Odp: OLYMPUS E-520 warto kupić ?
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
Bo jest za ciemno.
Ustaw ISO 100 i sama ustawiaj czas, wtedy nie wyjdzie ani zaszumione ani poruszone.
Jak używasz auto to się nie dziw że nie wiadomo co wychodzi. Napisałem Ci wyżej by używać M.
Nie auto, używałam A :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Klaud_2
Nie auto, używałam A :-P
Jeśli w tym trybie ISO masz ustawione na Auto, to i tak aparat dobierze sobie albo niskie, albo wysokie samodzielnie. Chodziło o to, by było stałe. Niska wartość ISO to mniejsze szumy.
Wykombinuj na ustawieniach,aby nie ustawial ISO z automata wiecej jak 200.Na poczatek wystarczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Wykombinuj na ustawieniach,aby nie ustawial ISO z automata wiecej jak 200.Na poczatek wystarczy.
Menu -> "kluczyk 1" -> E (EKSP/.../ISO) -> UST.AUTO ISO
A ISO400 i ISO800 w E-520 nieużywalne? ISO800 to już tak ekstremalnie, ale przy dobrym świetle 400 jest chyba jeszcze użyteczne?
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
A ISO400 i ISO800 w E-520 nieużywalne? ISO800 to już tak ekstremalnie, ale przy dobrym świetle 400 jest chyba jeszcze użyteczne?
Jest używalne, tylko zastanów się po co ci ISO 400 czy 800 w dobrym świetle? - chyba że zmniejszasz ekstremalnie czas migawki.
I znowu tematyka uzywalnego ISO. Po co uzywac czegos innego niz ISO 100, szczegolnie do nauki? Wiekszosc moich publikowanych zdjec (90%? 95%? 98%?) to ISO 100. Te proporcje zmienia sie tylko dlatego, ze moja nowa zabawka D300 nie ma natywnego ISO 100 i musze robic 200 :)