Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 197

Wątek: OLYMPUS E-520 warto kupić ?

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

OLYMPUS E-520 warto kupić ?

Witam
    Chciałam zakupić swoją pierwszą lustrzankę. Znajoma chce odsprzedać swojego Olympusa z dwoma obiektywami OLYMPUS E-520 + 14-42 + 40-150 za 900zł. Opłaca się ? Poradzę sobie z obsługą ? Ciekawe zdjęcia robi? Głównie zależy mi na fotografowaniu portretów.

darkelf
    Gość

Odp: OLYMPUS E-520 warto kupić ?

Sprawdź czy nie ma problemów z AF, jesli nie ma to kupuj śmiało.

| OlyJedi Awatar robm28
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Witam, ja miałem taki zestaw i można było powalczyć z portretami z ZD 40-150 na krótkim końcu . Tylko to jest dość ciemne szkło i częśto trzeba doswietlac lampą zwłaszcza w pomieszczeniach . Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Klaud_2 Zobacz posta
    Witam
    Chciałam zakupić swoją pierwszą lustrzankę. Znajoma chce odsprzedać swojego Olympusa z dwoma obiektywami OLYMPUS E-520 + 14-42 + 40-150 za 900zł. Opłaca się ? Poradzę sobie z obsługą ? Ciekawe zdjęcia robi? Głównie zależy mi na fotografowaniu portretów.
    Oplaca sie.Poradzisz sobie.Mam z dwoma kitami E510.Tez sobie poradzilem.Tylko moja nie robi ciekawych zdjec.

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Ogólnie znajoma bardzo mało używała tego aparatu. Stwierdziła, że zaawansowana fotografia jest nie dla niej i zamierza kupić zwykłą cyfrówkę. W zestawie jest karta pamięci 8GB i wszystkie inne pierdółki. Zamierzam spotkać się z nią, obejrzeć aparat z bliska. Obawiam się tylko, że nie poradzę sobie z obsługą lustrzanki. Właściwie zdjęcia chcę robić tylko we własnym zakresie. Zobaczymy, czy się w to wciągnę bardziej Jeszcze zapytam, czy jest w niej możliwość wykonywania zdjęć z rozmyciem tła ?

| OlyJedi Awatar robm28
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Klaud_2 Zobacz posta
    Ogólnie znajoma bardzo mało używała tego aparatu. Stwierdziła, że zaawansowana fotografia jest nie dla niej i zamierza kupić zwykłą cyfrówkę. W zestawie jest karta pamięci 8GB i wszystkie inne pierdółki. Zamierzam spotkać się z nią, obejrzeć aparat z bliska. Obawiam się tylko, że nie poradzę sobie z obsługą lustrzanki. Właściwie zdjęcia chcę robić tylko we własnym zakresie. Zobaczymy, czy się w to wciągnę bardziej Jeszcze zapytam, czy jest w niej możliwość wykonywania zdjęć z rozmyciem tła ?
    Rozmycie tła , to albo programowo np: w photoshopie albo trzeba dokupić obiektyw np: ZD 50 za około 1200 zł (używka) z małą głębią ostrośći

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    101
    Moja galeria

Zrobisz foty z rozmytym tłem. Zależy to w dużej mierze od obiektywu jakiego używasz ale tymi też się to uda. A co do obsługi to ona jest banalnie prosta. Najpierw poczytasz instrukcję a potem sam się przekonasz. A jak czegoś nie skumasz to pisz.
    Ostatnio edytowane przez majeczek78 ; 21.07.12 o 20:52
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Dzięki bardzo za szybkie odpowiedzi Jeśli macie jeszcze jakieś informacje związane z tą lustrzanką lub obiektywami (jakie są możliwości, pozytywne, negatywne opinie itd.) byłabym wdzięczna.
    *Myślę, że jeśli zapoznam się z aparatem i nie spodoba mi się zbytnio, mogę odsprzedać go na allegro i chyba nawet trochę na nim zyskać ;>
    Ostatnio edytowane przez Klaud_2 ; 21.07.12 o 20:57

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

W kontekscie rozbeblanego tla radze poczytac o rozkladzie GO, przyslony, ogniskowej, odleglosci obiektu od fotografujacego, odleglosci tla od obiektu.
    Jak juz to wszystko poznasz, to stwierdzisz, ze sie cos tam jednak da zrobic pomimo ciemnicy w kitach

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

to dobra cena... a kitowe obiektywy nie są takie złe, ja używam obu dość często i jestem z nich zadowolony...