-
Odp: Strzelec - moje fotografie wszelakie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Strzelec takim znowu początkującym fotografem nie jest.
więc tak jak pisałem wcześniej - czekamy w takim razie na foty które jakością dorównają zamysłowi administratora który był podział na "ocenę zdjęć" i "zdjęcia początkujących" wprowadził :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Mi tam nie podoba się taki podział (ocena zdjęć i dla początkujących) ale jest to jest i trzeba się z tym pogodzić:) W dziale dla początkujących krytykować (oceniać) nie można? Albo w dziale ocena zdjęć nie można doradzać co ewentualnie można poprawić?
Cieszę się , ze chociaż ten podział akceptujesz. Idea podziału była nieco inna. W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Cieszę się , ze chociaż ten podział akceptujesz. Idea podziału była nieco inna. W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
dobrze apz że to przypomniałeś, bo to co zrobili ze zdjęciem wiatraków helmuth i Mirek54 właśnie pod tę pierwszą grupę podpada.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
W tym wątku pojawiło się raptem kilka zdjęć, w tym w większości zwykłe pstryki kwiatków (bez obrazy), więc Twoje stwierdzenie jest chyba na wyrost :) Albo się jest początkującym i zakłada wątek w tym dziale, albo nie i jest się gotowym na krytykę, a nie tylko miłe rady.
Calkowicie zgadzam sie z Toba , ze pojawilo sie tu sporo zwyklych pstrykow. Jednak mam troche przewage, bo widzialem juz wiele zdjec autorki i dlatego napisalem, ze pojawia sie nie takie zwykle pstryki, wiec moje stwierdzenie nie tak do konca jest na wyrost. ;)
Swoja droga chcialbym zeby tyle osob co tutaj zajrzalo do mojego watku, bo mam wrazenie, ze cztytaja go ze 3 osoby i jeszcze dwie zajrza przypadkiem. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Planistigmat
....
Swoja droga chcialbym zeby tyle osob co tutaj zajrzalo do mojego watku, bo mam wrazenie, ze cztytaja go ze 3 osoby i jeszcze dwie zajrza przypadkiem. ;)
wstaw sobie w stopce linka do wątku... może ktoś zajrzy, może się zainteresuje, może doda do subskrypcji...
-
Zrobiło się straszne i niezamierzone zamieszanie, więc chciałabym dodać parę zdań od siebie.
Na forum jestem od niedawna i zakładając watek nie do końca zdawałam sobie sprawę z intencji jakie kierowały administracją przy zakładaniu działow "Zdjęcia początkujących" i "Ocena zdjęć".
Krytyka merytoryczna moich zdjeć jest jak najbardziej mile widziana. Dlatego też należą się wielkie podziękowania dla helmutha i Mirek54, za pochylenie sie nad moimi zdjęciami i uświadomienie mi pewnych niedociągnięć.
Jeśli administracja uważa, że wątek znajduje się w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie go do działu "Zdjęcia początkujących". Natomiast ze swojej strony przestanę zbierać tu zdjęcia porozrzucane po różnych wątkach tematycznych i pokażę coś "z szuflady".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
... zamysłowi administratora który był podział na "ocenę zdjęć" i "zdjęcia początkujących" wprowadził :)
O ile pamiętam, podział ten został wprowadzony nie tyle ze względu na poziom zdjęć, ile na podejście autora do własnych zdjęć i jest w pełni dobrowolny. To autor decyduje gdzie zakłada wątek.
Generalnie, zasada jest taka, jak pisze apz:
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
To czy w konkretnym wątku pomagamy czy krytykujemy, zależy i tak od autora. Jego podejścia do własnej "twórczości" i oceny fotograficznego zaawansowania. Jedni, zaawansowani, zakładają wątek w dziale dla początkujących, bo chcą (mimo wszystko) rad. Inni (już na pierwszy rzut oka widać, że potrzebują rad) uważają, że ich prace należy podziwiać, oceniać (najlepiej pozytywnie) i dlatego zakładają wątek w dziale ocen.
Życie i tak zweryfikuje wybór :-P
-
helmuth - tyle podejść do zagadnienia ilu forumowiczów. Jedni zakładają tu, drudzy tam. Kiedyś ktoś jeszcze tego pilnował. Pamiętam kilka wątków przeniesionych z początkujących do oceny... w drugą stronę chyba nie. Chociaż, nawet "ocena" nie jest gwarantem dobrych zdjęć. Zrobiłem sobie niedawno rekonesans po wątkach naprawdę niezłych fotografów z naszego forum i zdarzały się okresy sporej cienizny. Normalna sinusoida w procesie twórczym...
nieważne, niepotrzebnie ruszyłem temat. Czekamy na kolejne zdjęcia Autorki, ale takie że kapcie z nóg zlecą. Dwoje forumowiczów podżyrowało kredyt zaufania, nie wypada by musieli wstydem zapłacić.
-
Ale macie problemy - widać, że szczęśliwi z Was ludzie :-) Ten podział dawno już jest umowny - i "starzy" forumowi wyjadacze w dziale "ocena zdjęć" też wstawiają różne fotki (lepsze i gorsze) i też odbywa się w nich dyskusja bynajmniej nie związana z oceną zdjęć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Planistigmat
Zmień płeć ale podszyj się pod białogłowę - odwiedziny wzrosną, gwarantuje hihi ;) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
O ile pamiętam, podział ten został wprowadzony nie tyle ze względu na poziom zdjęć, ile na podejście autora do własnych zdjęć i jest w pełni dobrowolny. To autor decyduje gdzie zakłada wątek.
A czy ktoś mógłby założyć dział DLA POWALONYCH? Ja się z miłą chęcią tam przeniosę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
...A czy ktoś mógłby założyć dział DLA POWALONYCH? Ja się z miłą chęcią tam przeniosę :)
Zawsze możesz założyć wątek... :wink::lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Zawsze możesz założyć wątek... :wink::lol:
Tam wątek - chodzi o dział. Zbieram zapisy do tego działu. Kto chętny? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Tam wątek - chodzi o dział. Zbieram zapisy do tego działu.
Minimalista jesteś!
Załóż forum :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
...
...musisz rozdać ... :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
..
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
...musisz rozdać ... :mrgreen:
ale ja dam bo pomysł zaiste przedni. Będzie to najbardziej odjechane i zajefajne forum w całym naszym smutno-poważnym świecie!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Minimalista jesteś!
Wolę gotowce ;) :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
(...) Dwoje forumowiczów podżyrowało kredyt zaufania, nie wypada by musieli wstydem zapłacić.
Aby nie zawieść zaufania Żyrantów oraz Szanownych Forumowiczów oglądających mój wątek, pogrzebałam w szufladzie i postaram się pokazać coś chyba fajniejszego niż dotychczas. Mam nadzieję, że się uda.
11.
12.
-
11. trafiona, oj trafiona!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Strzelec
... postaram się pokazać coś chyba fajniejszego niż dotychczas.
Z czystego lenistwa nie chciało mi się wracać do początku, nie wiem więc czy fejniejsze ale 11 naprawdę dobra :D
-
11 faktycznie fajna, 11 zdecydowanie mniej i niestety, z tego co widzę, poruszona. Nie masz nic nowszego, że takie starocie wyciągasz? :)
-
Ostatnie oba zdjęcia jak dla mnie przepiękne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
11 faktycznie fajna, 11 zdecydowanie mniej ...
:shock:
No to w końcu jak jest z tą 11-ką? :roll:
-
11 i 12 się podobają, lubię takie minimalizmy.
-
11 mi się podoba, ale zastanawiam się ile trzeba było się napracować przy zakopywaniu jelenia, by zrobić to zdjęcie. No i druga sprawa, czy takie zakopanie jest legalne, bo można mieć wątpliwości.
-
Oba ostatnie zdjecia mi sie podobaja.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
... ale zastanawiam się ile trzeba było się napracować przy zakopywaniu jelenia, by zrobić to zdjęcie.
Zakopac to jeszcze nic, potem jeszcze trzeba bylo odczekac pewnie ze 2 miesiace aby wiatr wygladzil powierzchnie. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
:shock:
No to w końcu jak jest z tą 11-ką? :roll:
No, chodziło w drugiej części o 12 ;P
-
11. wydaje mnie się bardzo udane :) , ale 12 też fajne
-
Saboor, Kolba, Lilen, Ahutta, Planistigmat, Robtor - dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowo.
Helmuth, dzieki za słowa otuchy i dociekliwość.
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
11 faktycznie fajna, 11 zdecydowanie mniej i niestety, z tego co widzę, poruszona. Nie masz nic nowszego, że takie starocie wyciągasz?
Realnasty, dzięki za spostrzegawczość i uwagę. Faktycznie, 12. wydaje się być nieznacznie poruszone.
Jak napisałam we wcześniejszym poście, teraz będę prezentować starsze zdjęcia. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
(...) ale zastanawiam się ile trzeba było się napracować przy zakopywaniu jelenia, by zrobić to zdjęcie. No i druga sprawa, czy takie zakopanie jest legalne, bo można mieć wątpliwości.
Ahutta, wybrałam wersję bardziej ekonomiczną, zakopałam tylko rogi. Ale nie pytajcie skąd je wzięłam ;-).
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Strzelec
Ale nie pytajcie skąd je wzięłam ;-).
Zabrałaś cichcem swojemu ...? Ciekawe, czy się zorientował? :roll::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Zabrałam. Od razu mu się zrobiło lżej na głowie :-P
Dzięki, CzaRmaXie, że zajrzałeś :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Chciałem Ci dać plusa, ale... no sam wiesz :evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Strzelec
Od razu mu się zrobiło lżej na głowie :-P
To musiało być pokaźne poroże :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Chciałem Ci dać plusa, ale... no sam wiesz :evil:
Nic to!
Siądę sobie cichutko w kąciku i zaszlocham :cry:
-
owe poroże o którym takie dysputy się tu odbywają bardzo podobają się i mnie :D
czekam na więcej :)
-
Miło powitać Cię, Gulasz, w moim wątku. Dziękuję za miłe słowo :)
Oto kolejne zdjęcia. Zapraszam do oglądania.
13.
14.
15.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kolba
Zdjęcie 14 super.
Cieszę się, że Ci się podoba.
-
14 fajna ale 15 najfajniejsza i obróbka też miła MZ - taka jakaś nostalgiczna, musiałem oglądając ją zużyć całe opakowanie chusteczek ;) :)
-
Tak, z ostatniej wrzutki 15 najbardziej mi sie podoba, ale 13 tez ma swoj urok.
-
15 - bardzo fajne, takie bardzo czmielkowe (link)