Mogę pomarudzić?:-P Bo chciałabym zobaczyć to zdjęcie z absolutną symetrią, tak, żeby linie zbiegały się w samym środku kadru...
Wersja do druku
Mogę pomarudzić?:-P Bo chciałabym zobaczyć to zdjęcie z absolutną symetrią, tak, żeby linie zbiegały się w samym środku kadru...
Do kitu... lewy słup jest o 0,5mm wyższy niż prawy ;)
A poważnie to bardzo dobrze wykonany jakże popularny temat :)
Dość blisko domu mam piękne tory kolejowe. Wciąż nie wybrałam się tam jeszcze na zdjecia. Gdybym to zrobiła z pewnością pierwszy byłby w takiej perdpektywie jak Twoja.. W tej kompozycji zbieżnej rzeczywiście przydałaby się taka idealna symetria bardziej niż gdziekolwiek.
Może żeby ominąć te słupy lepszym pomysłem byłby podobny kadr z perspektywy żabiej i z pominięciem góry słupów- tak kombinuję ?...
Mimo gdybania , poprawnie i przyjemnie :)
Tak sobie myślę, że gdyby chcieć pozbyć wysięgników, trzeba by po prostu uciąć górę słupów.
1. jak by wyglądały tak ucięte słupy
2. czy nagle, "znikąd" pojawiające się przewody trakcyjne, nie wyglądały by trochę dziwnie
Może wyjściem byłoby podejść kilka kroków w kierunku słupów, wówczas w sposób naturalny, zniknęłyby z kadru. Na takie rozwiązanie jednak nie zdecyduję się nigdy :wink:
Zdjęcie robiłem przechodząc przez przejazd kolejowy. Jest on bardzo ruchliwy, często opuszczają szlabany.
Nie chciałbym znaleźć się przy opuszczonych zaporach, na torach ogrodzonych płotem i płotkiem z których nie ma jak uciec :shock:
Jak zawsze równo :) Fajne zdjęcie podoba mi się :)
Ostatnie zdjęcie trzyma formę ;)
Wygnało mnie z domu, mimo paskudnej pogody:
Oba zdjęcia podobają mi się, chyba bardziej kwadratowe ;) kolorowo, kwadratowo :)
Pozdrawiam