ostatnia przelotowka, z uchwyconym swiatelkiem, naprawde git Slawec:)
Wersja do druku
ostatnia przelotowka, z uchwyconym swiatelkiem, naprawde git Slawec:)
Na pohybel katastrofom lotniczym i kiepskiej pogodzie - dzisiejsze przelotówki strzelone z trudem...
smutno dziś,
Reszta wczorajszych fotek, dwa zidentyfikowane, pozostałe nie mam pojęcia. Czy istnieje jakiś radar w wersji mobilnej na komórki? Nie musi być piękny, starczy zasięg w promieniu ok. 200km. Jak REG i typ wyświetli, resztę można poszukać w sieci.
...radar na komórkę to taki że dzwonisz (z komórki:wink:) do gościa co na laptopie siedzi i śledzi wszystko na bieżąco:wink:
a na serio: mały laptopik z mobilnym internetem (sam myślałem:roll: o takim rozwiązaniu, żeby nie męczyć tego co stacjonarnie przy laptopie musi siedzieć i meldunki składać)
(ja rozpoznaje tylko vietnam 777....)
Znów nazwy w plikach... Pierwszy A318 AirFrance (faktycznie niewiele widać), drugi B777 Vietnam. Wczoraj nie dość że pochmurno to jeszcze smug kondensacyjnych nie zostawiały...
to jeszcze smug kondensacyjnych nie zostawiały...[/QUOTE]
no przez to też emirarata nie mogłem namierzyć (co innego na czystym niebie)
Widoczność 10 kwietnia 2010 pozostanie długo w pamięci...:cry:
Ani flightradar24.com ani radar.piopawlu.net nie działają (albo nie chcą się odświerzać) od około trzynastej. Chyba każdy chciał śledzić lot maszyny z trumną Prezydenta. Jeżeli ktoś miał okazję, niech potwierdzi czy było to w ogóle możliwe.
EDIT: W tej chwili ląduje.
moje skromne poczatki zenitem :)
No to zaparkował...
A dziś kolejne fotki w przerwach na dziury w chmurach. Mam już trzeciego 747 Thai do kolekcji, ale A380 znowu mi się @#%#@$%#$ schował. Tradycyjnie reg itp. w nazwie pliku (jeżeli miałem pod ręką radar).
Mam dla Was "motor". Przepiękny.
Pozdrówka.
Ładny silniczek gwiazdowy, samolot to Jakowlew?
Dziś "ustrzelony" Boenig 747
Bardzo ładnie wyszedł!
Jeszcze Airbus A340 od spodu, egzotycznego przewoźnika Safi Airways z Kabulu. :grin:
to i ja dorzucę klasyczny antonow an-2, latanie nim bez drzwi niezapomniane przeżycie :)
Panowie zdjęcia prima sort.
Super Antek :)
Podrzucam jeszcze 3 fotki z wyścigu w Budapeszcie.
Ja się wybieram ale nie wiem czy pojadę - choć kusi "erforsłan" :-) Na stanie pod płotem albo na górce/parkingu przy A4 ze względów bezpieczeństwa nie ma zapewne co liczyć. Myślałem o okolicach Lasku Wolskiego - ładnie z boku widać podejście a z tych 3km to 747 zajmie mi w sam raz ze 2/3 kadru. Ale chciałbym potem zdążyć na transmisję.
Wyklikane z mobilka
no tak, teraz to wiatr w oczy, jak nie bezpieczeństwo to jakiś wulkan (który jednego razu ,,dymił" podobno 3 lata non-top:shock:), teraz jeszcze na wp czytam że wizyta Baracka O. wisi na włosku....
ja się też niby wybieram, ale po ostatnich doniesieniach meteo kiepsko to widzę, ja wybieram okolice stawów w Mydlnikach (tak jakoś z boku, bo raczej nie chcę robić wszystkich zenitowo), wybierałem się nawet jutro rano żeby się coś rozgrzać:wink:, ale pewnie trzeba będzie śledzić newsy.
Na zbliżenie się w okolice lotniska nie ma co liczyć. Ja się też zastanawiam nad tymi stawami w Mydlnikach.
Ja się wybieram ale nie wiem czy pojadę - choć kusi "erforsłan" :-)
wydaje mi się, że AFONE raczej nie przyleci, nikt przy zdrowych zmysłach nie zaryzykuje lotu samolotem nad oceanem, z prezydentem na pokładzie na wysokości 6000 m :wink:, a może się mylę:wink:
też bardzo żałuję, marzy mi się zrobić parę fotek AFONE, niestety chyba nie tym razem i kto wie kiedy ........:cry:
a ja miałem hotelik zarezerwowany (obok stawów), ale nie ma się co oszukiwać - po ostatnich raportach odwołałem rezerwację:cry::cry::cry:
zobaczymy co będzie jutro, jedynie wiatr może pomóc, a na to się nie zanosi (właśnie teraz na tvn mówią że juz na jutro British potwierdził odwołanie), w razie jak by co plan awaryjny : wsiąść ok 2 w nocy w auto i ogień (mam ze 170km), oby, oby !!!
kurka-blaszka, nic nie lata to ja chociaż smugę wstawię:roll: