Odp: początkujący fotograf i problem, co jest nie tak?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Statywem i samowyzwalacze, czy na zdjęciach rodzice obok samochodu?
Teściowie. :-P I współwycieczkowicze jako pstrykacze, gdy teściowie chcieli mieć wspólną pamniontkę. ;) Samochodu brak, Norwegia była organizowano-wycieczkowa. Naraziłam się straszliwie... No bo jak to, po co komu fotka bez nich? Kto by wiedział, że TAM byli? ;)
Moje rodzinne fotki są zdecydowanie lepsze, była porządna Praktica, tata miał zacięcie, talent i wiedzę (ktoś mnie w świat fotografii wprowadził :) ), ale mama... Lepiej było nie dawać jej aparatu. Zawsze jakieś Wenusy z Milo albo skądeśinąd jej wychodziły. ;)
Krakman, zdjęcie od razu lepsiajsze.
Wybaczcie OT, ale autor napisał, że jak wróci, to założy nowy wątek, więc odpiszę Nevrze. Ciotka, to jest nic! Mój teść ma na swoim kompie nasze zdjęcia z wakacji i uwaga - przenosząc je przed formatowaniem, zdziwiłam się, że folder tak niewiele waży. Otóż wykasował wszystkie, na których nie ma nas (w sensie: ja, mąż, dziecko). Zero widoczków itp. ;) i nawet mi powiedział, że ma nadzieję, że kolejnym razem nie będzie tyle ptaków, kwiatków, krajobrazów... bo to nie są prawdziwe foty z wakacji. :mrgreen:
Aaaaa!!!!... :( :( :(
Łożesz matko, kolejny miłośnik pamniontek... Mam nadzieję Aniu, że Ty te paskudy z kwiatkami, ptaszkami i krajobrazami masz?
Jako, że OT zagłębił się dość mocno, to dorzucę jeszcze coś ze szwagra, dokładniej - szwagra ślubnego, bo nie mój on. Szwagier lekarz, chirurg. Kiedyś wywiązała się dyskusja dotycząca focenia ślubów. I szwagier, zagorzały przeciwnik grillowania własnego żarcia np na campingu z knajpą był niezmiernie oburzony, że na ślubach focić wolno ino jednemu. Jak to, przecież wszyscy mają aparaty, to czemu nie mogą? A jak on chce? Tłumaczenie jak grochem o ścianę, że tu kasa, a tam ciocia Kasia przerabia gości na różniste kaleki... Nic nie skutkowało, tym bardziej, że "co tam kaleki, przecież to tylko pamiątki".
Poskutkował wreszcie tekst: wiesz, nie każdy, kto ma aparat, może być fotografem, tak jak nie każdy, kto ma nóż, może być chirurgiem. :D
Cytat:
Zamieszczone przez
nevra
Poskutkował wreszcie tekst: wiesz, nie każdy, kto ma aparat, może być fotografem, tak jak nie każdy, kto ma nóż, może być chirurgiem. :D
Idąc tym tropem : nie każdy kto ma brzuch musi być w ciąży.......Ufff ulżyło mi...:grin:
Krakman - no to zes wycial:))
dobrze ze ja nie mam brzucha - tylko troszke ale to od piwa, chyba
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
Krakman - no to zes wycial:))
dobrze ze ja nie mam brzucha - tylko troszke ale to od piwa, chyba
A myślisz, że ja od czego mam......:mrgreen:
no wlasnie na stole nie widac :)
Jak ten "założyciel" wątka wróci z wywczasów to się zdziwi nieco....
Myślę, że jak tu trafi to powie: "przepraszam pomyliłem drzwi..."
---------- Post dodany o 22:35 ---------- Poprzedni post był o 22:34 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
no wlasnie na stole nie widac :)
Widzisz , że pusty kufel .. Właśnie wypiłem i czekam na następne...... chyba........
Cytat:
Zamieszczone przez
nevra
Łożesz matko, kolejny miłośnik pamniontek... Mam nadzieję Aniu, że Ty te paskudy z kwiatkami, ptaszkami i krajobrazami masz?
Mam, mam! Mało tego, w naszym rodzinnym albumie (bo ja lubię oglądać zdjęcia na papierze) też mam wywołane widoczki ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Idąc tym tropem : nie każdy kto ma brzuch musi być w ciąży.......Ufff ulżyło mi...:grin:
Zwłaszcza facet. :lol:
Aniu, tak trzymać. Też lubię papierowe, ale na to czas znajdę chyba po emeryturze.
Jeszcze nie wruciłem...ale jeszcze i nie wyjechałem, nie miałem przez pare dni dostępu do netu...a tu widze że sporo się dzieje.
dziekuję koledze Glee za uwagi które napisał na 3 stronie, wezme je do serca.
A fotka wąwozu po przerobieniu wyszła fajnie, ale ja chce mieć pamiątkę za 10-20 czy 30 lat że ja tam byłem i jakim autem, bo do aut przywiązuje dużą wage....poprostu lubie jak są na foto.
Cytat:
Zamieszczone przez
marcinmmz
Jeszcze nie wruciłem...ale jeszcze i nie wyjechałem, nie miałem przez pare dni dostępu do netu...a tu widze że sporo się dzieje.
dziekuję koledze Glee za uwagi które napisał na 3 stronie, wezme je do serca.
A fotka wąwozu po przerobieniu wyszła fajnie, ale ja chce mieć pamiątkę za 10-20 czy 30 lat że ja tam byłem i jakim autem, bo do aut przywiązuje dużą wage....poprostu lubie jak są na foto.
Najważniejsze aby fotki się Tobie podobały ale warto też zrobić kilka bez udziału ludzi czy też samochodów. W podróżach przynajmniej dla mnie najważniejsze jest co Ci potem z nich pozostaje w głowie. Ja czesto odwiedzałem dalekie kraje bez aparatu foto a wspomnienia pozostały mi do dziś.
Powodzenia i miłego wypoczynku.
Cytat:
ale warto też zrobić kilka bez udziału ludzi czy też samochodów
Oczywiście masz racje, takie fotki też mam...ja akurat jak gdzieś jade to przywoże 100 fotek, nie bede was zanudzał i wszystkich nie wrzuce, ale jeszcze kilka bez ludzi:
1.
Uploaded with ImageShack.us
2.
3.
4.
Wiem, że znowu bedziecie mi zwracać uwage że robie zdjęcia z auta ale takie lubie i niestety nie zawsze jest mozliwość żeby się zatrzymać i zrobić fotke.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A myślisz, że ja od czego mam......:mrgreen:
Znowu mnie okłamałeś!!!! W Jurze twierdziłeś, że to podstawka pod piwo! :evil:
---------- Post dodany o 17:08 ---------- Poprzedni post był o 17:05 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Najważniejsze aby fotki się Tobie podobały /.../
Powodzenia i miłego wypoczynku.
Oj nie tak, nie tak!
To chyba podstawowy błąd, wg mnie. Jak robisz fotki "do albumu" to mają się tobie podobać, ale jak decydujesz się na publikację - pamiętaj o oglądaczach.
Pozdrawiam
Ja
---------- Post dodany o 17:09 ---------- Poprzedni post był o 17:08 ----------
1 Fajna!
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
---------- Post dodany o 17:08 ---------- Poprzedni post był o 17:05 ----------
Oj nie tak, nie tak!
To chyba podstawowy błąd, wg mnie. Jak robisz fotki "do albumu" to mają się tobie podobać, ale jak decydujesz się na publikację - pamiętaj o oglądaczach.
Pozdrawiam
Ja
---------- Post dodany o 17:09 ---------- Poprzedni post był o 17:08 ----------
1 Fajna!
Zgoda, ale przynajmniej moim zdaniem sekca dla początkujących może być też pomocna dla osób, które głównie robią zdjęcia właśnie do albumu. Do tej pory autor wątku pokazywał wyłącznie zdjęcia właśnie "do albumu" i stąd moje stwierdzenie. Co innego w dziale zdjęć do oceny - tu już wymagania powinny być wysokie.
Marcinmmz - trzy ostatnie najlepsze :-) Pierwsza najbardziej mi się podoba.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Zgoda, ale przynajmniej moim zdaniem sekca dla początkujących może być też pomocna dla osób, które głównie robią zdjęcia właśnie do albumu. Do tej pory autor wątku pokazywał wyłącznie zdjęcia właśnie "do albumu" i stąd moje stwierdzenie. Co innego w dziale zdjęć do oceny - tu już wymagania powinny być wysokie.
Marcinmmz - trzy ostatnie najlepsze :-) Pierwsza najbardziej mi się podoba.
Blisko pers, tu "początkujący" się kształci, a jak osiągnie(albo nie) awansuje(albo nie) do "Oceny Zdjęć"
Grunt, to być otwartym i chłonąć to co może się przydać, w przyszłości.