Robotnicy świetnie wypatrzeni i skadrowani, plus jeszcze te ich pomarańczowe kombinezony. :D
Ale mnie uwodzą też te pejzaże. :)
Wersja do druku
Robotnicy świetnie wypatrzeni i skadrowani, plus jeszcze te ich pomarańczowe kombinezony. :D
Ale mnie uwodzą też te pejzaże. :)
[QUOTE=Johny_85;1013882]38.
Okolice wodospadu Pistyll Rhaedr
QUOTE]
Fajne jesienne zdjęcie.
39.
Załącznik 101851
40.
Załącznik 101852
witaj,
miękko pokazana plaża i strumyk - podoba się
Takie zdjęcie plaży mogłabym mieć u siebie na ścianie. :) Albo na okładce jakiejś ulubionej płyty ze spokojną muzyką. :D
Mięciutka woda strumienia również bardzo do mnie przemawia. Bardzo lubię efekt dawany przez długi czas naświetlania. ;)
Wspaniała okolica, zdjęcie numer 6. cudne.
Pozdrawiam
(27) Barmouth zachodnie wybrzeze, fajne osuchy.
42.
Załącznik 105131
43.
Załącznik 105132
44.
Załącznik 105133
45.
Załącznik 105134
46.
Załącznik 105135
47.
Załącznik 105136
Ładne. Trzy ostatnie bardzo mi się podobają.
Trzy ostatnie najlepsze z wrzutki.
20, 36 fajne:) będę zaglądał, mam zaproszenie do Walii każda informacja ważna! pojawią się góry?
PS
The Crib Goch korci, ech korci:)
http://www.flickr.com/groups/cribgoch/
Pojawią się. NP. na 43. masz jeden z ciekwszych szczytów tj. Tryfan. nr. 44. to widok na najwyższy szczyt Glyderów ;)
Na Snowdonie byliśmy ale pogoda była niekorzystna. Mamy jedno zdjęcie ze szczytu we mgle...był Bardzo ale to bardzo silnie wiejący wiatr.
Zima nastała więc odkopuję...znalazłem troszkę czasu na uprawianie fotografii.
48.
Załącznik 110509
49.
Załącznik 110510
50.
Załącznik 110508
51.
Załącznik 110507
Na 49 to jakaś powódź? Zalana droga .
jakaś zalana droga na 49? 50 i 51 mają dziwne kolory... tak to wyglądało czy ciągnąłeś coś w obróbce?
Bardzo fajne zdjęcia, tylko niektóre bardzo nasycone. Byłam raz w Walii w Aberystwyth i bardzo mi się tam podobało. Rewelacyjne krajobrazy i jakaś taka harmonia w naturze. Jak masz możliwość tam pojechać, to na Constitution Hill znajduje się budynek, w którym jest camera obscura.
Pozdrawiam, Ewa
co do zdjęcia numer 49. Już tłumaczę. Jak powszechnie wiadomo w Walii są duże opady deszczu, ponad normę. Na ww. zdjęciu jest widok na zalany parking przy jeziorze. Ogólnie wiele pół na których pasą się owce jest podtopionych. Woda spływa z pól na drogi.
Co do kolorów, są one normalne. Zielona trawka nadal jest, tylko zahibernowana.
Strzelec - niestety wjazd na wzgórze jest nieczynny aż do odwołania, ostanio bardzo silne sztormy nawiedzają zachodnią Walię. Byłem dwa tygodnie temu w tym mieście - jedno z ładniejszych i przyjemnych miast w których są ludzie ;)
W mojej ocenie 51 najładniejsze. Pozdrawiam.
dużo dobrego tu, będę zaglądał
52.
Załącznik 110623
Powyzsze zdjecie przedstawia najwyzszy szczyt gor kambryjskich YR WYDFFA. Przypadkiem nadlecial szkoleniowy samolot Rafu.
Walia, szczegolnie walijczykom oferuje znakomite warunki uniwersyteckie. Rowniez jesli chodzi o splate kredytu studenckiego.
Mnóstwo przepięknych zdjęć w tym wątku, bardzo mi się podobają :-)
Gratuluję i pozdrawiam
Dwa zdjęcia z wypadu do Criccieth - miejsce słynne z ruin zamku które widać na jednym ze zdjęć oraz z Cadwalader Ice Cream
53.
Załącznik 111368
54.
Załącznik 111369
Na ostatnim zdjęciu można doszukiwać się pary kochanków którzy swobodnie okazowali sobie uczucia ;)
Pozdrawiam
ML
W obydwu podoba mi się i kompozycja i tonacja. Winieta w pierwszym już mniej.
Pozdr
Ostatni dzień wolny od pracy, pogoda zapowiadała się bardzo ładna więc wybraliśmy się nieopodal w masyw Aran. Autem dotarliśmy do najwyższej przełęczy w Walii Północnej - Hellfire pass - aktualnie nazwa zmieniona na walijską.
55.
Tak wygląda oficjalny parking na przełęczy - jest tam tablica z ciekawymi informacjami. W dawnych czasach testowano w tym rejonie auta marki Austin.
Na parkingu jest też mała tabliczka z napisem "THIS IS SHEEP COUNTRY..." - głównie chodzi o to aby trzymać psy na smyczy;).
W tle Najwyższy szczyt Aran Fawdwy - temperatura to +7
Załącznik 111563
56.
Na tym zdjęciu widać dolinę V kształtną (wg. mojej żony U). 1,4 silniczek w naszym autko dał radę, chociaż czasem trzeba było zredukować na jedynkę.
Załącznik 111560
57.
Z koleji na tej fotografii widać bardzo rzadko występujące naturalne torfowiska (peat bogs)
Załącznik 111561
58.
To już tradycyjny widok - Cattle grid - przeszkoda dla kopytnych
Załącznik 111562
Super zdjęcia. Proszę o więcej. Walia jest niesamowicie malownicza :)
Jak dla mnie dwojka oraz czworka cool.
Piszccie numerkami - któe zdjęcie itp...chyba że tyczy się tych z pierwszych stron.
Kolejne zdjęcia do Barany i ich młode. Coraz więcej brykających widać na pastwiskach. Być może nie powtóży się historia sprzed roku kiedy to po ciepłych marcowych dniach - nagle spadło 1,5 metra śniegu.
59.
Załącznik 112075
60.
Załącznik 112076
Na 59. całkiem udane światło, 60. mnie nie urzeka mimo ciekawie uchwyconej sytuacji. Zdecydowanie wolę Twoje przepiękne pejzaże.
Da sie...oficjalnie i legalnie tylko przez 3 miesiace. Pytalismy prawnika.
Jezeli na drodze zarejestruje cie pojazd DVLA to od tego czasu masz 3 miesiace (problem w tym ze nie masz swiadomosci i wiedzy ze twoj pojaz jest na namierzany)...po tym czasie gdy znow pojawisz sie u nich na radarze...nie ma zmiluj sie. Dostajesz mandat, auto wedruje na parking policyjny...i musisz zorganizowac lawete do granicy z innym krajem, oczywiscie na swoj koszt.
A wszystko to bo nie jestes w stanie bez rejestracjin auta w uk placic podatku drogowego.
Odpowiadając na Twoje pytanie: bezproblemu da się poruszać autem z kierownicą po lewej stronie, czy to w mieście czy na wsi.
Dziś postanowiliśmy się wybrać na lekki trekking w pasmo gór Arenig (szczyt to około 850m.)
Od samego początku pogoda płatałą figle...na zdjęciu 61. widzicie jak było w górę.
Niestety kilkaset metrów pod szczytem zmuszeni byliśmy zawrócić...widoczność około 10 metrów.
Na zdjęciu 62. widać to samo podejście co na 61 jednakże...była to droga powrotna...i niesamowite widoki chmur...jak kipiące mleko.
61.
Załącznik 112687
62.
Załącznik 112688