez sie tak szybko wyrabiają jak w Fuji :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Tez jestem FAT:)
ale nie jestem wiarygodny chyba..
To zależy, czy 16 czy 32 :)
I tak powiesz, że G1 lepsze :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
bede mial GX7 jak tylko wyjdzie, kolega sie najaral (nie wiem co on cpie) i zapowiedzial, ze kupuje czeka tylko na dostawe do sklepu, zatem jak dorwe, to potestuje
Jak możesz zrób fotki z włączonym stabilizatorem, szkłem systemowym przy czasach: 1/10, 1/30 i 1/60.
---------- Post dodany o 22:39 ---------- Poprzedni post był o 22:38 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
figiel
również przymierzę się do wymiany gh2 (film), epl1 (foto) na gx7, będę miał dwa w jednym :)
Masz wgrany do GH2 hack? Bo GX7 a GH2 z wgranym Moon T7 to dwie różne kamery.
Cytat:
Zamieszczone przez
voovoo2
Ciekawe czy dziurki w kołeczkach do mocowania paska tez sie tak szybko wyrabiają jak w Fuji :-)
Podobno tylko użytkownicy Fuji tak intensywnie używają swoich aparatów;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomtomek
Muszę tylko sprawdzić jak będzie się trzymał z 12-35.
Pozdrawiam
Tomek
Mi pan sprzedawca z MM pozwolił podpiąć na chwilę 12-35. Wyważenie jest raczej OK. Trochę brakuje miejsca na dolny palec - ale tragedii nie ma.