Coś dziwnego dzieje się za prawym ramieniem pani co odciaga mój wzrok od głównego tematu.
Wersja do druku
Coś dziwnego dzieje się za prawym ramieniem pani co odciaga mój wzrok od głównego tematu.
Ucho i "baczek" porzed uchem zbyt zolty i za ciemny w stosunku do pokazanej reszty twarzy.Dla mnie zbyt malo wyraziste kolory i nie tak wyostrzone.Zemby tu powinny byc sniezno biale,nawet nienaturalnie biale.Koncowki palcow gryza czerwienia,To jest dziewczyna do fotografowania a wyglada jak by przed chwila skonczyla pare godzin przy zmywaku.
Podniesienie kontrastu,poprawa miejscowa na wyselekcjonowanych miejscach HSJ doda temu zdjeciu wyrazu.O prawym ramieniu juz napisano.
A ja się przyczepię do ciastka. Jak juz się znalazło na zdjęciu i gra istotna rolę, to też powinno być ostre. Jak jest dama z łasiczką, to dama i łasiczka mają być ostre, jak jest modelka z ciastkiem, to ta sama zasada.
heh,
pranie mozgu sie zaczyna
:)
Dla mnie całkiem dobre zdjęcie..... choć...: Przy stylizacji (tak myślę) na amerykańskie lata czterdzieste, może pięćdziesiąte, kolory powinny być bardziej wyraziste (jak zauważył słusznie Mirek :grin: ) na a ciastko nieostre i wygląda jakby nie z tego zdjęcia...
No ale ja jestem od pejzaży i widoczków sielskich.
Hmm nieostre ciastko jest tylko szczegółem, dopełnieniem kompozycji oraz zamysłu głównego sesji. Kolory robiliśmy specjalnie pastelowe, lekko eteryczne bo tego wymagało miejsce :)
Dzięki serdeczne wszystkim za komentarze :)
Pomysły lęgną Ci się fajne. Dawaj jeszcze :-) Widok nadmiaru słodyczy też może zemdlić :-) Dla mnie ciacho może być nieostro.... byle buzia była ładna. Na ciastku zrobimy miejsce na reklamę i po bulu :-)
Pomysły na zamówienie są fajne :) to zdjęcie akurat było jako jedno z trzech w magazynie Woman Alternative, specjalnie na ich zamówienie w lokalu Katie's Cupcake w Lublinie :)
raczej koleżanki ;)
Ooo, widza ze zrobiło się 6 stron, ida poczytać jakimi słowami kolege Sapphirona zamordowaliście ;) ....
Przyznaję Ci rację pomysły klientów bywają niesamowite...
apz, pomysły DLA klientów a nie pomysły klientów :) różnica znaczna :)
Z wczorajszej sesji dla Hotelu Locomotiva ***
To zdjęcie pracownika hotelu czy klienta? :D Nie pasuje mi ten kieliszek jakoś.. chyba bym wolał nie wiem, wizytówkę w tych dłoniach widzieć. :) Kolory! Ale ja takie lubię.
Słodka, szkło rozmyte(poza GO) bardziej rzuca się w oczy, niż gdybyś zmieścił w GO. I taki drobiazg:
palce zbyt mocno dociska do kieliszka, co powoduje
złudzenie spłaszczonych opuszków.
Pozdrawiam
Ja
Mi się nie podoba. Może w całości projektu zdjęcie się będzie jakoś broniło ale mi się nie podoba. Zresztą, zdjęcia na zamówienie nie są po to by podobały się na OlympusClub tylko żeby ktoś za nie zapłacił. A jeśli zapłacił to ...
a tak konkretnie - to nie pasuje mi taka płytka GO. Płytka GO i płaska twarz. Kieliszek z wodą wygląda jak senna mara. Zresztą, podobnie było w zdjęciu z ciastkiem. Marynarka za duża, ale to wina stylisty nie fotografa. Na plus kolorki - są tak wyślicznione jak na zdjęciu hamburgera z reklamówki McDonalds.
Najważniejsze że zapłacili! bo zapłacili? prawda?
Sapphi, taki lajf, że teraz rządzi klient, delikatnie mówiąc, masowy... Ja wiem, że życie jest trudne, ale na coś musisz się zdecydować. Albo zaspokajasz masowe gusta na poziomie tanich seriali, albo realizujesz się jako fotograf. Wracając do ciastka, to nie da się go jednocześnie zjeść i mieć. Chociaż nieliczni potrafią przekonać odbiorcę... Chwalisz się, że masz klientów. Jelenie na rykowisku też kiedyś sprzedawały się dobrze.
A coś konkretniej o zdjęciu?
współczesny jeleń na rykowisku, tragicznie płaska twarz :(
Klasyka: "Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty darkelf."
Proszę bardzo:
z tych trzech ostatnio wrzucanych to jest najbardziej normalne a przez to przyjemniejsze w odbiorze. Wciąż agresywne (tak mi się wydaje) operowanie światłem ale to może taki zamierzony efekt? czy lokomotywka była jakoś specjalnie wyostrzana? nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że "wychodzi" z obrazka.
Nie, ciuchcia nie była wyostrzana oddzielnie :)
A czemu agresywne światło? bo rozumiem że rozmawiamy o moich wstawkach a nie o pobocznych wszczepach?
Tu chyba chodzi o trochę inną bajkę. Napiszę jak to wygląda od strony modelki. Kiedyś omawiałem z jedną panią szczegóły sesji i sprawa rozbijała się o stanik. Ja mam alergię na wystające ramiączka, ona upierała się, że stanik musi być. Ja nie cierpiałem na brak modelek, ona chyba też nie miała problemu z brakiem fotografów, więc nam się zbytnio nie spieszyło. Kiedyś z nudów odpaliłem wyszukiwarkę i poczułem się Poirotem, czy jakoś podobnie. Znalazłem filmik z udziełem tej pani i pięciu amerykanów w wersji afro. Fakt, że szóstego nie było gdzie wcisnąć, ale nie o to chodzi. Morał jest prosty, inne rzeczy robi się na pokaz/dla satysfakcji, a inne za kasę. Jeśli miałeś zlecenie i klient jest zadowolony, to te zdjęcia sa super, ale tak w gronie fotografów, to powiedzmy sobie szczerze, jeleń ryczy...
No takie mam wrażenie patrząc na to co odbija się na kancie stoło, pługu lokomotywki, obiciu taboretów etc... Na pobocznych wszczepach agresywnego światła nie widzę a na siłę szukać nie będę. To Twój wątek i o Twoich zdjęciach gadamy
A czemu nóżki tej Pani (bardzo zresztą zgrabne) są w dwóch kolorach ? Od bucików do połowy ud są w ciemniejszej tonacji , a dalej w górę do nogawek spodni jaśniejsze ?
Mi się trzy ostatnie fotki podobają. Są bardzo plastikowo-oleudrukowe, ale to ma swój urok.
Fotka środkowa (ta z kieliszkiem) najbardziej mi leży (choć wolałbym, by kieliszek i dłonie go ujmujące były bardziej ostre). Fotki maja swój styl, są reklamiarskie, narzucające się krasnoludkowymi kolorami i aktywnym czarem modelek, trochę odpustowym, ale przecie o to chodzi, jest to pewna synteza powszechnych gustów wyrażona w niepowszechnej formie.
Na ostatniej fotce szkoda mi nóg - nie maja odpowiedniej oprawy, tracą w konkurencji z taboretem. Także rażą bliki na szkle w tle, okrągłość mocno konkuruje kompozycyjnie z krągłością głowy i szczerością uśmiechu.
Pzdr, TJ
Ostatnie ciekawe.