-
Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
To teraz jak ustosunkujecie sie do takiego czegos:
D300s+vivitar z mocowaniem OM, jest to zrobione za pomoca olympusa czy nie, mozna wystawic czy nie mozna?
pozdro
---------- Post dodany o 21:16 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
Peny to Pentagram-system...
hyhyhy
Mam lepsze.
Przeklety-system :p
pozdro
-
Głos oddany. Na terenie Trójmiasta mogę się podjąć dystrybucji.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
D300s+vivitar z mocowaniem OM, jest to zrobione za pomoca olympusa czy nie, mozna wystawic czy nie mozna?
pozdro
---------- Post dodany o 21:16 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
hyhyhy
Mam lepsze.
Przeklety-system :p
pozdro
Michał, bądź mężczyzną :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To pikuś (Pan Pikuś).
Co z zdjęciem zrobionym E-P1 + obiektyw Nikona? :wink:
Pewnie znaczenie ma aparat, a nie podpięte obiektywy.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Michał, bądź mężczyzną :)
Jam jest Przemus :p
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
To pikuś (Pan Pikuś).
Co z zdjęciem zrobionym E-P1 + obiektyw Nikona? :wink:
No tez ciekawy mariaz...
pozdro
---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:22 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Liczy się body
Jedziem dalej, Body pana, lajka z matryca 4/3 i m4/3 i takimiz mocowaniami, lapie sie w to czy nie?
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jam jest Przemus :p
pozdro
uuups -wybacz :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Liczy się body
O wlasnie,szkla moga byc juz innej masci.
Zapytam przewrotnie.A co z programem do obrobki.OS studio,Viewer i na tym koniec,czy CS3 lub 4 lub 5 czy moze starszy abo inny moze byc??????:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
MZ kalendarz jest milosnikow forum nie marki,a ze to forum olympusa to nie nasza wina.Olympus nam tylko pomaga w tym-prawda??Czy rowniez za nas decyduje??.To moze niech olympus wybiera tez fotki-co?? i daje fotki- co?
Gdybam tylko sobie,nie bijcie.300 czy 500 kalendarzy to przezes w PL na waciki wydaje wiec nie wspominajcie,ze oni placa:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Na terenie Trójmiasta mogę się podjąć dystrybucji.
Zapisałem.
---------- Post dodany o 21:38 ---------- Poprzedni post był o 21:36 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Dokładnie.
---------- Post dodany o 21:59 ---------- Poprzedni post był o 21:38 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
O wlasnie,szkla moga byc juz innej masci.
Zapytam przewrotnie.A co z programem do obrobki.OS studio,Viewer i na tym koniec,czy CS3 lub 4 lub 5 czy moze starszy abo inny moze byc??????:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wiercisz :). Niepotrzebnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
MZ kalendarz jest milosnikow forum nie marki,a ze to forum olympusa to nie nasza wina.Olympus nam tylko pomaga w tym-prawda??Czy rowniez za nas decyduje??.To moze niech olympus wybiera tez fotki-co?? i daje fotki- co?
Temat konsultowałem przed uruchomieniem. Pisząc opis i zasady zdecydowałem, że w tej edycji zdjęcia będą wyłącznie z aparatów Olympus. Zrobimy ten kalendarz, nabierzemy jako klub śmiałości do takich akcji i będziemy próbować zrobić kolejne. Zapiszę sobie Twoją uwagę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Gdybam tylko sobie,nie bijcie.300 czy 500 kalendarzy to przezes w PL na waciki wydaje wiec nie wspominajcie,ze oni placa:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mirek, marudzisz :). A nakład jest przeznaczony nie tylko dla Klubu.
-
Chciej coś zrobić, zęby fajnie było i za darmo jeszcze... i od razu się nie podoba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Chciej coś zrobić, zęby fajnie było i za darmo jeszcze... i od razu się nie podoba.
Gdzie widziales, ze sie cos niepodoba?
Proste pytania zwiazane z regulaminem, zeby wszystko jasne bylo to, az taki trud by wyjasnic i rozwiazac watpliwosci, zaraz trzeba sie doszukiwac drugiego dna?
IMHO: w takim razie przy tych zalozeniach taki z tego kalendarz Olympus Club jak z najkona kanon...
pozdro
-
Głos oddany. Kalendarz przygarnę - odpłatnie lub za free :)
-
Nieźle. W tej chwili na liczniku jest 51 osób, które oddało głosy w ankiecie. Ciekawe czy tematy będące obecnie w czołówce utrzymają tą pozycje do niedzieli?
-
Kurde toz pisalem,ze przewrotnie.Co Wy wszyscy w garniturach tu ostatnio?.Moge wcale nie pytac,pisac.Moge zniknac,ilez to roboty zrobic jak K@czy.Ja nie widze problemu.
-
No kurcze, czy ja pisałem do konkretnych osób? A tu od razu jakieś zarzuty...
-
Zawsze można zasponsorować swój własny kalendarz i ustalić swoje własne zasady. Co za problem. :roll: Chętni do oddania (publikacji) fotek się na pewno znajdą. Klub jest otwarty na wszelkie inicjatywy. :) Przykład ostatniego zlotu - identyfikatory, napis sekretariat, smycze, mapy... to co... kalendarza alternatywnego by ktoś nie zrobił, gdyby chciał? :)
-
Głos oddany. Zapisuję się na sztukę kalendarza.
Przy okazji - inicjatywa super, ale możecie Panowie jakoś podsumować tę dyskusję bo się już pogubiłem?
1) Jak zgłaszać prace
- format
- forma zgłoszenia (mailem? osobny wątek?)
2) Zasady wyboru (głosowanie? od - do kiedy?)
3) ... i takie tam
Ponieważ ma być za darmo proponuję tzw. zamordyzm bo inaczej poza dyskusję nie wyjdziemy i się skończy jak gra naszej reprezentacji (w pierwszej połowie jak nigdy a potem jak zawsze :)).
Pozdrawiam serdecznie,
G.
-
a i więcej luzu, to naprawdę ma być zabawa i trochę radości, zarówno dla wysyłających pracę jak i otrzymujących kalendarz.
Pytać, pytać, sugerować, ale mieć trzeba swiadomość, ze pewnych ram w tym projekcie nie przeskoczymy. Rady będą na kolejny do realizacji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Zawsze można zasponsorować swój własny kalendarz i ustalić swoje własne zasady. Co za problem. :roll: Chętni do oddania (publikacji) fotek się na pewno znajdą. Klub jest otwarty na wszelkie inicjatywy. :)
I jak sie to wszystko ma do sygnowania tego nie swoim logiem?
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Spoko.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
IMHO: w takim razie przy tych zalozeniach taki z tego kalendarz Olympus Club jak z najkona kanon...
Jestem przygotowany na to, że pomysł nie wszystkim się spodoba. Mam nadzieje, że przy innych pomysłach będziesz równie krytyczny i nie będziesz stronił od merytorycznych uwag. Jak już pisałem, zróbmy jeden projekt. Zobaczymy czy jesteśmy wstanie coś fajnego wyprodukować.
---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post był o 22:23 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
Głos oddany. Zapisuję się na sztukę kalendarza.
Przy okazji - inicjatywa super, ale możecie Panowie jakoś podsumować tę dyskusję bo się już pogubiłem?
1) Jak zgłaszać prace
- format
- forma zgłoszenia (mailem? osobny wątek?)
2) Zasady wyboru (głosowanie? od - do kiedy?)
3) ... i takie tam
Nic się nie zmieniło od pierwszego postu. Wyraźnie zaznaczyłem na końcu zasad, że wszelkie zmiany zostaną naniesione i wyraźnie zaznaczone. Jeśli się coś zmieni w zasadach czy opisie zostanie tam opisane.
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
Ponieważ ma być za darmo proponuję tzw. zamordyzm bo inaczej poza dyskusję nie wyjdziemy i się skończy jak gra naszej reprezentacji (w pierwszej połowie jak nigdy a potem jak zawsze :)).
Nie trzeba aż tak brutalnie :). Poniższa dyskusja to rozwiewanie wątpliwości co do niektórych zapisów w zasadach. Kalendarz mimo nieprzychylnych zostanie wyprodukowany.
---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post był o 22:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Hehe, do loga jeszcze dojdziemy...
-
Do czepialskich!
Kiedyś do mnie przychodzili klienci z papierem HP i pytaniem czy nie mamy atramentówki HP bo biorą udział w konkursie organizowanym przez HP i tylko na ich materiałach i ich sprzęcie można było wysłać zdjęcie do konkursu...... Jakoś nikomu to nie przeszkadzało, że łażą i szukają drukarki HP by wydrukować zdjęcie... Organizator - sponsor ma swoje prawa... A poza tym należymy do Olympusclubu... a to zobowiązuje....
Jakoś Wam nie przeszkadzało sponsorstwo piwa tyskie na euro gdzie walili po oczach reklamami tyskiego co chwilę....
Nyny i Mirek nie kombinujcie....
:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
pozdro
Nie żyjemy na pustyni. Zawsze można napisać do Jacka i zwyczajnie zapytać. Nie sądzę, aby miał coś przeciwko.
-
Pentaksiarze chyba nigdy nie mieli takich problemów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Mirek nie kombinujcie....
:grin:
Raz juz kurde napisalem,ze pytam przewrotnie.Ja nie kombinuje,po prostu zapytalem nic wiecej nic mniej.Przewrotnie zapytalem.
Dajcie juz mi spokoj.
-
Przestań Mirek i tak Cię lubie.......:grin:
---------- Post dodany o 22:42 ---------- Poprzedni post był o 22:40 ----------
No chyba się nie obrażasz na przesympatycznego Krakmana z Polski południowej.... :roll:
-
Co tu jest do kombinowania, tu jest wszystko jasne.
Olympus Club to jak mniemam niezalezne forum sympatykow systemu, a nie stowarzyszenie wlascicieli aparatow marki Olympus.
Sygnowanie czegos pod taka nazwa, a potem "wymuszanie" regulaminowo komu wolno, a komu nie jest IMHO bardzo nieladne i takie ograniczenia wzgledem szerokiej spolecznosci tracaja o niezdrowe podejscie do tematu.
Koniec kropa tu nie ma o czym dyskutowac.
Sie by nazywalo chocby "Kalendarz Olympus 2013", to zadnych watpliwosci nie byloby.
A wywlekanie, ze ktos cos zasponsorowal i basta, to powiedziec wysoce niestosowne jest nader delikatnie.
pozdro
-
"Ktoś coś zasponsorował i basta..." bardzo ładnie to ująłeś.... I tego się trzymajmy.....
Ja jak biednemu menelowi zasponsoruję obiad to chciałbym by ten obiad zjadł a nie "przelał" na trunki...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Co tu jest do kombinowania, tu jest wszystko jasne.
Olympus Club to jak mniemam niezalezne forum sympatykow systemu, a nie stowarzyszenie wlascicieli aparatow marki Olympus.
Sygnowanie czegos pod taka nazwa, a potem "wymuszanie" regulaminowo komu wolno, a komu nie jest IMHO bardzo nieladne i takie ograniczenia wzgledem szerokiej spolecznosci tracaja o niezdrowe podejscie do tematu.
Koniec kropa tu nie ma o czym dyskutowac.
Sie by nazywalo chocby "Kalendarz Olympus 2013", to zadnych watpliwosci nie byloby.
Chyba jako jedyny masz wątpliwości, bo dla większości jest to OCZYWISTE. Portal i Forum powstały z myślą o jakim systemie? Wszyscy otarli się o Olympusa, i to że tu siedzą mimo zmiany systemu jest zasługą specyficznej atmosfery.
Gdybym udzielała się z jakiegoś powodu na forum Nikona posiadając wyłącznie Olka, nawet do głowy by mi nie przyszło aby zgłosić zdjęcie do kalendarza firmowanego logiem Nikona.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Chyba jako jedyny masz wątpliwości, bo dla większości jest to OCZYWISTE. Portal i Forum powstały z myślą o jakim systemie? Wszyscy otarli się o Olympusa, i to że tu siedzą mimo zmiany systemu jest zasługą specyficznej atmosfery.
Gdybym udzielała się z jakiegoś powodu na forum Nikona posiadając wyłącznie Olka, nawet do głowy by mi nie przyszło aby zgłosić zdjęcie do kalendarza firmowanego logiem Nikona.
Obydwiema rencami....
się podpisuję..:grin:
-
Piękna inicjatywa z tym kalendarzem, piszę się oczywiście na jedną sztukę i podejmę się dystrybucji na województwo śląskie i małopolskie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
No to pytam sie jeszcze raz, jest to forum posiadaczy czy sympatykow systemu?
Pana/lejkarze tez nie maja prawa wrzucac, a zabawki jakby nie bylo tozsame z systemem olka.
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Trudno się z tym nie zgodzić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Piękna inicjatywa z tym kalendarzem, piszę się oczywiście na jedną sztukę i podejmę się dystrybucji na województwo śląskie i małopolskie.
Zapisałem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
No to pytam sie jeszcze raz, jest to forum posiadaczy czy sympatykow systemu?
pozdro
Posiadacz to na ogół sympatyk...
Posiadam Toyotę i jestem sympatykiem Toyot... :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Ja nie mam Toyoty, a też jej nie lubię. :-D :-D :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Slowo klucz, na ogol, ale....
Mam opla jestem sympatykiem ferrari, i co teraz?
Grupa VAG wydaje kalendarz i branduje to swoim logiem VAG, po czym wrzuca 12 zdjec roznego rodzaju modeli falweja, i co sobie mysla ci od seada, skody, audi?
Kapiszi o co kaman?
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Grupa VAG wydaje kalendarz i branduje to swoim logiem VAG, po czym wrzuca 12 zdjec roznego rodzaju modeli falweja, i co sobie mysla ci od seada, skody, audi?
Kapiszi o co kaman?
pozdro
To po co kupiłes Opla ???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Ja nie mam Toyoty, a też jej nie lubię. :-D :-D :-D
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een: Dobre - plus!!!
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Kapiszi o co kaman?
pozdro
Jestes sympatykiem ferrari kup ferrari:razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
To po co kupiłes Opla ???
Bo jest na full wypasie, jest pojemny i zapiernicza ponizej 8 sekund do setki.
Ale jako sympatyk mam czapeczke, bluze i buty ferrari tylko jaki to ma zwiazek z dyskusja?
pozdro