Na róży najbardziej brak mi jak to napisał Mirek gry światła w delikatnych płatkach. Zieloną plamkę na swoim starym monitorze też widzę. Deformacja w Twoim monitorze może być przyczyną źle ustawionych proporcji obrazu.
Wersja do druku
Na róży najbardziej brak mi jak to napisał Mirek gry światła w delikatnych płatkach. Zieloną plamkę na swoim starym monitorze też widzę. Deformacja w Twoim monitorze może być przyczyną źle ustawionych proporcji obrazu.
Bardzo dziękuje Wszystkim za komentarze :)
Co do róży , to urzekł mnie w niej "klasyczny " układ płatków , zdjęcie robiłam o zachodzie słońca , zmniejszyłam nieco nasycenie czerwieni , bo "waliły" po oczach. Zamierzeniem było oczywiście ciemne tło , "ufoludek" widziany przez Was jest tu intruzem ;) Światło.......szukałam go owszem , może wyszło zbyt blado. Uczę się też ostrzenia , ale nie moge dołączyć plugin-ów do nauki ostrzenia wskazanych przez Mirka pliku "penum_schaerfen.atn , wgrałam go do wskazanych katalogów tzn. Adobe/Photoshop CS/Presets/Photoshop Actions/ , ale nie mogę tego znaleźć w swoim PS ver. 8 PL :(
Co do rozdzielczości ekranu , to mam takie parametry ustawień :1024x768 ; 1152x864 ; 1280 x720 ; 1280x768 ; 1280x800 ; 1280x960 ; 1280x1024 ; 1360x768 ; 1440x900 , które z nich sa najlepsze do grafiki w/g Waszych doświadczeń ?
88a baaaaardzo mi się podoba :-))))
Stawiam na 1440x900. Coś mi się widzi, że niektóre z podanych nijak się mają do panoramy.
Nad 1 bym troche nad kolorami może popracował :) Ładne :) ale czegoś mi w nim brakuje :) a kaczki..hmm troszke ostrzej i ciemniej:)
Bardzo dziekuje za wszystkie komentarze , podałam takie parametry ekanu, jakie oferuje ustawienie w Windows.
Obecnie pisze ze starego komputera , nowy jest znów w serwisie (najprawdopodobniej awaria płyty głownej - resetowanie się ) , w rocznym komputerze wymieniono juz 4 podzespoły. Jak zwróca mi sprzet, to z pewnoscia poeksperymentuje .
Nataszach , mi tez podobało sie 88 w takiej wersji , dzieki :)
Forever - jeszcze zdazyłam wgrac tegoroczne kaczki dla porównania ;)
91
92
Paskudna jakośc... rozmydlone
Ech , Grizz , moze nie jest tak źle ;)
Ta pietro nizej cały czas ruszała sie i podziwiała swoja urode w tafli bajorka ;)
Moze ktoś ma ochote poprawic nieco ostośc , bo nie działa u mnie teraz żaden program graficzny , pozdrawiam :)
Grizz ma racje:( jakość słaba. Na jakim trybie AF robiłaś? może zmiana af by pomogła inaczej by ostrzył :)